Jaa joo mehän ehkä jopa treenattiin eilen jotain

Pitkästä aikaa…! Ifa oli mulla tosta edellisestä merkinnästä asti vähän jäähyllä niin että pariin päivään en sitä huomioinut about ollenkaan, en ottanut mukaan näyttelytreeneihin, en treenannut jne. Silleen että jos perseillään treeneissä nii sit ei pääse treenaamaan ollenkaan. Toimi kyllä ihan. 😀

Eilen treenin tossa pihassa kaikkia kolmee koiraa vuorotellen. Oon Remun aktivoinniks vähän koittanu opettaa sillekki juttuja. Oon koittanu opettaa sivulletuloo ja seuraamista, mutta vitsit että on vähän työlästä. No mut haastetta haastetta! Harjoteltiin sen kanssa myös vähän istumisia, maahanmenoja ja seisomisia sun muita. Istu ja maahan se ihan kyllä osaa, istumisen kans meinaa ol välis tiukkaa et viittiikö ekasta käskystä tehdä. Maahan menee hyvin. Otin vähän lähietäisyyskaukoja muistuttamaan sille mitä on “seiso” ja sit kokeiltiin pientä liikkeestä seisomista nii et pysähyn ite samal. Suju iha hyvi! Harjoteltiin myös istumista ja maahanmenoa takapalkalla. Toi ei IHAN toimi niinku Ifa että voi vaa käskee pois namikipolta. 😀 Prkl ku pitää kaksinkäsin raahaa se remmistä kauemmaks ja sitte yrittää saada se “istu”-käsky perille. Nooh kyllä ne jotenki onnas ja kyl Remu sillee iha ok tajus homman idean.

Liksun kanssa harjoteltiin skeittaamista. :”D Otin siitä videookin! Jos kiinnostaa niin voin lataa sen nettii ja laittaa näytille. Liksu on nii hassu ku se yrittää välis kiivetä kokonaan sinne laudan päälle. No vedin sitä peräs silleenki välis. 😀 Liksu tykkää siitä. x3 Hassu koira.

Ifan kanssa… Mitähän me otettiin… Liikkeestä maahanmenoja ja seisomisia, ja se ekaa kertaa elämässää sekotti niitä. Meni maahan ku käskin seis, ja teki sen monta kertaa. Meinasin repiä pääni irti. 😀 Paikallamakuita otin ihan muutaman vaan, en montaa. Paitsi sisällä otin yhden jossa makuutin täydet 2min paikallaan. Oli jännää hei. 😀 Mutta mutta… Pieniä seuraamisia otettiin, luoksetulo yks ainakin ja ja… Hei kaukoja taidettiin harjotella! Superlähietäisyydeltä. Ifahan jopa ehkä nousee käskystä istumaan! Oijoi! 😀 Tätä harjoittelemme vähitellen matkaa pidentäen. Olen ihan yllättynyt sen sujumisesta. Too bad ei se sitä alokasluokassa tarvii, mutta no. 😀 Kummiskin. Noita maahanmenoja ja seisomisia hinkkasin sen verran että ne meni oikein. Piti jotenki sanoo oikeella äänensävyllä se seis-käsky, että seiso eikä menny maahan. Vaikee koira… Eilen illalla näyttelytreenit meni hienosti, Ifa oli reipas myös pöydällä Hannun tutkiessa. Jee. 🙂 Treenin siellä myös muutamat paikallamakuut ILMAN takapalkkaa, niin että kävin vaan kääntymässä kauempana kun jätin sen koirien lähelle maate. Jee se pysyi! Luoksetulon stoppiakin harjoteltiin, mut ei se ihan niin mene ku pitäis. Pitää ottaa se takapalkka käyttöön sen harjottelussa. Tai pitää stalkata Eijan blogista mitä Korri-vinkkejä ne oli siihen saanut… 😀

Ja ainiin! Eilinen oli historiallinen. Ensimmäistä kertaa sain Ifan leikkimään lelulla ulkona tollasessa paikassa/tilanteessa! Onhan se tota Rikun vanhaa farkunlahjetta jahdannut vieheenä Rikun mökillä, mut tää eilinen oli jotain uutta! Upeeta. 😉 Toivotaan että onnistuu jatkossakin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s