Ifan tokot ja Liksun agit

Kätevää nyt kun on kaks koiraa joiden kans oikeesti treenaa jotain! Piti taas harjotella tota Liksun agien kontaktijuttuu ku sain lisäohjeita ja muistin että namikippo ja ei käsimerkkiä. En tosin muistanut ajatella erilaisia, että lähettää tai kutsua. 😀 Dääääämn. Aina mä unohdan jotain… No mut kummiski! Treenattiin pihalla, löysin meiltä just sopivan lautajutun jonka laitoin tulee terassilta alas, namikippo maahan alas ja eikun treeniin. Tosin toi lautajuttu ois varmaa voinu olla vähän kapeempi, nythän son ronskisti leveempi ku mitä agipuomi on. No ehkä tässä oli nyt se 2on2off se tärkein ajatus. Alotin ihan sillä samalla mitä tehtiin kurssillakin, että hihnasta hidastaa koiraa. Sit hioin sillä ton homman toimimaan niin lopuks tehtiin ilman remmiä. Otin siitä myös kämysen videon. 😀

LikitaAgiKontakti

Hömmh mitenköhän toi noin kummasti näkyy… Täytyy tutkia miten toi tulee näkyviin avattaessa. No, kai tuo näkyy? Jos ei niin täytyy uppia viel tuubiin noi ja linkata sitte.

Ifahan oli ihan pultit siitä että Liksua treenataan ja hän ei pääse. Yritti aina tunkea oven välistä pihalle ja oli niiiiin tulossa. Niin pitihän sitä Ifaakin sitten treeniä. Ei sillä, olin mä sitä ajatellukki treeniä. 😀 Päätin että otetaan hyppyä. Kävin kasaamassa esteen pihalle ja hain Ifan. Otin hypystäkin videon. Puhukoon se puolestaan.

IfaTokoHyppy

Ja ylpeänä ilmoitan etten käytä tuossa yhtään käsimerkkiä!! Jeeeeeee Ifa osaa sen. 🙂 Ja hitsi kun ei oo tarvinnu ku ihan pari kertaa käyttää sitä Camillalta Kompassilla saamaani ohjetta palkata suoraan tohon esteen eteen niin siihen se nyt jää! Kerran se tuli sivumpaan kun sanoin suoraan seis hypyn jälkeen, mut sit taas seuraavasta hypystä palkkasin heti hypyn jälkeen esteen eteen niin johan alkoi jäämään tohon. Ihan uskomatonta. Hieno koira!

Otettiin sitten vähän seuraamisia lisäksi, hieman käännöksillä ja erityisesti pysähdyksillä. Ja meni taas tosi hyvin! Todettakoon vielä, että naapuri ja sen kakara tuli siihen pihalle kesken meijän treenien ja Ifa ei välittänyt yhtään! Kesken seuraamispätkän sanoin “moi” naapurille eikä Ifa huomioinut sitä mitenkään. Jeeee. 🙂 Luoksetulon otin siinä kun ne pihaan saapu, Ifa istu nätisti paikallaa, tuli käskystä hienosti laukassa ja oikeeseen asentoon sivulle. Vitsi kun menee hyvin! Otettiin sit viel yksittäisiä maahanmenoja, joista palkkasin heti ku oli menny maahan. Muutamat seisomaanjäämiset (joissa tosin käveli liikaa perässä), ja vähän viel hypyn varmistelua (ja videon kuvaus) ja se oli siinä! Uskomattoman hyvät treenit. 🙂 Tällä vireellä kun se tekis virallisissakin ni jumankekka! Täytyy varmaan ottaa sunnuntaina Liksu mukaan Hyvinkäälle nii että temppuilen sen kanssa ensin kaikkea ja sitten Ifan kanssa möllitokokehään. Josko sujuis sit. 😀 Oi tuletule viikonloppu vaikka jännittääkin vietävästi. Meen muuten lauantaina ostaan kisakirjan Ifalle. Huii!

