Kapula, maahan ja treeniliivi

Olen lähipäivinä treeninyt Ifan ja ton meidän uuden kapulan kanssa. Huomasin kovin hyödylliseksi sen, että Liksu on vieressä kärkkymässä makupaloja kans, Ifa on paljon yritteliäämpi silloin ja saan paljon enemmän haluttuja toimintoja kuin muuten. Ei me vieläkään olla siihen asti päästy, että se sitä itte pitäis, mutta ainakin se nyt kunnolla puree sitä. Ei sillee vienosti etuhampailla etureunasta kiinni. 😀 Nyt täytyy treenata siihen kestoa! Lisäks ollaan treenitty tota maahanmenoa. Kun se ei oikein meinaa sujua ekalla, niin otin käyttöön sen Wirénin menetelmän tänään. Toimi muuten aika mukavasti! Kyl rupes menee ekasta käskystä maahan vaikka sohvalla, kun ensin selkeet pari kertaa näytti mitä haluaa, sit odottaa että koira alkaa tarjoo sitä ite ja palkkailee siit ja sit lisää käskysanan. Tätä täytyy nyt yleistää useammassa paikassa niin eiköhän saada vielä varma maahanmenokin.

Muuten on kovin jäänyt treenit vähiin, leijun liikaa beussipilvissä… Tänään eksyin ekaa kertaa jonku ulkomaisen beussidatabasen sivuille ja voi piru vie, siellähän oli myös kuvagalleria! Juu kuulkaa… Selasin niitä varmaan pari tuntia vaikka huone piti siivota! Kaiken lisäks ihanainen beussikalenteri kotiutui tänään! Oon jo onnessani esitelly sitä kaikille, ihastellu sitä itekseni ja lässyttäny kaikille söpöille koirille siinä. 😀 Joo on taas niin normaali olo että voi hyvää päivää! Sit lueskelin paljon eri juttui beussifoorumilta mm. pentuiän koulutuksesta, dominoivasta nuoresta koirasta ja kaikesta tällaisesta. Paljon tulee esille juttuja, jotka kuulostaa siltä että ne pitää muistaa sit ku on oma böössi talossa. Voi kamala tätä kolmen vuoden odotusta. 😐

Ja voi pyhä aikaansaamattomuus mua. Sain vasta tänään laitettua tilauksen siitä treeniliivistä/-takista menemään. Jännittää jo valmiiks että tuleekohan minkä kokonen ja miten istuva… Kaiken lisäks jouluruuhkien vuoksi toimitusaika on ihanaiset viisi viikkoa!! Eli joskus tammikuun loppupuolella vasta saan sen. Siitä mulle vähän lisää odottamista… Tosin empä mä tosiaan Ifaa paljo sen aikasemmin pääse muualle treenaamaankaan, tuolla useemman asteen pakkasessa kun sitä ei viitti maassa istuttaa. Saa vielä jotai tulehduksia pikkunen. No, toivotaan että treeniliivistä tulee just passeli! Ja sille varmasti on käyttöä – viimestää kolmen vuoden päästä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s