Hyppyä ja maahanmenoleikkiä

Pakkohan sitä hyppyä oli treenata kun oli itselleen esteen saanut!

Aloitin treenit taas sillä, että kippo toiselle puolelle ja sinne namia. Iipalle hyppykäsky ja kun se on syönyt namin ja kääntyy kattoon mua nii käsken sen seistä, ja se seisahtuu. Kipsutan viereen ja vapautan. Otettiin noita sellanen kolme/neljä kertaa, jonka jälkee aattelin että panoksia nostettava, tälleenhän ei edetä ikinä. Tein sitte sillee, että käskin Ifan viereen ja käskin sen istua, otin pari askelta estettä kohti ikäänkuin olisin vienyt namin toiselle puolelle, palaan Ifan viereen ja käsken hypätä. Pari kertaa oli vähän sähellystä, kun ei meinannut hypätä, ja annoin sitten vähän isommat avut alkuun. Pääsin niitä kuitenkin pienentämään ja lopusta se hyppäs aika hyvin jo pienistä avuista toiselle puolelle! Toivon sen tajunneen, että sinne voi hypätä vaikkei siellä namia näykään, koska se kyllä tulee aikanaan. Parin onnistuneen suorituksen jälkeen lopetettiin hyppyjutut.

Hyppyjen jälkeen otin sitten vähän seuraamisia. Ensin pari ihan lyhyttä tsekaten, että Ifa istuu aina pysähdyttäessä. Istuu “ihan ok”, vähän liian kauas. Sitten otin pidempiä seuraamisia niin, että Ifa ei ennakoisi mitään pysähdyksiä tai muita liikkeitä, plus harjoitellen sitä etten itse oo koko kroppa vinossa tuijottamassa sitä. Meni yllättävän hyvin ja täyskäännökset oli tiukkoja! Hyvä! Vaikkakin ei näistä oo paljookaa hyötyä, kun pihalla sitä treenata pitäis, siellä tää enemmän on ongelma…

Loppuun otettiin sitten sitä vauhdikasta maahanmenoleikkiä, että juoksen sinne tänne ja aina käsi maahan ja käsken koiran maahan, palkkaan, vapautan, kipitän toisaalle, koira juoksee perään, käsi lattiaan jnejnejne. Ifa kyllä tulee reippaasti mukana aina. Toivon ton vahvistavan sitä, että maahan mennään ekasta käskystä ja mielellään sellasesta nätimmän kuulosesta “maahan!” ku sellasesta “MAAAHAANNNN!!!! >:EEEE” 😀 Näillä mennään, täytyy kattoo mitä tehdään tänään!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s