All Fur Dogzin keikka

Sanotaan nyt heti alkuun, että jos kyseessä olis ollu kisatilanne ku sinne ekaa kertaa menin ja näin, niin ei olis sujunu ollenkaa. Mainittakoon myös, että kämmäsin aamulla kun mun oli tarkoitus jättää antamatta Ifalle sen aamuruoka koska se saa kummiski tuol nii paljo herkkui, mutta unohdimpa sen ja Ifa sit tuli treenaamaan täydellä mahalla. Ei meinannu lihapullat aina maistua. Ja tosiaan kuten oletinkin niin vieras tila oli sen mielestä kamala. Suoritti tosi laimeasti kaikki liikkeet ja oli jotenki todella herkällä tuulella. Koitin ottaa siellä olevia agijuttuja välissä, niinku vaikka keppejä nii jotenki otti tosi itteensä jos korjasin sitä että ei voi kiertää kahta keppiä samalta puolelta vaan välistä sitä pitää mennä. Meni aina lukkoon ja lakkas liikkumasta ja veti korvat alas.

Tila oli silleen ihan kiva, mitä nyt edes yhden peilin olisin sinne kaivannu. Ja sitte se, että tilan perällä oli isot jotku rautaovet jollai ketjulla kiinni ja niiden takaa kuului hirveä poraamisryske ja lapiointiääniä, jotka häiritsivät Ifaa aika pahasti. Niille piti aina välistä vähän puhista ja vilkuilla sinne epäluuloisesti.

Vähän häiritsi että tuli niin nopeasti eteen tuo “nyt meen sinne treenimään”, että en kerennyt miettimään treenisuunnitelmaa meille. Lähdin kuitenkin siitä ajatuksesta että ensisijaisesti treenin kontakteja ja vieraassa tilassa hieman rentoutumista.

Lopulta me sitten treenattiin aika kaikenlaista. Paljon perusasentoja, joista osa ok, suurin osa tosi vaisuja ja jäi ihmeen vinoon ja kaikkea, mitä se ei kotona tee. Otettiin pari luoksetuloa, ne oli tosi hyviä. Seuraamisia otin ja koitin käännöksiä ja juoksua, mutta kontakti oli päin sitä itteensä ja koira jäi tosi jälkeen, juoksussaki lönkytti löysästi varmaa metrin mun perässä… Otettiin seisomaanjäämisiä, maassamakaamisia ja HYPPYÄ! Seisomaanjäämiset silleen ihan ok, mitä nyt en tietty ite muistanut päättäneeni kokeilla toista käskyä joten samalla vanhalla mentiin. Siinä muuten huomas hyvin koiran herkkyyttä taas ku sanoin vähän kovempaa sen “seis” että varmasti pysähtyis nii se veti korvat luimuu sillee “yhyy mitä nyt”. Maassamakaamiset ihan ok, kerran nousi ylös ja kävin laittamassa takas. Ei ennakoinut nousuja. Jee! Seisomaanjäämisissä kerran ennakoi istumisen, käskin takas seisomaan. Vapauttelin taas vaihtelevasti seisomasta ja istumasta, pääosin tosin seisomasta suoraan.

Hyppy oliki sit jännä. Otin sitä eka sillä seuraamisella pari kertaa. Koitti vietävä kiertää mun puolelta ekalla yrityksellä!! No nappasin sen kieltämättä vähän rapsakasti kiinni siitä että ei muuten käy tollanen ja käskin uudestaan hyppäämään ja sitte hyppäs. Uus yritys, nyt ei koittanut kiertää ja hyppyä seuranneen seuraamispätkän jälkeen pysähtyi hienosti istumaan. Sama kolmannella kerralla ja siihen lopetin ne harjoitukset. Vaihdoin sitten treenimään sitä hyppyä niin, että koira hyppää ite esteen musta pois päin, eli se oikea alokasluokan suoritus. Kippoon namia toiselle puolelle, koira sivulle ja käsky. Tais joka kerta vaatia jonku vartaloavun, että uskalsi lähteä hyppäämään. Pitäis pureutua tohon, että hyppäis heti käskystä epäröimättä. Anyway. Hyppäämisten jälkeen kun Ifa oli namit syöny kiposta ja käänty kattoo mua, sanoin sille seis, ja… sehän pysähty seisomaan joka kerta!! Ok, pari kertaa se käveli siihen ihan esteen eteen seisomaan, mutta ei tullut takaisin ja tosiaankin seisoi paikallaan! Enkä edes ottanut namilla vastaan kun kiersin sen viereen! Jee! Siitä taas satunnaisesti vapauttelin (pääosin) seisomisesta ja istumisesta.

Ihan alkuun tehtiin normi kontaktiharjoituksia, näitä että laitan namit kädessä kädet levälleen ja palkkaan kun se kattoo mua silmiin. Sit rentoutumisharjotuksina meni naminjahtausleikki. Tätä sovellettiin myös pelottavaan oveen. Heittelin namit aina sinnepäin, että lähestyessään pelottavaa ovea ja ääntä niin sai palkan. Ei häiriintynyt ovesta tällöin vaan keskittyi namien jahtaamiseen. Otin myös sellaista harjoitusta, että Ifa seisoi ihan vapaasti ja heitin namipalkan kehuilla aina kun se seisoi molemmat korvat reippaasti pystyssä. Epävarma könötys ei siis tuottanut palkkiota. Tosin toivottavasti toi ei nyt vaan opeta sitä piilottamaan reaktioitaan… No, toivotaan ettei!

