Revanssi

Eihän sellainen käy päinsä, että treeneistä jää huono maku suuhun. Ei, ei ollenkaan. Joten eikun uusintatreenit, josko menisi paremmin. Tällä kertaa pihateknisten ongelmien vuoksi ja pohjavaihtelun kannalta ei treenitty taloyhtiön pihassa, vaan omalla nurmella. Aiheena mikäs muukaan kuin paikallamakuu. Otettiin me kyllä muutakin!

Alotin sillä, että koira sivulle istumaan, käsken odottaa ja kierrän yhen pensaan ympäröimän puun niin että poistun siinä hetkeks näkyvistä ja palaan näkyviin Ifan takana, palaan siitä vierelle ja palkkaan. Ja sit tein myös kiepin toiseen suuntaan, mut siin en kadonnu näkyvistä. Sit sama mutta koira sivulle maate. Ei ongelmaa. Otin niinki, että menin puskan taakse piiloo ja ootin 15sek ennenku tulin pois sieltä. Hyvin pysyi siinä, ei ongelmaa. Sitte koira toiseen kohtaan, käsky maahan, kansi jalkojen väliin, annoin jo siinä namin siihen ja sitten poistumaan kauemmas. Poistuin mielestäni ihan hyvänmatkaa ja Ifa pysyi hienosti maate! Tosi upeeta. Muut oli vähän sellasia, että käyn siellä vaan kääntymässä ja palaan palkkaamaan, että varmasti pysyy maassa, mut yhen otin sit 45sek ajalla. Nämä hyviä, ei valittamista.

Otin sitte myös seisomaanjäämisen, joka hieno. Seurautin myös niitä minipätkiä nii että koira skarppina ja istuu oikeaan paikkaan. Osa meni vähän liian pitkiks, mut osa hyviä ja niistä kunnon palkka. Sitte otin myös sitä luoksetulon stoppia takapalkkakipolla. Ekalla yrittämällä valu aivan ikuisuuden käskyn jälkeen, melkeen mun luokse asti. Mut ainakaan ei karannut kipolle. Sen ekan rundin jälkeen rupes paraneen, mut lopulta se rupes taas ennakoimaan. Noo lisää vaan tota treeniä niin eiköhän se siitä! Ja kuten aina, noiden perään otan itelleni varmistukseks sen, että normaali luoksetulo yhä toimii. Toisaalta, miksei toimis? Koska treenin tota pysäytyshommaa käskysarjalla: “istu, tule, seis, vapaa” siinä missä normi alokkaan luoksetulo on käskyillä “istu, sivu” eli en pilaa tota sivu-käskyä tossa luoksarin pysäytyksen treenissä. Eli hienostihan se suoritti kauniin laukkaluoksetulon nyttenkin.

Ainii sit otettiin jopa kapulaa pihalla. Palkkailin ensin vähän “vajaammista” jutuista ku mitä sisällä, koska no, oltiin ulkona ja se selkeesti alkuun vähän vaikutti hommaan. Mut sit se tajus et jaa joo tää on tää sama homma taas ja alko tekee samanlaisii nostoi ku sisälläki. Palkkailin pari niitä ja hyvistä pidemmistä hurjat kehut ja lopulta sellasen jälkeen kapula taskuun seuraavaa kertaa oottamaan.

Loppuun päätin, että Ifa saa maata 2min paikallamakuun, mutta lyhyellä matkalla ja nii että käyn välis palkkailee. Kokonaismakuuaika vaan se 2min. No siinä oli sitten vähän ongelmia. Naapurin koira alko pitää jotain TODELLA outoa ulinaa siinä kesken sen makuun, johon toi läskimummo Remu yhty sisältä ja siinä sitä oliki kuoro valmis. Se häiritsi Ifaa selkeesti, meni epävarmaks, puhisi paljon ja vilkuili äänen suuntaan. Ja niinhän se sitten nousi sieltä jokusen pari kolme kertaa. Joka kerta menin vaan takasi ja sormella osotin, että maate siitä, ja poistuin taas. Kehuin kun makasi paikallaan eikä puhissut, ja kävin palkkailemassa kun katsoi mua korvat pystyssä. Lopulta saatiin se 2min yhtenäistä makuuta kasaan, vapautus ja hurjat kehut koiralle. 🙂 Käytin tuossakin tosiaan sitä kantta Ifan jalkojen välissä ja vein namit aina siihen.

Toi pieni kansi koiran edessä on siitä kätevä, että voin käyttää sitä myös ryhmätreeneissä. Siis kun koiraryhmässä harjoitellaan paikallamakuuta. Että se kummiski siinä merkkaa sitä paikkaa, muttei pitäisi häiritä muita koiria eikä siinä oo valmiiksi namia odottamassa. Helpompi häivyttää pois valmiiksi tyhjää kantta kuin nameja pullollaan ollutta kippoa. Nyt vaan vietävän paljon paikallamakuutreenejä pitkin päivää erilaisissa paikoissa niin kyllä me vielä kokeeseen päästään!

Pakko kyllä lisätä vielä yks juttu. Menin eilen siel SM-kisoissa yhessä kohtaa niiiiin hämilleni, kun Eijan tuttu (jonka yks koira kisaa vieläpä voittajaluokassa) kysy multa, että koskas mun koiralla (Ifalla) on seuraavat tokokokeet, kun oli niin hyvännäköstä menoa siellä Forssan kokeessa. Olin ihan että o___o kun ei se mun mielestä niin hyvännäköstä menoa ollu ja toisella on kummiski hei voittajaluokan koira… Sain siinä sit jotenki änkytettyy että sitä syyskuun Forssan koetta oon miettinyt. 😀 Aika hurjaa jos se meijän suoritus ei oikeesti oo kaikille (paitti mulle) näyttäny täyspaskalta ja siltä, että mitään ei osata. Kysyin iskältä, että kuis lämmintä syyskuussa on ja se epäili et kyl sitä nyt yli 10 astetta pitäis olla. :O Se olisi ihan lupaavaa, koska kai me melkee sellasis lämpötilois voitais viel kisaa! Kai… Ok on se 10C jo jonku verran viilee, mut… Ehkä siit selvittäis. Varsinki jos on yhtää enemmän ku se 10C! Tule tule syyskuu. 8)

Niiiiiiin ja positiivista tässä äsken tehdyssä treenissä oli se, että kovin poikkeuksellisesti treenasin nurmialustalla, eikä Ifa tehnyt mitään eroa siinä normaaliin verrattuna! Hyviä istumisia ja maahanmenoja alustasta huolimatta. Eli ehkä vois ilmottaa Ikaalisten elokuun kokeeseen, vaikka ne onki nurmella. Pitää ehkä mennä käymään mummolassa ja stalkata että millaset nurmet siellä on, käydä vähän testitreenaamassa. 😀

PS. Milloin ne juoksut oikeen alkaa?!?!??

PPS. On se Ifaki kone, varjossa treenattiin niin eihän toi ollu yhtään veltto, ei sillä ollu edes kuuma. 8) Ei läähättänyt ollenkaan. Ei ota sää niin koville kuin monille muille.

PPPS. Kuka tulee treenaa mun kaa Ifan kuntoo sprinttikisoi varten? ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s