Treeniä bussipysäkillä ja kotinurmella

Käytiin taas koirien ja Emmin kanssa käpsöttelemässä pitkä lenkki tuol mettäs. Nähtiin yks iso musta ruma kyy, hyi olkoon!! Iha musta kyy ja vaaleet, suorastaa sinertävät sahalaidat, jee. 😐 Myöhemmin nähtiin myös vaskitsa. Loppulenkistä pelättiinkin sitten jokasta pienintäki keppiä tiellä. 😀 Lenkin jälkee ennen erkanemista jäätii bussipysäkille lepäämää ja juttelee ja otin Ifan kans vähän tokoja samalla kun oli lihapullatki mukana. Vähän maahanmenoja ja siellä pysymistä joko pidempää aikaa tai vähän matkaa, liikkeestä maahanmenoja, istumassa odottamisia ja vähän istu-maahan-kaukovaihtoja sivulta ja edestä vähän matkan päästä. Ifa makoili ihan levollisena maassa, ei yhtään haitannut. Garrh. Pitääkö mun jatkossa viedä se kahden tunnin lenkille 28 asteen helteessä ennen koetta että se makaa nätisti paikallaan? 😀

Kotipihassakin otin vähän tokoja tossa nurmella, jossa oikeestaan jo melko pitkä ruoho. Ifa ihan kiltisti tuli sivulle istuun ja suostu kohtuu hyvin seuraamaankin. Meni jopa maahan. 😀 Jee. Harjottelin noit maahanmenon etäisyyksiä, et niinku vaihtelevia matkoja peruutin sen luota, kävin palkkaamas ja peruuttelin taas jne. Tramppa vähän haittas treeniä nii en päässy käymää nii kaukana ku oisin halunnu, ku en sit naapureie pihalle viittiny peruutella. Lyhyemmältä matkalta otin sitten vähän kestoakin, tyyliin että käännyttyäni kauempana ni 10sek venaan ja meen sit palkkaan sen. Ei näis mitää, makas ihan rauhassa. Pitää jossai kohtaa pidennellä aikaa taas.

Otin sit myös kertaalleen sen, että käsken Ifan sivulle, käsken istuaodottaa ja kierrän sen ympäri. Kiersin oikeestaan parikin kierrosta. Sit takas vieree ja palkka. Hyvin se istu paikallaa! Sitte maahan ja sama homma. Pelotti ihan pirusti että mahtaako pysyä mut hitto pysyhän se. 😀 Sitte taas koira istuun viereen ja nyt poistuin suoraan sivulle pois sen luota, kiersin yhden pensaan ympäröimän puun eli katosin hetkeks näkyvistä ja takas sivulle palkkaan. Ei niin mitään ongelmaa siinä. Hölömö koira. “En minä kokeessa osaa olla rauhassa ja paikallani mutta ei tässä mitään ongelmaa ole.” No okei ei se varmaan kotonakaan 2min pysyis täydellä matkalla… Kai… Treeniä treeniä, kyllä se joskus pysyy! Ja pysyhän se kokeessa luoksetulon odotuksen hyvin istumassa ja lähti vasta mun luvalla. Ja kyllähän mä niihin yksilösuorituksen juttuihin haluan vauhdikkaan koiran ehkä mitää flegumatoa. 😀 Että se seuraa kunnolla.

No mut tänään mennään Tampereelle viikonlopuks, jos yhtään itseäni tunnen niin saattaapi tulla sielläkin treenattua! Kattoo että miten menee, täysin koirille uudessa paikassa. We’ll see, we’ll see.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s