Muutamia piiloluoksetulojakin tein, sekä istumasta että makaamasta. Hyvää vauhtia tuli. Pitäis varmaan kokeilla myös mennä piiloon seisomaan maassamakuun ajaksi. Tuo kävi kyllä mielessä jo siellä, mutta vasta kun oli aika lopussa. Seuraamisissa palkkailin “kesken matkaa” kun kontakti oli hyvä ja tein pysähtymisharjoituksia, että pari askelta seuraa, istu, seuraa pari askelta, istu jnejne. Ei sujunut, Ifa liian vaisu, lähti huonosti liikkeelle ja jäi istumaan kauas taakse. Tässä kohtaa nyt kun kirjoitan näitä kaikkia niin on vähän olo, että tulikohan tehtyä liikaa??

Väliajoilla koitin myös vähän innostaa sitä agijutuilla, mutta ei oikein sujunut. No pyöreän kangasputken läpi se juoksi hienosti, mutta sitä ollaan harjoiteltu kotonakin. Keppejä koitettiin pujotella, mutta tosiaan korjatessani Ifaa se otti aina nokkiinsa ja meinasi lopettaa tekemisen kokonaan. A-estekin siellä oli todella loivana ja siksi ajattelin sitä kokeilla, mutta ei, liian pelottava sekin oli Ifalle. Ei olisi ehkä pitänyt. En vaan arvannut, että se on taas noin herkkis. Mun aikasemmat koirat (Remu ja Liksu) kun on ollut sellaisia, että vaikka mätsärissä ollaan nähny että hei tuolla on A-este, koira sellasta ikinä nähnykkää nii juoksutettu siitä vaa yli eikä koiralla mitää ongelmia oo ollut. Vähän eri juttu taas tän arkajalan kanssa. Sellanen rämäpää-beussi olis hyvää vaihtelua. 😉

Varsinaisten temppujen lisäks tein muitaki tollasia pikkujuttuja Ifan kanssa, niinku jalkojen ympäri kahdeksikon pujottelua ja sellasta että mä istuin maassa ja Ifa joko ryömi mun jalan ali tai hyppäs sen yli. Noi ei sitä yhtää jännittäny ja hyvin se ne vauhdilla teki. Yhdessä kohtaa Ifaa rupes pelottaa nurkassa olevat agiesteitten siivekkeet ja käytiin sit niitä kattomassa. Heittelin sille nameja sinne niien keskelle ja se seikkaili siellä niitä etsimässä. Toivottavasti se tajus, ettei ne sitä syönykää.

Mua ja kaveria Jenniä kuulemma tänään pyydettiin pitämään harjakoirien epävirallisessa Winter Showssa maaliskuussa tokonäytös ennen kehiä tyylillä “mitä kaikkea harjakoiran kanssa voi harrastaa”. Mua harmittaa ihan sikana kun oon sinne näyttelyyn vissiin kummiski menossa ja tekis mun mieli Ifan kaa esitys pitää ku mä tiiän että se osaa, MUTTA KUN… Siinä näytöksessä ei olisi muuta nähtävää kuin koira, joka pelkää kaikkea ja kaikkia. Sellaisen kanssako sitten harrastaa?? Vieras tila täynnä vieraita ihmisiä ja vieraita koiria nii oon 100% varma ettei Ifa tekis siel mun kaa mitää. Ainakaa niin hyvin ku se tekee kotona. Mikä on suuri harmi. Joten sanoin, että en voi kyllä lupautua sitä esitystä pitämään. Jos niillä olis videotykki nii voisin videoida Ifan kotitokoja ja liittää niihin kivan musiikin ja sit näyttää sitä videoo että “näin hyvin se osaa jos uskaltaa”. :DD Vois joskus oikeesti muuten videoida noita treenejä ja tehdä niistä jotain clippiä näytille!

Mietin tässä nyt sitten tulevien kokeiden osalta, että pitääkö mun ilmottautua kokeisiin vaan paikkoihin, joissa voin käydä miljoona kertaa ennen koetta treenimässä kursseilla tai vapaavuorolaisena?! Niinku Tiltun koirakoululla olis kursseja, mut liian kalliita. Tai jos Porin agihalliin sais vapaavuoroja kun se on ihan Rikun lähellä niin vois sielläkin käydä treenimässä. Jaa-a. Oon muuten jo useemman kerran Porissa ollessani, Ruosniemeen päin ajaessamme nähnyt yhden ison hallin, jonka kyljessä lukee että myydään tai vuokrataan. Mietin aina, että jos sen siitä ostais, laittelis sinne matot ja peilejä ja lämmityksen jos ei oo jo ja alkais vuokraamaan sitä Porin koiraharrastajille. 😀 Ja tietty omaan käyttöön se olis enemmän ku kätevä. Nojaa, tyhmä haave vaan, mutta onhan sitä ajatuksella kiva leikkiä. 🙂 Mut eiköhän tää merkintä ollu nyt tässä. 😀 Syvimmät onnitteluni niille urheille sankareille, jotka tämän loppuun asti lukivat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s