Möllitokoista

ÄHHHH!!! Kirjottelin kalenteriin ylös kaikki tulossa olevat möllitokot ja siinä vasta tajusin että eihän me päästä toukokuun mölleihin Tiltun koirakoululle, koska NEKIN on taaaaas samaan aikaan kun beussierkkari, tai no jalostustarkki, kummiski! Sinne meni sitte nekin… Nyt täytyy entistä kovemmin toivoa että tää ainainen lumentulo loppuis ja huhtikuussa olis jo ulkotokokoekelit. Muutamat möllit olis huhtikuussa, mut en tiiä kuinka uskallan mennä jos sää on vielä liian kylmä. Tosin jos menis huhtikuussa kolmiin mölleihin :——-) niin lakkais varmaa jännittämästä! “Ääh päin sitä itteensä se kummiski menee, mitä sitä turhaan stressaamaan”. 😉 Ihan hyvä suunnitelma!

Möllejä olisi seuraavasti:
10.04. Möllitoko & Match Show Helsinki, Koneen kenttä
16.04. Möllitoko Espoo // Möllitoko & Match Show Lahti
24.04. Möllitoko Espoo, Tiltun koirakoulu

Hesan mölleihin voi mahtuminen tosin olla piukassa ja se ois itelle aika kova koettelemus koska siel on varmasti ihan pirusti väkee paikalla, voin kertoo nyt jo kuinka vituiks se kehä menis, mut ei se mitään! Hyväähän se mulle tekis. Sit tos 16.04. on tosiaan kahet möllit, sekä Espoossa että Lahdessa. Voi pitää tota Lahtee varapaikkana, että jos Espoon möllit menee täyteen ennenku ehdin ilmottaa meidät niin voidaan sit yrittää Lahteen. 😀 Ja siis jos oon menos toukokuus virallisii nii totta hitos oon valmis ajaan Lahteen möllien peräs. Tottuis Ifaki sitte siihen että vedetää pidempi matka autol vieraasee paikkaa ja siel kisaamaan. Sehän vois olla melkeen parempi… Täytyy kattoo! Ja sit on tosiaa kuun viimeisinä noi möllit Tiltun koirakoululla, pihalla.

Eipä nuo muuta edellytä ku aktiivista paikan kärkkymistä ja vielä aktiivisempaa tokon treenaamista!! Se himskatin hyppy pitäis saada kuntoon, muissa ei ole niin paljoa ongelmia, lähinnä hiomista vaan, mut sitä hyppyä toi ei oikeesti osaa vielä. Otan mielelläni vinkkejä vastaan että miten edetä sen hypyn kanssa!! Voisinki kaivaa kirjan hyllystä ja kattoo mitä “Tie tottelevaisuusvalioksi” sanoo hypyn opettamisesta.

4 thoughts on “Möllitokoista

  1. Miten oot opettanu hyppyä? Jos ei meinaa irrota sinne niin tekisin namikupilla irtoamisia ja sitten kosketusalustalle menoa. Eli hyppäisi menisi kosketusalustalle ja seisoisi siinä. Ja seisomista voi harjoitella, koiran tarvii olla vain hypyn linjan takana. Ai Tiltulla on tolloin möllitokot..

  2. Joo siis hyppyyn irtoaminen ei silleen oo ongelma, oon just sillee opettanu että namikuppi toisella puolella. Ainoo ongelma on että miten lähtee etenemään tästä, ettei jäädä ikuisesti tähän vaiheeseen. Ja osaa jäädä myös seisomaan taakse käskystä. Mutta kun en mä voi kokeessa viedä namikippoa esteen taakse. 😀 Se pitäis saada häivytettyä jotenki, en tiedä miten.

  3. Entä jos häivytät sen siihen et opetat kosketusalustan ja et se juoksee sille. Sit otat alustalla ja sit et peität sitä alustaa. Sit sen voi opettaa seisomaan sillä alustalla kun kävelet ja voit naksauttaa missä vaihees tahansa ja heittää namin/tuoda. Et alusta tarkoittaa et jää sinne seisomaan, ei pelkkää siellä käväsemistä.

    Tai sit niin et namikipolla ja sit ilman ja heitä nami kun hyppää eteenpäin. (koira menee susta poispäin) Tai sitten alat laittaa vaan kauemmaks sitä kippoa ja stoppaat sen kesken matkan ja myöhemmin kippo on “liian kaukana” ettei sitä nää. Mut kunhan saisit sen hyppäämään ja sit pääset palkkaamaan. Sen ei tarvii olla kauheen kaukana. Ja sä saat päättää etäisyyden hyppyyn. Ja jos ei meinaa irrota koita sanoa ennen joku innostava sana “virittelynä” liikeeseen. Ja ehkä namikippo voi joskus olla tyhjä ja kun se tarkistaa sen meet palkkaamaan sinne, kun se pysähtyy sen luokse.

    Ja jos se koittaa hypätä ja tulla hypyn ohi, ota askel ja näytä kädellä hypyn yli et seiso ja palkkaa ennen kuin kerkee kiertää. Ja sit vähentää apua.

    Koita vaan siis rohkeasti eritapoja miten saat, mut kertaa ensin helpolla harjoituksella ja sitten vähän vaikeutettu. Tai sit jätä koira metrin päähän ja mee ihan hyppyyn kiinni ja kutsu se yli ja palkkaa kädellä hypyn yli. ja myöhemmin rynnit luokse kun on seisahtunut tai alkuun just kun laskeutuu.

  4. Kiitos vinkeistä! Voiskin ehkä tolla kosketusalustalla koittaa tajuaisko toi sitä. 🙂 Oon sitä kosketusalustaa sille joskus opettanut (tai mä mitää opettanu, se vaa tajus sen heti), nii vois olla mahdollisuus että se toimis. Täytyy koittaa, täytyy koittaa! Tota namin yli heittämistä oon miettiny, mut siin on se että ku se nami saattaa kimpoilla vaikka mihin nii sit toi ajautuu kauhee sivuun sitä ettimään, tai ettii kauheen kauan jossei kunnolla huomaa minne se lensi. Sen takii ollaan kipolla yleensä otettu. Sit oon miettiny totaki että ottais ihan kipolla, mut aina palkka ei oliskaan siellä vaan tulis multa, mut jotenki tuntuu et Ifa tietää milloin siellä on namia ja milloin ei, koska ei meinaa millään hypätä jos siellä ei ole namia…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s