Vajaat koirat

Eihän me oltu möllitokoreissus ku yhteensä 7h, kehän laidalla 5h ja molemmat koirat mukana, mutta silti, SILTI, oli pakko nyt treenata niitä luettuani Tiian vinkkejä. Ja siis ihan oikeesti, mulla on varmaan maailmankaikkeuden vajaimmat koirat. Koitin naksuttelemalla saada (ensin) Liksun kiinnittämään huomionsa laatikkoon ja sit meneen päälle ja tuleen alas ja näin. Onnistuin siihen asti, että saan sen nenällä koskeen sitä päältä. Odotin ja odotin että se tajuais tarjota sen päälle menemistä. Ei. Se vaan istuu ja tuijottaa mua eikä tarjoo MITÄÄN. Välissä koittaa uudestaan auttaako laatikon nuuskasu. No ei. Sit koitin et no ok jos pari kertaa kädellä ohjaan sen nostaan etutassut laatikolle. Ohjasin kahesti ja odotin. Sit se käytti tassut siin ite! Superpalkka ja kehut. Mut sit taas. Ei mitään. Ei-niin-mitään. Ei se vaan tajua tarjota mitään. Istuu istuu ja tuijottaa. Koitin et jos taas ohjaan. Ei. Ei auta. Ei se idari vaan tajua että sen pitäis tehdä jotain ilman ohjausta. Tietty jos en halua syyttää että koirani on aivokuollut niin voin todeta, ettei sille naksun perusideaa ole opetettu pienenä. Ei sitä ole opetettu tarjoamaan asioita. En voinu ku revetä ku koitin tota Liksun kanssa, siis, ei siellä sen päässä liiku mitään. Se tuijottaa vaa mua nii idiootilla ilmeellä että mä vaa repesin nauraan sille kerta toisensa jälkeen.

Halusin sit koittaa tajuaako Ifa. Ifahan on se fiksumpi. No ei vissii pojasta polvi parane… Muuten aivan täysin sama, mutta Ifa menee maahan ja alkaa kitistä ja täristä kun ei tajua mitä mä haluan. Ei tuottanut tulosta. Koitin samoja juttuja, mut ei. Tuuurhaa, aivan tuuuurhaaa. Harjakoirat 2½v & 5v selkeästi vajaampia kuin tolleri 4kk… Great dogs I have, and so. Hemmetin turhaa. 😀 Täytyy kattoo mitä muita ohjeita/vinkkejä olin saanut kun tosta selkeesti ei tuu mitään.

Lopetin sitten sen ja menin Ifan kanssa treenaamaan maahanmenoja. Just sitä, että suoraan seisomasta maahan. Lukasin tota “Tie tottelevaisuusvalioksi”-kirjaani, otin sieltä vinkit siihen mitä Tiia ehdotti ja rupesin treenaamaan. Treenattiin ihan alusta alottaen sitä, minä istumassa ja Ifa matolla seisomassa, namilla “työnnän taakse alas” makaamaan, nyrkki ympäri ja palkka, kehuen siinä kohtaa ku kyynärät osuu alas. Ifa kyl tajus mielestäni sitä juttua aivan hyvin (no oho) nii etenin siihen, että sanon “maahan” just ku lähen työntään sitä alaspäin, “hyvä” kun kyynärät osuu alas ja sitte nami ja vapaa. Toistelin tota. Sit ihan vähän lopussa pienensin käden liikerataa, tein pari sellasta toistoo ja lopetettiin. Etten etene liikaa.

Aattelin, et koirat olis jotenki väsyneitä noin pitkän päivän päätteeks mut katinkontin nehän ihan villiinty kun kaivoin lihapullat esiin. 😀 Hienoo ku sanotaan, että lelupalkka villiinnyttää ja namipalkka rauhottaa. No lelut ei palkkaa ku koira kattoo et “öö mitä teet, apua mamma tiles, joo en tunne tota” mut auta armias ku kaivaa namit esiin ni Liksuki pyörii kymmenen kertaa ympäri ja hyppää viis kertaa mun vyötärön korkeudelle, että se siitä rauhottamisesta. 😀

Vielä illemmalla vois ottaa lisää maahanmenotreeniä. Ärsyttää jos pitää rakentaa toi alusta asti uudestaan, liekö onnistua yhdeksässä päivässä vai tuhoaako sen jälkeen kokeeseen meno siihen mennessä tehdyn yhdeksän päivän pohjatyön niin että aloitan taas alusta? We’ll see… Onneks koiranettiin ei tuu erottelua paljonko koira sai kokeessa pisteitä mistäkin liikkeestä. 8P Jos Ifa olis ihan SUPER ja tekis kaikki muut tosi hyvin mut nollais paikallamakuun ja onnistuis saamaan I-tuloksen, niin eihän kenellekään tarvii kertoa, että paikallamakuu meni nollille ja vituiks, eihän?

Muoks. Lisää.

Mä en ihan oikeasti tajua miten koira voi olla noin vajaa niinku Liksu. Ihan oikeasti. Mikä koira ei tajua miljoonannenkaan ohjauksen jälkeen tarjota sitä asiaa josta sitä ollaan viimeset miljoona kertaa palkattu?!??!?!?!?!??!?! Pyhä turhautuminen. Se niinku… se vaan tapittaa ja tapittaa ja tapittaa ja odottaa että mä ohjaan / käsken sen tehdä jotain. *viis miljoonaa kirosanaa* Uskomaton koira… Onkohan liian myöhästä opettaa sitä tarjoamaan asioita? Ruveta vaan naksutteleen kaikista jutuista mitä haluaa vahvistaa ja haluaa sen tarjoavan joskus toistekin? Miten se ees käytännössä toimii? Itsehillinnän kanssa töitä välissä kun meinaa keittää yli kun en tajua miten toi voi olla tollanen. Voi luoja. Oikeesti.

Ifan kanssa taasen otin sisällä lisää noita maahanmenoja seisomasta. Koitin pienentää vähän käden liikerataa ja sitte vaihtelin 1-6 sekunnin välillä sitä miten nopeesti maahanmenosta annan palkan. Vähän pohjaa jo sen ajan kasvattamiseen. Itte olin kyykyssä kokoaika, etten ees ihan istunu maassa. Täytyy jatkossa vieläkin pienentää käden liikettä ja vähitellen kohottautua pystyasentoon. Toi kirja onneks antaa hyvin ohjeita tohonkin. Tästä jatketaan. Onneksi Ifa ei ole niin toivoton koira kuin Liksu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s