Molempien treenit

Joo treenin sitte oikee molempia koiria! Ensin Ifa. Aloitimme sisällä. Ensin vielä kerran taso 1b) vahvisteaikataulu (kokonaisaika 4min 7sek) ja siirtyminen tasolle kaksi. Tasolla kaksi ideana, että koira kestää poistumisen sen viereltä sen eteen, ja siinä otetaan samat vahvisteaikataulut (1a ja 1b) kuin aikaisemmassa harjoituksessa + kaksi muuta lisää. Näistä otimme sitten 2a) jonka kokonaisaika on sen 2min 42sek. Lisäksi sitä ennen otin muutaman ihan vaan eteen kääntymisen ja palkkasin niistä. Ei ongelmaa. Hassuinta mun mielestä näis paikkiksis on, et ku oon tehny sillee etten ollenkaa kato Ifaa, nii se tapittaa mua silti katsekontaktissa käytännössä kokoajan. Ei se sillee rupee mitenkää lepäileen siin maatessa pää alhaalla. Ihan hyvä. Ja varmaan hyvä että se tottuu tohon etten kato sitä.

Sitten päätin et kyl tätä nyt treenataan pihallaki. Laitoin sille tokopannan kaulaan ja eiku pihalle. En kestäny ajatusta, et mul ei ois kumpaakaa, itellä treeniliivii pääl tai koiral tokopantaa ni piti ees toinen laittaa. 😀 Treeniliivi tullu kuuloonkaan kun on niin KUUMA. Pihalla sitte koira sivulle ja maahan. Otin siinä tason 1a) jutun eli se 2min 42sek makuu nii että oon koiran sivulla. Ja hyvin suju, ei mitään ongelmaa! 🙂 Sit otin myös niitä sen eteen kääntymisiä ihan pari, ei ongelmaa. Kyl täst pitäs hyvä tulla kun näin huolellisesti harjoitellaan…

Noh enhän minä nyt noin vähään osaa lopettaa, jotain piti vielä ottaa. Päätin ottaa luoksetuloja stopilla. Pari kertaa heittämällä nami taakse tekniikkaa käytettyäni totesin ettei siitä tule mitään. Kaivoin leikkipaikan liukumäen alta pienen hiekkamuotin, nami siihen, koira istuun, odota, kutsu. Ekalla meinas kaartaa suoraan kipolle, kiritin kutsua ja lähti sit juokseen mun luo. Annoin käsimerkin ja suullisen käskyn, ja pysähty aika mukavasti! Siitä vapautus kipolle. Seuraava jo paremmin, hitsi, sehän toimii! Otettiin varmaa neljä niitä, eikä Ifa kertaakaa ennakoinu! Aina lähti laukalla tuleen ja pysähty tosi hyvin! Uuuujeeee! 🙂 Sit loppuun yks läpijuoksu, eikä siinäkään mitään hidastellut. Vitsi, fiksu koira! Pitää alkaa päättää käytänkö käskyä vai käsimerkkiä. Luulen, että käytän käskyä, ja nyt alan sit häivyttää käsimerkkiä.

Sitten koiran vaihto ja Liksu kehiin. Tarkoitukseni oli että treenaan sitä, ettei liikkeestä pysähdyttäessä asettelu tapahtuisi namilla. Tekniikka tosin oli, että mulla on nami kädessä, mut en sen avulla ohjaile sitä, vaan pysäytän sen, korjaan jalkoja, siirryn sen eteen, houkuttelen pitään ryhtiä edessä ja sitten annan vasta namin. Jos ei ollut ollenkaan namia kädessä, siitä ei meinannut tulla mitään… Gahh. 😀 No mut, suju sentään noin! Treeniä treeniä vaan lisää, eiköhän toikin saada tajuaan et palkka tulee kyllä ja homma on kivaa vaikkei se palkka tulisi heti. Jatketaan, jatketaan…!

Sit iski hirvittävä kuume päästä agiin. Aaaaaa. Kattelin, AST:in sivuille oli just tänään 😀 päivitetty syksyn kurssista tietoa. Tulossa on siis sellanen, samaan hintaan kun viimeks mut yks kerta vähemmän. HMMM. Mut se on jo niin myöhään, vika kerta lokakuun puolella, että taitaa olla turhaa mennä Liksun kans sinne. On varmaan jo liian kylmä. Joten täytyy toivoo että harjisväki saa kursseja kasaan ja päästäsiin sinne. Harmi vaan kun siel ei oo kaikkii esteitä. :S Kuten pituutta. Ja se tila on pieni, ei siel kauheesti mahdu tekeen. Ja kun yks kerrallaan tehdään nii aika vähän pääsee tekeen siinä missä tuolla 8hlö jaettuna kahdelle opelle kahdelle kentälle nii pääsee vähä hommiinki. Nojaa, mut parempi jotain ku ei mitään! Innolla odotellen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s