Treeniä siellä, treeniä täällä

Ollaan siis vähän sitä sun tätä treenitty tässä viimeisen viikon sisään. Viikonloppuna oltiin katselemassa match show:ta ja otettiin siellä tokoja samalla. Ei otettu tosin mitään ihmeellisiä, aika paljon seuraamista ja vähän sen käännöksiä, koitin seis-käskyä ilman takapalkkaa heittäen namin taakse, muutamat maahanmenot otin ja luoksetulon tai pari. Koiria se ei uskalla ohittaa seuraten, tippuu kontakti pois ja alkaa haahuilemaan tai stoppaa kokonaan kun ei uskalla ohittaa. Pitää treenata tota kontaktin pitoa ja näitä. Toi seisomaanjääminen on myös sellainen, mitä pitäisi harjoitella nyt jotenkin edistyneemmin. Hyvin se stoppaa kun on namikippo takana, mut entäs sit ku ei oo kippoa? Ei tee kunnolla. Täytyy puuttua. Toinen tärkeä asia on lisää varmuutta maahanmenoihin. Ja mielellään myös nopeutta. Pitäisi saada onnistumaan se seuraamisesta maahanmeno. Ja sitten vielä se hyppy. Ja palkkaamattomuustreenejä. :DD Johan sitä siinä oliski… Ja minä kun luulin että meiltä uupuu vaan hypyn opettelu toukokuun kokeita varten… Joopa…

Niin joo ja maanantaina treenattiin Jaskan kanssa tossa meijän parkkiksella. Ifa tokoili Jaskan kanssa ja yllätyin siitä että sehän jopa teki ja totteli. Ainoa hankaluus oli löytää ohjaajien välinen yhteinen sävel, että “eikun tee näin ja näin” ja “Ifa ei tottele ellet oo tällee ja tollee” “ei se osaa paikka-käskyä”, “vapauta se ennen palkkaamista”, “nyt palkkasit taas ennen vapautusta” jne. 😀 Ja sit mä stressaan et menee liikkeet vituiks, vaikka stressaan ehkä turhasta. Paljonkohan koiralle merkkaa se ohjaajan ero siinä… Toisaalta olis kyllä jännä nähdä Ifa vaikka möllitokoissa Jaskan kanssa, miten toi sen arkuus ilmenis siellä. Jaa-a. Täytyy ehdottaa. 😀 Mut Jaskalta sain hyvän idean tohon miten saada Ifa tajuamaan “hyppy”-käskyn tarkoitus. Vielä kun sovellan sen omiin tarkoitusperiini niin hyvä tulee. Ainoo ongelma siinä vaan on saada koira tarpeeksi pitkälle, ettei se ala heti esteen jälkeen kaartaa takaisin. Tuohon auttaa namikipolla hyppyytys, mutta se on huono koska sitten kun siellä ei ole kippoa tai namia kipossa niin ei se hyppää. Tyhmä koira. Vaiko liian fiksu koira. Anyway.

Tänään on treenit illalla. Kirjoittelin tätä vähän sellaisena ajatustenselkeyttäjänä, että saan päätettyä mitä treenaan tänään. Treenin alle joutuvat siis seuraavat asiat:
– seisomaanjääminen
– liikkeestä maahanmeno
– hyppy
– palkattomuus (loppupalkkapurkki?)

Oon miettiny pitäiskö mun ottaa sillee, että päätän mitä treenaan, treenaan ne ja lopetan, en enää haahuile treenaamassa vähän sitä sun tätä. Tai että laitan koiran autoon, pidän tauon ja treenaan noita uusiksi, kun asiat ovat pikkuhetken saaneet hautoa. Voisihan sitä kokeilla. Tosin en voi noita ongelmakohtia ottaa palkattomuustreenin alle, siinä mun pitäis varmaan treenata liikkeitä jotka se osaa. Plus että Ifa ei tiedä sitä loppupalkkapurkkijuttua, mutta jos niitä nyt ottaisi pari kappaletta pidemmän liikeyhdistelmän jälkeen niin ehkä se alkais tajuamaan jutun jujun. Toi kun on sellanen asia joka olis ihan sika hyödyllinen, koira näkee purkin ja tietää että ennen pitkää se saa sieltä palkan ja TOIVOTTAVASTI se moottorinaan jaksaa tehdä loppuun asti. Pienesti alkaen. Hiljaa hyvä tulee. I hope. 😀 Saas nähdä. Illalla/huomenna/joskus kirjoittelen sit miten meni treeneis tänää.

Lisätään vielä, mietin tohon seisomaanjäämiseen sitä että jos pitäis sitä kippoa siellä, mutta siellä ei olisi namia. Jos se pelkkä kipon läsnäolo auttais sitä pysähtymään paremmin, vaikka nami lentäis kummiski aina kädestä taakse. Ja kun tarpeeks kauan olis tehny näin niin ei se kippo merkkais siellä enää mitään, kun nami tulis kädestä kummiski aina. Sitku mietin tätä ni mietin että miksei sama soveltuisi siihen hyppyyn. Ehkä siksi että Ifa tietää milloin siellä ei ole namia. En mä voi kokeessa käskee koiraa sivulle, istumaan odottamaan, käydä kääntymässä esteen toisella puolella leikkien että laitan namin sinne, palata koiran viereen, käskeä hyppäämään, kattoa turhautuneena kun se minuutin ettii sitä lihapullan palaa jota ei ole olemassa ennenku se kuulee mun käskyn seis, jää seisomaan jnejnejne. 😀 Ei EHKÄ toimi ihan noin. No mutta täytyy kokeilla jos se kippo auttaisi sielläkin. Täytyy kirjottaa kaikki nää ideat tänne ylös etten unohda mitä oon suunnitellu voivani kokeilla.

Niin ja sit kaikki peukut pystyyn että löydän tänää perille treenipaikkaan. 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s