Tuuliset tokot

Voi luojan tähden mikä sää, sanompa vaan, ei oo taas tervejärkisten hommaa tää tälläsellä säällä treenaaminen! Konalassa, tai no Malminkartanossa oli määrä olla kimppatokot sirkuskentällä, jonne sitten kurvailin Ifan kanssa ollen taas ehkä vartin etuajassa. Ifa tärisi alusta lähtien niin pahasti että epäilin mahtaako se tehdä mun kanssa mitään siellä. Mutta oikeestaan meni paremmin kun uskoin että menee! Lähin liikkeelle taas vähän sillee “ainiin tänään on tokot” yhtään miettimättä että mitä mun pitäis ton kanssa treenata. Sit meinasin ensin lähtee vaa villaneulees ja treeniliivis, sit päätin palata hakemaan takin, just ja just muistin ottaa lompakon mukaa, pakkasin esteen autoon, menin hakee kippoo namikorokkeeks mut mul oliki jo mukana sellanen, sit olin jo lähös pihas ni puhelin soi, iskä soittaa et meinasinko ottaa nää namit mukaa mitä pussiin pilkoin. 😀 Joooo meinas siis namit jäädä keittiön pöydälle… Ei hyvin me.

Paikanpäällä treenailin sit vähän kaikkea, aika paljon hyppyä ja seuraamisen kontakteja. Otettiin myös seisomaanjäämisiä, luoksetuloja, paikalla istumisia, maahanmenoja… Takapalkkaa hyödyntäen melko pitkälti, tokikaan ei missään luoksetulossa sellaista. Seuraamisessa sain yllättävän paljon hyviä paikkoja hyvällä kontaktilla, tosin välissä piti huomautella että eipäs mennä liian edessä. Luoksetuloissa eka oli huono, liian hidas. Toiseen otin pidemmän matkan ja kehuin jo matkalla kun lähti tulemaan laukassa. Seisomaanjäämiset oli hyviä, mitä nyt Ifa alkaa ennakoimaan jo vapautusta, meinaa lähtee ite ennenku sanon mitään. Aijaijai. Istumiset hyviä, ei muistaakseni koittanut tehdä vääriä. Sivut on vähän hassuja, kun kun… Jos monta kertaa peräkkäin käsken sivulle uudestaan, korjaamaan siis huonoa paikkaa, joka ilmeisesti Ifan mielestä on hyvä, se lähtee kokeilemaan mm. maahanmenoa. Mistähän lähtien “sivu” on tarkoittanut “maahan”… Maahanmenot oli kyllä muuten tosi kankeita, ei millään meinannut mennä ja jos menikin niin millään ei meinannut pysyä. Joten otettiin vaan tosi lyhyitä maahanmenoja ja niistä heti palkka. Muutenkin yhteis-istumisissa arvelutti mahtaako Ifa pysyä millaisia aikoja istumassa kun on niin kylmä, toivottavasti muut ei häiriintyny pahasti kun kävin sitä vapauttamassa aina välillä ja häseltämässä kaikkea omaa. ;S

Itse olin kyllä selkeesti petrannu vähän tälle kertaa tota julkista treenimistä, ok oltiin kaikki aika etäällään toisistaan, mutta koen kyenneeni olla kohtuu normaali treeneissä, ei sillee että jännittäisin kaikkia muita. Ifakin yllättävän vähän häiriintyi muista koirista. Jokaiselle sen oli pakko pöhistä tai sanoa “BWÄRH!” mutku siihen päälle karjas että “LOPETA!” ja nyppäs vähän ja kielsi loppupuhinatkin niin loppui sellainen ja keskittyi taas siihen mitä piti tehdä. Muutenkin koitin käskeä sitä pitämään huomion mussa, ei muissa.

Hyppyjä otettiin muuten vaihtelevasti sillee, että ku aina lähetin sen esteen takana olevalle namialustalle, niin välissä käskin esteen takana seisomaan, välissä loppui suoritus siihen, että oli onnistuneesti irronnut hyppykäskystä. Se oli muuten kans positiivinen juttu, että kertaakaan ei tarvinnut avittaa kädellä tai millään, lähti aina hyppäämään ekasta käskystä eikä kertaakaan koittanut kiertää! Hyvä Ifa! Jotain edistystä. 😀

Mitähän muuta me tehtiin… Ööö… Ei me kai sitten oikein muuta…? Oltiin ehkä 45min, muut oli ollu paikalla jonku puol tuntia tai vähemmän kun mä totesin et nyt riitti meille, mulla on oikeen käden sormet nii jäässä ettei ne tunne eikä taivu kunnolla, koira tärisee, en keksi enää treenattavaa, ei ole enää tarpeeksi “kivaa”, me lähdetään. Mutta olihan siitä 45 minuutissa jo hyvin treenattavaa ja olen ihan tyytyväinen illan saldoon. Toivottavasti enstorstaina on parempi sää!! Ja suunnitelma, mitä treenata… Pitäis keksiä miten edetä ton hypyn kanssa, että vois jättää namit pois toiselta puolelta. Viimeks tein sen jotenki väärin, varmaa liian pian tjtn, kun sitten palas epävarmuus ettei välttämättä hyppää ekalla käskyllä. Nyt pitäs jotenki fiksusti päästä jatkamaan siinä. Ja maahanmenoja pitää ottaa lisää, ainakin se ryhmäpaikallamakuu, että menee ja kans pysyy. Kunhan vaan on parempi sää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s