Treeniä pitkin päivää

Treenin eilen Ifan kanssa pitkin päivää sillä periaatteella, että jos se ei tee jotain, minkä se kyllä osaa, niin lähden vaan pois tilanteesta ja palaan myöhemmin kokeilemaan, onko se halukkaampi tekemään oikein. Harjoittelimme sivulletuloja, seuraamisessa täyskäännöksiä (heh, pakko ton meidän käytävän takia), seuraamisesta seisomaanjäämisiä, seuraamisesta pysähdyttäessä istumista, maahanmenoa ja siitä istumaan nousua… Unohtuikohan joku?

No mutta, sanonpa vaan… Taitaa nyt kisahaaveet siirtyä. On se ny perkele kun se ei ymmärrä. Se osaa sivulletulon hienosti, kunnes rupeen vaatii maahanmenoja, sen jälkee se ei muka osaa enää tulla sivulle, vaa ku sanon sivu, menee maahan, vaikka ei se maahankaa mene ekasta käskystä ja ku käyn kääntymässä ja palaan nii kyynärät on nii ilmassa että hiiriki juoksis alta ja argh. Pitää varmaa alkaa kokeilee Ranen koekäskytyyliä, huutelen vaativasti täällä käskyjä nii että naapuritki kuulee. Siinähä ihmettelevät ku joku karjuu seinän takana “SEIS!!! MAAHAN!!” ja niin edelleen. Eipähän pitäis jäädä epäselväks minkä käskyn sanon.

Tänäaamuna ajattelin treeniä myöskin, ennen koirien aamuruoan antamista. Sivulletuloja, maahanmenoja, siitä istumaannousuja, seuraamisesta pysähdyttäessä istumisia. Ei se kyllä sitäkään osaa. Ei mitään asiaa kokeeseen vielä. Kuinka nopeesti koira voi oppii tollasia? Pitääkö siirtää möllihaaveet joulukuulle vai vieläkö ehditään marraskuuhun mennessä? Saapa nähdä… Täytyy nyt tehostaa tota käskysanojen kuuluvuutta ja sitä, ettei palkkaa mistään “sinnepäin” tekemisestä. Miten tän sit samalla tekee viel kivaks?? Koitan mä sitä innostaa aina vapaa-käskyn jälkeen, mut nii… Itte hakkaanki sit päätä seinään väliajoilla (eilen tein sen kirjaimellisesti). Turhauttavaa. Mut takas vähän treenimään, sitte sapuskaa naamarii ittelle ja koirille, lenkki pitäis tehdä ja jatkaa kouluhommia. Hyi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s