Kunnon hikiagit

Joo-o olipas kunnon treenit huhhuh! 😀 Ei o tullu näin hikeen asti juostuu koskaa enne treeneis. Oltiin taas kaverivuorolla liikenteessä, tällä kertaa menossa mukana öö… kehtaakohan edes yrittää nimetä… Susanna & Batman, Jari & Robin, Ulla+Hannu & Moyra ja Myrna, Joni & Inna ja sitten Anne+lapset & Axa ja Mortti, sekä mie ja mun molemmat koirat. (Kai meni oikein?!)

Kaikkee en taaskaan mitenkään voi muistaa mitä treenittiin, mutta noooh… Liksun kanssa alotettiin sillä että lähetystä namikipolle esteen toisella puolella. Otettiin sitä putkilla (sekä suoralla että mutkalla), hypyillä (ensin yhden, sitten kahden yli) ja kokeiltiin myös renkaalla, jossa todettiin käyttökelvottomaksi. Suoralla putkella ei ongelmaa, samoin kuin ei yhdellä eikä kahdellakaan hypyllä. Mutkaputki tuotti ongelmia, olis halunnu vaa juosta suoraan nameille. Onneks nää molemmat pysähtyy kun karjasee. Harjoteltiin sitä mutkaputkee sit tosi läheltä et tajuais mennä sitä kautta. Renkaalle ei sopinu ollenkaa toi, meni ali tai mistä ikinä jos se kippo oli siellä. Hyppää kyllä läpi hienosti kun käskee sen odottaa ja toiselta puolelta antaa hyppyluvan. En tiiä miten sitä lähtis korjaamaan ku en tosiaa voi sivusta sanoo että “rengas” ku menee kummiski ohi. Tai siis sivusta. Jaa-a.

Sitte! Otettiin rataa! 😀 Kattoin ku ensin Jari ja Robsku tai Batsku meni sitä ja mietin et no josko sitte koittais itekki. Rata oli sellanen (oikeestaan melko pitkäkin) että ensin lähtee reunassa pitkällä suoralla suora putki, siitä A, sitte mutkaputki vasemmalle, josta aukee pitkä keskirivi, siinä kaks hyppyä, niiltä kaarto oikeelle vikalle pitkälle suoralle, jossa puomi, puomilta taas siihen mutkaputkeen, A ja suora putki. Meinasin ensin ettei koiteta jatkaa hypyiltä ku kelasin että kompastun koiraan kummiski. Lopetettii rata hyppyjen jälkee, mut sitku kaikki vaa huus että “puomi puomi! jatkuu!” ni kelasin et no mennää sitte. 😀 Siitä uus lähtö puomille ja rata loppuun. Ja siis ihmeen hyvin toi aina meni!! Ei Liksu menny kertaakaa ohi yhestäkää! Lopuks rupesin sitte säätää ku halusin nii että pääsen mutkaputken ja puomin väliin ohjaamaan hypyille, koska sit mä jään sisäkaarteeseen kurvattaessa hypyiltä puomille. Koitin sitä saada onnistumaan ja sainkin kai kerran, jokusen yrityksen jälkeen! Mut meni tosiaa tosi jees, ei olla noi pitkää rataa koskaa koitettu. Ja se on suuri ihme ettei Liksu kertaakaa koittanu hyppyjen välis kaartaa mun luo, jess!

Sitten Iipapiipa. Piipa teki taas kuolemaa ku joutu odottaa vuoroonsa ekana. Herranenaika siitä lähtee ruma ääni kun se huutaa siellä. :’D Sitku sen päästää irti ni son ku pieni ilmapallo joka ei tiiä mihi suuntaa sinkois vai poksahtaisko vaa. 😀 Hassu piäni. Noh mitäs Piipan treenistä sanois. Ei pelännyt puomia! Meinas olla vaikeuksia sen alun kanssa, tuli pari kertaa alas siitä ihan matalalta, mut sit sain sen ylös asti ja hienosti mentii loppuu asti. Pari kertaa otettiin se ja jätettiin siihen. Merkittävin mainitsemisen arvoinen asia on, että opetin sille A-esteen! Herttinen sain sen meneen sen! Ouuuuujeaahh! Tein samalla tavalla ku mitä tehtiin aikanaan Liksun kanssa, että namialustalla ja sit nostetaa eka pari kertaa vaa siihe alastulon puoleen väliin ja ohjataan nameille, vähitellen korottaen, sitte sinne A:n harjalle että näkee yli, sitte harjan toiselle puolelle ettei nää yli ja vaikka vähä autetaa pepusta et pääsee kiipee ja lopulta koko este vauhdilla. Hitsi että oli reipas lapsi!! Siinä ku mentii koko estettä nii koitti aina väistää jostain sivulta, mutta kun *köh* pidin remmin kireellä ylhäällä ohjaten siihen A:n keskelle, toinen käsi namikätenä siihen myös ohjaten niin suostui hienosti menemään! 🙂 Hyvä Ifaaaa! Oon niin yllättyny että se suostu oppimaan sen, eikä ees oikee pelänny sitä! Ihan ihme juttu!

