Tokoa ja agitekniikoita

Molempien kanssa oon ottanu kahet pikkutreenit tänään. Aamulla Ifan kanssa otettiin pienet “palkkaamattomuustreenit”. Olin kai aiemmin ymmärtänyt asian hieman väärin ja nyt tein toisella tavalla. “Maksiminälässä minimihäiriössä” niin että palkka tuli vaihtelevasti 1-3 liikkeen jälkeen. Ei kerennyt siinä ajassa menettää mielenkiintoaan. Hyvä niin, treeni olisi ollut epäonnistunut, jos olisi. Ja samalla ois mennyt kaikki toivo kokeen suhteen. Liksun kanssa sitten otin aamulla sitä 2on2off-hommaa, kun käsitin että sitä voi treenaa kotona melkeen “ihan millä vaan” missä se saa takajalat korkeemmalle ja etujalat lattiaan/maahan. Otettiin sitten tollanen joku pesuvati saunasta, se nurinpäin ja siihen harjottelemaan. 😀 Liksu muisti että ennen ollaan harjoteltu etutassut vadin päällä sen ympäri kiertämistä ja heti tuli seisomaan etutassut siinä. 😀 Ohjailin sitte siitä aina yli niin että takajalat jää vadille ja etujalat tulee alas. Hieman oli aluks haasteellista saada se pysähtyyn ne etujalat siel ylhääl ettei vaa pomppaa alas, mut suju se tarpeeks ku ohjaili!

Nyt otettiin sitten uusintatreenit tässä äsken. Meillä kai PITI olla jotku kimppatreenit, mutta kun porukka rupes peruu omii tulemisiaa ja osasta ei kuulunu mitää että onko ne menossa, niin päätin ettei me lähdetä ihmetteleen sinne että onko siellä ketään. En halua yksin sinne treenaamaan keskelle ruuhkaisinta iltapäivää. Joten kotitreenejä siis. Ulkonakin on vähän vilpoisaa tänään, niin otettiin ihan vaan sisällä. Ifan kanssa aiheena se liikkeestä maahanmeno. Harjoteltiin tätä silleen, että käskin koiran perusasentoon, siitä maahan ja vapautus. Monta toistoa. Sit jatkoin niin että perusasennosta askel pari seuraamista ja stop. Koira istuu perusasentoon ja siitä käsky maahan ja vapautus. Nää suju tosi hyvin. Mut joku siinä on, että se ei suoraan seisomasta oikeen suostu meneen käskystä maahan. Pitää varmaan ottaa kaukojen maahan-seiso-hissitreeniä. Tai kokeessa seuraamisesta huutaa nopee “istuMAAHAN!” :”D Taitais mennä aika hyvin pisteitä siitä… Täytyy nyt vaan hioa sitä. Onhan tässä… KAKSI VIIKKOA AIKAA. 😦 Hyi kamala miten vähän. Toisaalta taas en oikee hahmota sitä että sellanenkin on tulossa, niin en niin stressaa sitä. MENEE MITEN MENEE. Tosin paikallamakuun haluan kuntoon ennen sitä, MUR! Sen kanssa tehotreeniä. Oikeestaan vois ottaa samantien perään tehotreenin siitäkin. 😀 Mut joooooo takaisin siihen mitä treenattiin. Liikkeestä maahanmenot ei siis sujunut kovin loistavasti enää. Meinas jopa jäädä seisomaan. Piti välis vähän karjasta se käsky ennenku toimi (huoh). Otettiin tosin myös niitä seisomaanjäämisiä, koska haluan että se osaa erottaa ne toisistaan. Otettiin loppuun myös kapulatreeniä. Siinä hieman takapakkia. Ei nouse niin hienosti ku ennen. Saatiin kummiski pari isompaa nostoo ja niistä superpalkat ja sellasen jälkee lopetus.