Advertisements

2 thoughts on “Ifan tokot ja Liksun agit

 1. Jos vain se naksutin toimii teillä sen verran että saisit naksuteltua sille tempun muodossa kontaktin tarjoamisen ja olemaan ihan ilman namikuppia. Helposti namikupilla opetus jää siihen kun koira huomaa kisoissa ettei sitä namikuppia/lätkää ole se ei pysähdy.

  Tässä linkki miten opetin naksuttimen 4kk pennulle (voisi vahvistaa teidän tarjoamista), jos se unohtaa alustan nosta se pois ja laita uudestaan maahan ja palkkaa kun katsoo/koskee sitä:

  2on2offin opettaminen naksulla. Pentu oppi sen samalla kerralla. Toki piti aina lähteä uudessa paikkaa kertaamaan taas katseesta lähtien. Ja aluksi istuin vain vieressä.

  Jos saisit opetettua sille naksulla tai sitten houkuttele se laatikolle, odota että lähtee pois ja palkkaa nopeasti. Sitten jätät kädellä houkuttelun laatikolle, mutta ihan paras olisi täysin ilman apuja. Sitten yhdistät käskyn toimintoon ja teet sitä erilaisilla kohteilla. Ja tuo alastulo on myös hyvä. Istut maahan nurtsille ja odotat että tarjoaa jotain ja karsit niistä oikean 2on 2offin.

  Munkin pitäisi alkaa Jalolle opettamaan tota temppua jossain vaiheessa. 😀

  Maahanmenosta, niin jos sen opettaa noin istuman kautta, koira ei mene puhtaasti hissinä vaan takapuoli ensin. Siitä ei saa niin hyviä pisteitä. Pystyisitkö ensin auttaa kädellä maahan seisoen ja sitten pelkästä maahan käskystä. Treenaisit että menee käskyllä sun seisoessa suoraan maahan ja sitten otat askeleen, käsket maahan, kävelet hitaasti käsket maahan.. Jotenkin canis-lehdessä oli myös neuvottu peruutuksen kautta jäävien opettaminen.. ehkä siinä otettiin ensin peruutuksesta maahanmenoja, mutten muista miten ne häivytettiin tavalliseksi.. Jos käsimerkkiä ei saa häivytettyä tarpeeksi nopeasti se voi jäädä siitä riippuvaiseksi. Mutta ennen liikkeen ottamista mukaan, koiran pitää osata mennä seisoaltaan suoraan maahan.

 2. Kiitos videoista! Lähdetään koittaan samoi metodei Liksun kanssa. Mut siis… älä sano että toi 2on2off-video on Kertun ekasta harjotuskerrasta?! Herranjumala miten fiksu penska… Lyön pääni pantiks että Liksu on niin vajaa että se ei kyllä tolleen oppis tota, ainakaan tota vauhtia. :”D Täytyypä koittaa, ihan mielenkiinnosta. Kosketusalustan harjotteluakin pitäs varmaan vetreyttää taas. Opeteltiin sitä joskus. Liksulla meni kolme päivää oppia se siinä missä Ifa tajus sen samantien. Liksu on vähän hidas…

  Ifan kyl sinällään pitäis osaa mennä hissinä suoraan seisaalteen maahan, koska sitä on kaukoja varten kyllä harjoteltu. Ehkä harjotuksista vaan on liikaa aikaa. Mut hyvä muistutus että sitäkin voisi tehdä vahvistavana harjoitteena. Empä tiedä miksei se taas oo tullu omaan mieleen, harjotella just seisomisesta maahanmenoa ihan ilman liikettä. 😀 Voihan vajaus. (Omistajan pääkopan vajaus…) Ja joo se on kyllä huomattu että kaikki käsimerkkien ja namikippojen ja muiden häivyttäminen on hankalaa jos niitä käyttää liian pitkään. Ite oon tosi huono häivyttään, jään ite jumiin niiden käyttöön, joten täytyy olla tarkkana…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s