Ifa on superkoira!

Siis oikeesti. 😀 Uskomaton pikkuotus. Mutta edetään nyt lineaarisessa aikajärjestyksessä tässä.

Päätin edellisen (paikallamakuu viidessä viikossa) merkinnän jälkeen että nyt on pakko treenata paikallamakuita. Otin sitä sillä kaukopalkkahommalla ja uskoisin että se on muuten tosi hyvä juttu! Kun nyt se tietää että juu-u, kyllä se on tuo se mitä sen pitää tehdä vaikka siinä niin kauan kestääkin, ja tietää että sieltä on se palkka tulossa kunhan vapaa-käsky kuuluu. Odottaa hyvin skarppina, vähän saattaa päätä käännellä mut ei kyynärät nouse maasta. Otin tota pari hommaa ensin sisällä matolla ja sitten pihalla hiekalla. Ja siis suju tosi hyvin. Otin useemman treenin tota, aika vaihteli kaikkee 5sek ja 30sek välissä että paljonko sen piti maata. Välissä saatoin ottaa minipätkii seuraamista, peruutuksesta maahanmenoo ja tällasia että vähän vaihtelua peliin. Ja siis tosi hyvin meni.

Sit kokeilin myös että mitenköhän sen luoksetulon pysäytyksen sais toimiin. En käyttänyt samaa käskyä kuin normiluoksetulossa, en halua että se kusahtaa. Sanoin vaan että “tule”, josta se tietää lähtee liikkeelle mut ei täydy tulla sivulle. Siitä koitin sitten käskeä “seis” ja näyttää ikäänku heittäsin namin. Noh aika laiskasti se stoppas, mutta stoppas kummiski. Jatkettiin harjotuksia. Totesin, että käsimerkin kanssa meinaa mennä aina maahan. Pelkkä käsky toimii paremmin. Koitin niitä sitten vähän palkkailla samalla. Toivottavasti en nyt hajottanut sen liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. 🙂 Tapan itteni jos niin kävi. No, toivottavasti ei sentään.

Mutta sitten. Lopuksi päätin että hei kokeillaas tolla leikkipaikan liukumäellä sitä agin kontaktijuttuu. Ifan kanssa on siis otettu sitä ehkä kaks kertaa aikasemmin. Ekan kerran otin sitä joskus noilla terassirappusilla, en kyl ees muista millon. Ja sitte eilen otin tuol kaverivuoroagissa niitä. Venkslasin niitä tosiaan aika paljon eilen, että oikeeseen kohtaan siihen kontaktille ja murr. Ja ei hemmetti toi koira tajus sen tosi hyvin nyt ton liukumäen kanssa!! Kerran vai kaks peruututin sen takatassut takas sinne luiskalle ja sit se vaa osas sen ja vitsi kun se tarjoo sitä itte! Heitän sille vapautusnamin ni se hakee sen ja juoksee takas liukumäkeen, kääntyy siinä ja liukuu etutassut maahan. 😀 Vitsin etevä otus! On tää vaan niin paljon mielekkäämpää treenaa Ifan kans ku Liksun kanssa. Kattokaa ny.

Video

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s