Ifan kanssa ei koiteltu mitää ratoja ku ei se puomi ja A oo vielä sellasia että olis niitä viittiny ottaa. Otin Ifan kanssa sitä samaa ku Liksun kaa, että lähetyksiä namikipolle niin putkilla ku hypyillä ja myös renkaalla. Ekoilla yrityksillä renkaalla Ifa hyppäs hienosti läpi, mutku myöhemmin koitin uudestaa nii ei enää sujunu ja piti palata taas siihen että koira odottaan ja toiselt puolen lupa hyppää. Keppei otettiin Ifan kanssa, Liksun kans ei otettu niitä. Harjoteltiin myös pussia, joka jostain syystä ei sujunu tänään kummallakaan ilman apuja. Ifalta en sitä vielä odottanutkaan, mutta Liksu on sitä aiemmin mennyt avuitta. Ihme taantumaa tänään. Mentiin siis molempien kanssa sillä linjalla, että koira päätyyn odottamaan, nostan kangasta vähän ja kutsun. Sillä tavalla ei ole ongelmaa pussin kanssa. Niin joo Ifan kanssa taisin kyllä ottaa sellasta hyppy-hyppy-mutkaputki-rataa kerran tai pari ja seki meni oikeestaan ihan kivasti. ^^

Miellyttävää edistystä tapahtui tänään molempien kanssa. Erityisen onnellinen olin Liksun radoista ja Ifan puomista ja A:sta. Son muuten tosi kummallista mun mielestä miten Ifa paineistuu ihan hirrrrveesti vieraasta paikasta vieraine ihmisine ja vieraine koirineen – kaikkial muual paitti tuol agissa. Siel on ihan sama kuinka lähellä on toinen ihminen tai koira, ei niin mitään väliä, ei se varmaa ees huomaa niitä ku on nii into piukeena tekemässä. Hassu koira. Ihan uskomaton. Ton ku sais siirrettyä meijän tokoiluihin nii avot. 😀 “Heti napsuis se TK1” EIKU… 😀 No mut tosi ihanaa että se tuolla menee tolleen. Ois jännää joskus olla jossai muussa paikassa agiimassa ja kattoo olisko se siellä ihan hermona. Veikkaan kyllä että saattais olla, noi Kompassin tilat kun on sille ihan ylitutut. 😀 Varmaa koko sen ikä käyty tuolla ensin ntlytreeneissä, sitte vähä vapaavuorotokoilemassa ja nyt agissa. Mun piäni harrastuspiski. 8) Hirveetä sanoo mut Piipa on kyl “mamman lellikki” lempilapsi.

Ja sit kurvaten hieman toisiin aiheisiin… Luennon innoittamana oon nyt vaatinu koirilta istumista (tai Liksulta edes 360) joissain tilanteissa, niinku vaikka mun huoneesta poistuttaessa tai erityisesti sisälle tullessa. Kun Liksulle se ulos pääseminen ei oo niinkään jee, toisinku se takasi sisälle pääseminen. Se sisään pääseminen on sille enemmän elinehto ku ulos joutuminen. 😀 Nii oon tosiaa lenkiltä tulles vaatinu noi aina istumaan ennenku ne pääsee sisään. Ja siis voi luoja että voi olla istuminen tiukassa koirassa. Melkein vois luulla ettei Liksu halua sisälle ollenkaan. Normaali kaava on nyt, jonka oon joutunu toistaan joka kerta, että avaan oven ja astun sisään, käsken Liksun kynnyskorokkeelle ja istumaan, ei istu. Käsken Ifan sen viereen, käsken istumaan, istuu, päästän Ifan sisään. Käsken Liksua uudestaan istumaan, ei istu, vedän oven kiinni ja jätän sen pihalle. (Älkää nyt kuolko tohon.) Sit vähän vaihtelevasti voin joko pistää takin naulaan ja käydä nii pia uudestaa avaas oven, käskees Liksun siihe korokkeelle ja käskees istuun, ei se istu vieläkään, joten jatkan riisumista. Korvaläpät, hanskat, kaulahuivi, kengät… Vaikka vielä Ifalta vaatteet pois. Avaan taas oven ja käsken istua. Yleensä ei istu vielä silloinkaan. Tuun koneelle istuu hetkeks, teen vaikka mehua ja meen taas yrittää uusiks. Joskus toimii ku sanoo “istu” ja odottaa puol minuuttia niin se saattaa istua. Mut sit ku iteltä menee hermo enkä viittisi sitä puolta tuntii siel oven takana pakkasessa pitää (kun jos tuun koneelle ni pelkään et unohdan sen sinne…) nii sit joko käsken istua ja tuuppaan sen istumaan ja käsken sisään tai vaihtoehtosesti meen jotai kinkkuu syöden siihen ovelle ja käsken istuu ni Liksu istuu ku luulee että saa sitä (vaikka ei tuu saamaan). Ihanihanihan ekalla kerralla autto se ku oikeesti veti oven kiinni ja kävi sit käskee uusiks nii johan istu ku pelkäs jäävänsä pihalle, mut nyt se tietää että tuun käskee aina uudestaa nii ei sitte istu kovin herkästi. En tiiä kauanko sitä pitäis siel oven takana pitää että se oikeesti istuis. Mut tosiaa, se ei lähde siitä oven takaa mihinkään, könöttää vaan siinä vieressä odottamassa että pääsee sisälle. Koittanee haistattaa mulle pitkät, kun ei suostu lempitemppuunsa 360:kään tekemään huoneesta poistuttaessa. Ihan uskomatonta kun ei se kuuntele ollenkaan. Grrrh. Ärsyttää. Ifa taasen pääosin istuu aina ekalla käskyllä ja sitte se sen takia pääseeki aina sisälle heti, pääsee pois huoneesta heti jne. Ipa vaan on fiksu lapsi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s