Liksun kanssa otin uudestaan tota aamupäivän harjotusta. Nyt naksutin mukana että saa suoraan naksautettuu sillee “jes just toi”. Koitin nyt vähän vähentää tota käsiapua, että Liksu osais itte hakeutua siihen asentoon ja tajuais jotain siel päänsä sisällä, muuta ku seurata vaan namia. Ja sehän sujui hyvin! Lopuks ei tarvinnu enää namilla vedättää sitä täysin ku se alko hiffaamaan jutun juonen. 🙂 Yess se oppii jotain sittenkin! Mietin nyt myös käskyn lisäämistä tohon. Ei mulla koskaa ollu käyny mieleskää erillinen käsky “mennä puomia alas” kun se nostetaan alasmenolle. No päädyin sit sanoon treeneis eilen siin kohtaa et “alas”. Äsken kotitreenin yhteydessä vasta välähti mieleen et hitto näillehän alas-käsky tarkottaa että ei saa seistä vasten, tai alas sohvalta/tuolilta/mistä vaan tällasesta, mutta anyway POIS sieltä missä on tai mitä vasten seisoo. Pitäis ehkä ottaa joku toinen käsky… Toisaalta, Liksuun se “alas”-käsky ei oo aiemmin kauheesti tehonnu (melekee saa ain läpsii tassuille että “eiku alas mä käskin” ku koittaa laittaa tassut pöydälle) että silleenhän se ei välttis haittaa. No täytyy miettiä. Ja täytyy muistaa treeniä tätä myös ulkona. Niinjoo ja ku otin noita Liksun treenei sillee että koiran edestä ohjasin ja palkkasin sitä, nii aattelin että enhän mä agissa niin tee vaan tuun sen sivulla todennäkösesti. Joten treenattiin myös sillee (molemmin puolin) että mä olin Liksun sivulla. Nyt tosin tajusin että munhan ei pitäny palkata kädestä vaan laittaa pikkukipon päälle aina nami treenis. Oh well… Täytyy sisällyttää kippo seuraaviin harjotuksiin. Lopulta täytyy varmaan harjotella myös koiran lähettämistä/kutsumista siihen kontaktiasentoon. Kai? 😀 Kiva kun yksinäni keksin jatkoetenemisiä harjotuksille tietämättä onko ne hyviä/tarpeellisia.

Äsken otin sit tosiaan Ifalle tollasen ylihelpotetun paikallamakuun. Makuutin sitä 2½min meijän matolla, istuin itte edessä antaen palkkaa vähän väliä ja kehuen samalla. Ekan puolen minuutin jälkee nousi ylös, käskin takas maate ja toi aiemmin mainittu 2½min on laskettu tästä uusintakäskystä. Lisää tällaisia harjoituksia etäisyyttä lisäten ja palkkaa vähentäen niin eiköhän siitä vielä varma liike saada.

2 thoughts on “Tokoa ja agitekniikoita

  1. 2on 2offia on hyvä treenailla kotona, ainakin naksulla kun tekee ettei tule yhtään apuja. Naksuta ensin katseesta, kosketuksesta, astumisesta, sinne noususta ja sitten rupeet palkkaamaan just kun poistuu. Ja palkkaa vaikka oikeeseen asentoon muutamia kertoja peräikkäin ja heitä nami kauammaks. Sitten ota siihen liikettä mukaan, lähetystä, kutsumista, vauhdilla.. Myös maton voi kääriä, ulkona asfaltin kynnykset ja pikkukoiralla noita löytää helpommin. Aa koititkin naksua myöhemmin tossa.

    Rasmuksen käsky oli alas, mutta käsken kyllä sohvalta yms pois sillä. Tai sit touch, koske, pinta..

  2. Hyvä tietää että saman käskyn käyttö ei ole siellä aiheuttanut ongelmia. 😀 Ja joo, tehdään noiden vinkkien mukaan harjotuksia lähipäivinäkin. 🙂 Kiitos. Tosin Liksu on kyllä tosi huono tarjoomaan juttuja, että sitä ei oo opetettu naksuttimen varsinaisessa tarkotuksessa tarjoomaan juttuja. Naksu on ollu meillä vaa tollee auttamassa ajotusta että “just toi!” oli se mitä haluan ja sitten namia myöhemmin. Mut koitan vähentää iteltä noita apuja tossa. Jatkuvaa ihmisen kouluttamista tää tuntuu olevan, ei niinkään usein koiran…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s