Ulkotokot ja lisää mölleistä

PPIIIIP. Siis joo. Mun on pakko alottaa tällä: kuin nopee saisin alokasluokan hypyn kuntoo? Mietin että että 22.4. ois Kompassilla möllit ja sinne ois ihan super päästä koska haloo, SISÄLLÄ! Mut se hyppy nyt ei vaan oo kondikses viel. Mut jos menis hakee siit ja luoksepäästävyydest ja maahanmenoista (…) nollat ja treenais kaikkee muuta. 8—–D Treenais mua. En tiiä! Pitää harkita! Olis ylihyvä tilaisuus. Pitäiskö mennä?? Täytyy varmaa ilmottautuu sinne tosi nopee ennenku menee täyteen se… Oon nyt iha kahden vaiheilla… Pitäis varmaa mennä hakee sinne kisakokemusta! Jooooo kai mä sen ilmotan. Ilmotan ilmotan! Treenataan sitte mua vaa, jos ei muuta. Täytyy ehkä sit käydä kaverivuoroilee siellä vähä niissäki merkeissä. :’D Harjottelemassa niiden lattialla makaamista… Kyl me mennään. Ilmotan sen. Samantien. 😀 …Kai.

No mut. Oltiin myös ulkona tokoilees tänään. “Moi olen Anna enkä koskaan osaa lähteä oikeaan aikaan”, olin puol tuntia etuajassa paikalla… Kierrettii sit Ifan kaa pieni lenkki ja sit alettii vaa treenii. Varmaa yli tunti tuli yhteensä sitte treenattua. Namit loppu kesken. 😀 Hypyssä ihme takapakkia, ei meinannut hypätä ekalla käskyllä aina. Seuraamiset oli mun mielestä ihan hyviä. Koitin treenata noita kääntymisiä ja erityisesti omaa kääntymistäni niissä ja tuntuu että lopulta ne alko sujumaan meiltä molemmilta. Täyskäännöksessä kyllä kontakti edelleen katoaa keskellä ja asento väljenee… Seisomaanjäämisiä otettiin, ne oli hyviä ja teräviä. Paikallamakuut ryhmässä onnistu paremmin ku viimeks, paitsi että ihan törkeitä ongelmia saada toi maahan sivulta käskettäessä. Pitää puuttua tähän. En tosin tiedä paljonko taas siihen vaikutti se että Ifalla oli kylmä. Tutisi ihan hulluna kokoaika siin paikallamakuus ja paikallaistumises. :/ Luoksepäästävyys edelleen ihan vituiks. Turha mennä virallisiin ku hylkäävät meidän kokeen tohon ekaan liikkeeseen. 😀 Ähh. Luoksetulot pari ekaa meni ihan ravipelleilyks, joten kasvatin matkaa enemmän ja sain sieltä tulemaan laukassa ja siitä kehuin oikein erityisesti.

2 thoughts on “Ulkotokot ja lisää mölleistä

 1. Möllitokot täyttyy varmaan aika nopee, et pitää melkein ekana päivänä ilmoa. Tokokisoihin just kun alkaa ilmo.

  Ja ei Ifan luoksepäästävyydellä tule hylkyä jos antaa koskea. Rasmuksella on yksi 6 tiukalta tuomarilta jota rupesi haukkumaan ja meni mun seläntaakse. Vähän kun juttelin sille ja taisin mennä kyykkyyn tuli vähän katsomaan tuomaria. Tai sitten jos Ifalle pystyis ehdollistaa jotenkin naksun kanssa että vieras olis hyvä juttu.. Aluksi kun ottaa ihmiseen kontaktia, ihminen tulee lähemmäs.. Tai sitten ihminen koskee, naksaus ja pääsee hakee kauempaa namikipolta palkan. Pääsee myös pois siitä ikävästä tilanteesta.. Tai jos se ei ole käskyn alla, seisois sivulla miten se käyttäytyy? voisko mennä vastaan tai menees se sitten karkuun?

  Kiellettyä on vain koiran agressiivisuus, kaikki koirat ei ole niin sosiaalisia ja kyllä ne iänkin ja työn myötä muuttuu. Rasmuksesta on tullut 7v:ksi paljon reippaampi, edelleen muille ihmisille on välinpitämätön. Mutta ei säiky enään miehiä. Myös kun itse käyttäytyy johtajan tavalla, että koira voi ottaa tukea ohjaajasta. Tai sitten jos Ifa uskaltais jollain super herkulle tulla syömään ihmisiltä namia, voisi pyytää että treenaajat antaisi sille selkä tai kylki siihen päin, tulla syömään kädestä.

