Treeniliivi

Oon pitkään jo himoinnut omaa treeniliiviä. Ei sillä, Ifahan ei treenin yhteydessä suostu leikkimään kuin korkeintaan 3sek koivunrisulla, eli lukuisat taskut ja muut ratkaisut leluja varten olisivat meillä (toistaiseksi…!) hyödyttömiä. Mutta ne isot etutaskut nameille, mahd. numerolapun paikka ja iso yhtenäinen takatasku vaikka remmille niin olisivat jo nyt meille hyödylliset. Toisaalta, jos mä nyt hankin treeniliivin niin kannattaahan se hankkia myös tulevaa katsoen. Eli miettien tarpeita sitten, kun oma beussi tulee taloon. 😉 En todellakaan ajatellut hankkia uutta liiviä silloin. Fiksumpaa olisi ottaa kerrasta silloinkin sopiva. “Mutku… ku… en mä tiedä tuleeko mun tuleva beussi rakastamaan narupalloa niin että kannattais ottaa treeniliivi jossa on sillekin oma rintatasku ja rakastaako se patukkaa, tarviinko tarranauhan etupuolelle tai olkapäälle sitä patukkaa varten ja ja…!”

Oon vähän noita HelsiTarin ( http://www.helsitar.com/index.htm ) liivejä tässä tän aamun (ja joskus aikaisemminkin) kuolannut, mutta en kuollaksenikaan osaa päättää minkä noista haluaisin! Että pitäiskö ottaa tuo palloliivi vai tuo HT-liivi tikkiliivi (ruskea), joka olis musta kaikken kivoimman näkönen, mutta… Se on paksu talvitreeniliivi plus että treenaanko muka talvipakkasella liivissä enkä takissa?? Joten sitten laajensin tutkimustani pois HT-liivit osiosta takkeihin ja housuihin, ja miellyin tuohon V-treenitakki/liiviin, joka siis muuntuu molemmiksi. Vetoketjuilla hihat paikoilleen tai pois. Tuo voisi olla kätevin ja monikäyttöisin. Menis sitte aina lenkilläki tuo päällä hyvinkii.

Sit mua häiritsee kun tietty joku teksti tai kuva (siis joku brodeeraus) vois olla kiva, mut öh… Ei mulla oo mitään fiksua mitä pistää siihen! Harjakoiran pään kuva ja beussin pään kuva…? Entäs sitten jos käy jotain ja mulle ei tulekaan beussia? Tai entäs sitten jos niiden jälkeen mulle tulee joku kolmas rotu. Ja siinä sitte aina selittelet treeneissä beussin (tai tulevaisuuden muun rotuisen) kaa että minkä takii treeniliivissäs on jonku pikkufifin pään kuva! Voi hyvä elämä… Teenköhän tän taas vähän liian vaikeeks? 😀 Ja sit entä jos tulee joskus afgaani ja xolo mulle? Sitte jälkibrodeerautan niidenki päät siihen? Sit siin on jo neljä! Sit voiki jo laittaa alle kaarevan tekstin että “Nooan Arkki” tai “Dog Zoo”… Ja brodeerauttaa jotai ristejä sit niiden koirien kohdalle jotka on kuollu pois jo. Niin joo ja sithän siinä pitäis olla kaks harjakoiran päätä, sekä Ifan että Liksun. Eiiiii ehkä ihan toimis. Ja käsittääkseni jälkibrodeeraus on vaikeeta ja ei suositeltavaa.

Niin että… Pitäiskö sit vaa brodeerauttaa pienellä johonki rintataskun kohdalle että “Anna”? Se sentää yksilöis takkialiiviä edes sen verran, että ehkä muiden eri nimisten ei tekis mieli varastaa sitä. No olipa tuo taas turhaa!! Ei kai kukaan nyt toisen päältä vaatteita varasta ja jos kotiinki murtovaras tulis niin eiköhän se elektroniikka olis joka täältä lähtis eikä mun treeniliivi… Paitsi jos ois vahtibeussi nii ei lähtis muuta ku varas lipettii ja pikasee. 😉 Okei nyt horisen taas ihan pimeitä.

Meinasin lopettaa tohon, mutta pitkä hortoileva selostus kaipaa aina loppuyhteenvetokappaleen. Treeniliivi täytyy valita pitkän tähtäimen tarpeiden mukaan ja valita mahdollisimman käyttökelpoinen, monipuolinen ratkaisu. Brodeerauksena korkeintaan oma nimi rintaan, ei enempää. Jos joskus alan kasvattaa jotain rotua, niin sitten voi hankkia uuden liivin johon brodeerauttaa kennelnimi ja joku hieno logo. 😉 “Ah noita kasvattamisen etuja…”

2 thoughts on “Treeniliivi

  1. Ihana kun joku muu pähkäilee samoja juttuja 🙂 Just tilasin tuolta Helsittaresta toisen treeniliivin (joo munkin piti vaan yks hommata, mut homma lähti taas käsistä), jota en kyllä ole vielä jaksanut hakea kaveriltani (joka sen siis haki tuolta Helsittaresta). Lisäksi tilasin fleecen brodeerattuna. Kyllä tuo fleecen brodeeraus ainakin oli iisibiisi juttu, että voisin olettaa lisäbrodeeausten liiviinkin olevan, en tosin varma ole. Eikun jaa, yks kaveri halus treeniliivinsä rintapieleen toisen koiransa nimen ja kyllä se onnistu ihan hyvin ja makso tuolla putiikissa jotain kympin verran. Voin kertoa omista liiveistä: eka liivi oli joku basic-liivi (en muista mikä se oli, mut tuolta Helsittaresta enkä just nyt jaksa mennä sinne sivuille), takana lukee beauceron ja sit on joku sivuprofiilikuva muistaakseni (ei tuu kauheesti kateltua sinne taakse) ja edessä rintapielessä lukee Kauhukaksikko (ajatus tuli mun ja Reinon alkuajoista kun uskoin vielä silloin kaiken tokoilun olevan katastrofaalista forever). Uusin liivi on agilityliivi (härön värinen ilmeisesti) ja siihen otin vaan tekstin Eija, koska nyt on kolme koiraa ja kahta eri rotua ja tiedä kenen kanssa sitä jatkossa tulee harrasteltua ja niitä koiria jatkossakin tulee jne ja ajattelin, että jos kahdella liivillä pärjäisi… 🙂

  2. Hyvä tietää että jälkibrodeeraukset onnistuvat eivätkä edes pahaan hintaan! Mun pitäis vielä saada tilaus aikaseks kun sivujen mukaan toimitusaika on 4 viikkoa, niin että eihän se ehdi kuusen alle enää, saati edes tän vuoden puolella. Jumituin siihen, etten tiiä haluanko sen enstex- vai mikrokuitukankaasta ja etten oikein pysty omaa selkääni hyvin mittaamaan. 😀 Tosin empä mä sellasee kuukautee treenii pääsekää mihkää “julkisii” tiloihi ku toi yks ny juoksunsa alotti…

    Hitsi ku muistelisin nähneeni tuolla kuvan, jossa luki beauceron ja oli joku tollanen kuva, mutta nyt en enää yhtään löydä sitä tuolta sivuilta! Täytyy tonkia lisää, josko se vaikka löytyis. Se oli kyl hieno! Tosin en tiiä onko se sit just se sulla ollu. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s