Perjantain pihatokot

Oli koulussa vaan iltapäivän tunti, joten pääsin kotiin puolen päivän aikaan auringon vielä paistaessa. Eikun pullia paloiks, este kainaloon ja vuorotellen koiria treenaamaan pihalle taloyhtiön parkkikselle. Liksu pääs ensin ihan ikäteknisistä syistä ja varsinkin siksi, että Ifan vire ja motivaatio on pirusti paremmat kun se joutuu ensin odottaa että Liksun kanssa tehdään. Oli kyllä niin sekalaiset treenit kun tuli taas otettua vähän kaikkea, mutta summaillaan nyt jotain.

Ehdottomasti halusin tarkennella seuraamisen kohtakteja ja että perusasennot tulee hyvin. Voin tosin kertoa että liikkeestä pysähtyminen ei mennyt kertaakaan oppikirjan mukaisesti, mutta keskityin lähinnä palkkaamaan tosi hyvästä seuraamisesta ja siitä että liike alkaa hyvästä perusasennosta. Otin ihan niitä sellasia seuraamisia ilman käskyä että koira hakeutuu vierelle ja siitä palkka kun hyvin, sekä myös noita meijän “perinteisiä” että perusasennosta käskyllä mukaan. Otettiin myös käännöksiä. Voin sanoa, pari kertaa palkattuani hyvän paikan ja kontaktin nii Ifa teki tosi paljo uskomattoman hyvää seuraamista, ja käännökset edes oikealle ei ole koskaan olleet noin hyviä. En tiedä johtuisko siitä, että tötsien avulla tein itselleni kuvion mitä mennä niin oli suunnitelma ja pystyin sen paremmin elein kuvailemaan kuin sen normaalin päättömän haahuiluni… Anyway ne oli oikein mukavia. Enskerralla pitää treeniä myös sitä liikkeestä pysähtymistä, joka on kummiski semitärkee juttu.

Otettiin sekalaisesti myös luoksetulo ja pieni paikallamakuu ellei parikin, sekä vähän istu-maahan-istu-vaihtoja. Estettä piti myös treenata. Ja voi jeesus että oli taas vaikeeta kuulkaa, ei hyvä elämä. Kippo toiselle puolelle, nami päälle, koira mukaan, perusasento, katsekontakti, hyppykäsky. Ja siis voi luoja sain varmaa kolme ekaa kertaa huutaa sen takasi ku meinas juosta vaan ohi. Mahto taas raksamiehet ihmetellä sitä huutoa. Sit vaa mentii nii lähelle estettä, että Ifa oikeesti tajus että sen pitää muuten hypätä siitä esteestä. Sitku se sen hiffas niin alko taas meneen ihan hyvin ja pidentelin matkaakin että mistä lähetän. En nyt ottanut esteen taakse seisomisia, kun keskityin siihen että koira oikeasti lähtee kun sanon vaan että “hyppy”, ilman mitään muita apuja. Sen suhteen ei onneksi ollut ongelmaa.

Aattelin sit et voitas ottaa muutaki vauhdikasta ns. hauskaa ja otettiin ruutua, tötsät neliöks ja kippa taas sinne ja nami päälle. No eihän siinä sillee mitään ongelmaa ollut, sinnehän se sinkos, mutta epäilen kyllä vahvasti että ei se niiden tötsien olemassaoloo varmaan edes huomannut! Mahtaakohan toimia koko homma näin edes. 😀 No sitte siin kävi kerran se kämmi, että Ifa nappaski sen namin siitä ennen aikojaan ku meijän piti poistua namin luota. Karjasin sille kyllä melko kuuluvasti et voi perkeles sitä ei syärä tollee ennen aikojaan. Ei se siitä sillee pahemmin ottanut pulttia, mutta ei sen jälkeen enää irronnut ruutuun pelkästä käskystä. Piti AINA olla käsimerkki mukana. Se oli monta kertaa että oli tosi menossa ku kuuli käskyn, mut ei sit menny kummiskaa. En tajua. Ihanku sois muka kuullu väärää käskyy ja oottanu millon tulee oikee. Mielestäni käsky on kyllä ollut ihan sama kokoajan… Nooh, sitä voi treenata lisää sitten joskus. Ei kovin tärkeä juttu vielä tässä vaiheessa.

Kapulaa ja seisomaanjäämisiä ei harjoiteltu ollenkaan. Niitä voisi ottaa seuraavalla kerralla. Kapulatreenit olis hyvä viedä taas pihalle kun tullaan varmaan sata askelta taaksepäin niiden kanssa pihalla, mutta no, sen näkee sitten, harjoitus tekee mestarin. Siinä kapulassa pitäs kyllä päästä kohta etenemään, muuten jäädään liikaa junnaamaan tähän nykyiseen vaiheeseen. En kyllä ymmärrä sillee että miten me muka voitas toukokuussa mennä virallisiin, aika utopistinen ajatus on, mutta kattotaan nyt mitä ihme motivaatiopuuskia saan ja miten päästään edistymään. Voihan se olla että Ifan juoksut sössii sitten nekin (joka ei haittais, pelottaa vietävästi tollanen ajatus virallisista ton kanssa nyt).

Toinen muuten mitä pitäs ottaa on se palkattomuustreeni. Ehkä alkaa kokeilla kaukopalkkaa muutenkin, epäilen tosin Ifan kykyä keskittyä siihen mitä mä pyydän jos se tietää että nami odottaa jossain muualla. Niin ja toinen mitä MUN pitää opetella, on sanoa se vapaa-käsky myös seuraamisen yhteydessä. Kamala miten oon sen sieltä unohtanut, on tehnyt paljon hallaa… Mutta nyt korjataan. Treeni-intoa odotellessa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s