  Tule vaan kysymään treeneissä jos on näitä missä on ongelmia tai haluaa muita ajatuksia. Mä en vaan enimmäkseen ajattelen, että saan omien koirien treenit vedettyä ja jos nyt tietää et joku saattais haluta käskytystä. Kun ei ole kouluttajaa joka kävis jokaisen luona niin pitää pyytää itse jos tarvitsee avustajaa. 🙂

  Mut kun noi seurakoirat on myös tollasia kylmyys herkkiksiä niin tehkää paikallaolot myös sen mukaan mitä tiedät että se kestää. Rivistä voi hyvin poistua kun tiedät että se on teille olosuhteiden mukaan riittävästi. Että sillä jäis hyvä fiilis, eikä että jäätyy ja ei saa nousta. Mut viimeks se pysyi jo paljon paremmin ei noussut. Villakoirilla on just tota samaa, et ei haluis maahan, Ifa tosin menee sinne.

 2. Joo tiedän ettet ole siellä kouluttajana ja sepä siinä onkin, kun en viitsi tulla häiritsemään kun tiedän että haluat saada omien koiriesi treenit vedettyä. 😀 Muuten odottaisin aina siihen että oot itse saanu ne treenittyä, mutta kun oon aina yliaikasessa ja yhden koiran treeni vs. 2-3 koiran treeni niin kyllä multa loppuu treenattava aina reippaasti ennen. 😀

  Ja joo niin oon aatellukki että nii möllit ku viralliset nii täyttyy aika nopeesti heti ku ilmoittautua voi. Mutta tuonne 22.4. mölleihin mahduttiin! Kun taisin saada aika ensimmäisten joukossa tiedon koko tapahtumasta koirakoulu Kompassin facebook-päivityksestä. 😀 Noihin muihin mölleihin ilmoittautumistäni estää enää se kun en tiedä millaiset säät on luvassa ja kaikki muut luvassa olevat möllit on ulkona. Ihan turha mun olis osallistua tällaisella säällä mölleihin kun en mä voi, enkä halua, vaatia että toi palelluttais itteensä ilman pukua jossai parin minuutin paikallamakuussa ja näin.

  Se vähän riippuu että antaako toi koskea luoksepäästävyydessä vai ei. Riippuu jostain… Ifan päivästä? 😀 Että kuinka paljon sattuu pelottaan. Olis kyllä tosi super jos tolle sais ehdollistettuu että ihmiset=hyvä. Tuli tosta ihmisen koskemisesta mieleen että mul on yks temppu Ifalla jossa sen pitää koskee ihmiseen, sellanen “päivää”-käsky jolla menee tökkäämään nenällä avointa kämmentä jota mä osotan, mut ei se taitais olla sama koska kokeessahan se menee kummiski niin päin että tuomari tulee koskemaan, ei että koira menee koskemaan. Mutta yleisenä harjotteluna vieraiden ihmisten kanssa toiki vois toimia, koska sit ku se on tökänny kättä nii se pääsee pois siitä hakemaan multa namin ja näin. Sillä vois opettaa sitä ettei ihmisen lähellä oleminen/käyminen ole paha, eikä ihmiseen koskeminen, ja siitä sitten edetä siihen että ihminen koskee. Täytyypi harkita. 🙂

  Luulen kyllä että jos toi saa vapaasti seistä sivulla niin lähtee vaan pakoon. Kun ei ole muutakaan mitä sen pitäis suorittaa, joka pitäis sitä paikallaan. En kyllä tiiä meniskö se ensin vastaan, mut sit kun siihen yrittäis koskea niin lähtis melko varmasti pakoon.

  Mutta oho aika jännää että tollasesta luoksepäästävyydestä sai 6 tiukalta tuomarilta! Ehkä meidän peli ei sitten ihan menetetty ole. Aina voi yrittää. 😀 Toi kyllä vähän kannustaa kokeilemaan virallisissa. Mut sitä ennen pitäs kyl silti tehdä hurrrrjasti tuota ihminen=hyvä totutusta. Onko se sillee että jos luoksepäästävyydestä tulee 0 nii koe keskeytyy siihen, automaattinen hylky, vai onko se vaa liikenolla siinä missä muutki?

  Uskon kyllä että Ifa uskaltais jotain hyvää herkkua tulla syömään muilta treenaajilta, en vaan viitsisi koskaan häiritä muita. 😀 Vaikka olishan tuo hyödyks, jos vaan joku viittii meitä ton kanssa autella.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s