On muuten kuuma

Ainakin kun menee näin keskellä iltapäivää tonne asfalttipihaan treenaamaan. Huhhuh sentään. Otin molemmat koirat tohon pihalle, tarkotus Liksun kanssa viritellä Ifaa ja sitten treeniä Ifaa. Ei menny ihan niinku aattelin. Lopputulos oli se, että Ifa joutu jäähyille ja lopulta vein sen kokonaan sisälle ja treenin pelkkää Liksua. 😀 Ifa on viimeaikoina ollut vähän, mmh, pliisu eikä oikeen tee hommia niinku pitäis. Perusasentoo saattaa joutuu käskee korjaa (…) varmaan viis kertaa eikä se tuu oikein ennenku sitä auttaa. Välissä kaikuu käskyt kuuroille korville eikä meinaa ees istua ellei sitä peppua maahan työnnä ja pakota istumaan paikallaan. Maahanmenoistaki nousi ilman lupaa pari kertaa ja kaikki käskytoteutukset aivan törkeen hitaita. HUOH. Onneksi on Liksu. 😀 Liksu oli vaihteeksi superkoira tänään siinä missä Ifa tyhmä.

Ifan kanssa otin korkeen hypyn kerran, ihan muistinvirkistykseks ettei mikään liike jää kokonaan treenaamatta. Yksi lyhyt seuraamispätkä myös. Meinas lähtee haahuileen, huomion kiinnittäminen äänellä ja pysähdyksessä hieno perusasento. Sitte otin liikkeestä seisomisia ja maahanmenoja takapalkalla. HI-DAS-TA. Voi hyvä elämä kun on hidasta. Ei puhettakaan mistään terävyydestä. Maahanmenoissa joskus kaks käskyä ennenku menee maahan.

Kokeiltiin myös uusiks sitä luoksarin stoppia. Joo ei varastanut kipolle kertaakaan, mutta aika paljon kävelee käskyn jälkeen ja tuppaa liian usein tuleen ravissa. Alko myös ennakoida käskyä tosi nopeasti. Otin sitten loppuun itselleni varmistukseksi yhden normiluoksetulon joka oli sopivan vauhdikas.

Paikallamakuitakin kyllä otettiin. Ei tosin pitkällä matkalla niinku mun pitäis. Hyi mua. Mut kauheesti pidemmälle en ois näköyhteys säilyen päässyt, koska treenattiin tossa neljän auton katoksen jumalaisessa varjossa aurinkoisen keskipihan sijaan. Pisimmillään makuutin 1½ minuuttia, otin myös minuutin makuun nii että olin muuten pois näkyvistä mutta puolet päästä näkyi sekä puolen minuutin BH-tyyppisemmän makuun eli minä selkä koiraan päin. Sitten loppuun halusin tehdä sellasta, että (kun noi kaikki muutki oli takapalkallisia juttuja) nii jätän Ifan maahan kippo takana ja riekun Liksun kanssa vieressä jotain ja sen pitäis maata. Ensin se nousi jossai kohtaa muttei kerenny kipolle ku huomasin ja karjasin sille ja käskin takas maahan. Meni maahan ja jatkoin Liksun kanssa riekkumista, jonka aikana se nousi taas ja nyt en huomannu ees ajoissa vaan se kävi syömässä sen namin sieltä kiposta…….. Siinä kohtaa mulla meinas leikata kiinni ihan lopullisesti, niin että vaikka ehkä olis pitänyt uusia koko paska niin että se ees kerran onnistuis, nii koira joutu remmiin, mut sit en sietäny katella sitä ees remmissä vieressä niin vein sen sisälle ja tulin riehuun Liksun kanssa.

Tosiaan ei noitakaan kaikkia juttuja mitenkään putkeen tehty vaan aina välissä vaihdoin koiraa hetkeksi. Ifa myös omilla odotusvuoroillaan perseili vähän lisää ja koitti vissiin saada huomion itteensä, koska koitti välissä murista ja haukkua vaikkei ollut mitään kohdetta näkyvissä. En noteerannut niitä mitenkään, niin ei se niitä koskaan kauaa jatkanut, mutta yritti aina väliajoin uudestaan. Rasittava… Mistä lie moisia taas keksinyt. x_x

Liksu pääs tekeen vähän sitä sun tätä. Sille on turhauttavaa yrittää opettaa jotain uutta, niin tehtiin sitten aika paljon vanhoja ja vaan “pidettiin kivaa”, heiteltiin nameja ja näin. Liksu sai tehä “kolmekuuskyt” ja “toiseen suuntaan”, “tassu”, pujotella jalkojen ali, hypätä syliin ja sit harjoteltiin takajaloillaan kävelemistä. Liksu kun on siinä selkeesti huonompi. Mietin vaan että kehittäiskö se sen lihaksia, ja no miksi ei kehittäisi? Ja niitä kun tarttis kehittää, niin sitä sitten treenittiin ihan lihapullan voimalla.

Sitte oli vielä yks asia. 😀 Muistan ku joskus talvella sisällä matolla koitin opettaa noita “skeittaamaan”. Lainausmerkeissä siks, että en nyt oo opettanu niitä itte ottaan vauhtia vaan totutellut laudan päällä oloon ja siinä pieneen liikkeeseen. Nyt pikkuveli tuli siihen pihaan skeittaamaan, muistin ton ja pyysin laudan hetkeks lainaan. Ja hahah Liksuhan tykkäs siitä. 😀 Se halukkaasti tunki aina etutassut laudan päälle ja mä hitaasti vedin lautaa perässäni takaperin kävellen ja syöttäen Liksulle samalla namia. Välissä Liksu kiipes kaikki tassut laudan päälle, vaikka tarkotus oli että olis etutassut laudalla ja takatassut maassa. 😀 Hinasin sitä sit pieniä matkoja silleenki ja Liksul oli kyl hauskaa. Yhessä välissä se kiipes sinne laudalle siin välis ku kaivoin viel namia taskusta, meni kokonaa laudan päälle, liuku hetken matkaa ja loikkas pois kyytistä. 😀 Hölmö koira!

Niin ja Ifan paikallamakuut ilman kippoo ei sit vissii toimi ollenkaa. Otin niit yks pvä ja olin unohtanu kipon takaa nii se nousi sieltä melko pian. ARGH. 😡 Joo pidän koko koiran nyt jäähyllä ja pitkään, katotaan sit joskus toiste jos viittii sitä taas treeenata… Eipähän tarvii kokeista haaveilla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s