Treenit vol. 29829372937540

Tai ainakin siltä tuntuu. Emmä keksi näille merkinnöille enää nimiä ku me treenataan kokoaika. 😀 Ehkä pitää alkaa numeroimaan näitä. Se vois olla ihan jännää! Tietäis sit oikeesti montako kertaa ollaan treenitty. Oon nähny sitä käytettävän yhdessä blogissa paimennustreenien kanssa ja son kyl kiva.

Keskiviikkona eräs Lotta tuli käymään treenimässä mun koiria, siis Liksua ja Ifaa. Son menossa junnukehiin. Päivällä kokeiltiin meidän parkkiksella, ja illalla mentiin mätsäriin. Molemmat koirat menee sen kanssa ihan hyvin, tai ainakin mätsäristä kun kuvasin niin sain hyviä kuvia noista. Ifakin juoksee ja seisoo hyvin, mutta Ifan kanssa ongelmana on se väistäminen. Ifa ei myöskään (ainakaan mun kanssa) anna asetella samalla tavalla itseään. Tai siis Ifa ei siedä sitä, että sen päästä/kaulasta pitää kiinni ja päätä kääntää ja asettelee jalkoja. Ryhti katoaa ihan kokonaan. Oon nyt koittanut itse harjoitella sitä, että tottuisi siihen, mut krhm lyhytpinnasena ihmisenä menetän hermoni aika nopeasti siinä touhussa. Mietin et pitäskö ensin palkata ihan vaan siitä, kun pidän siinä kiinni, seisoi miten seisoi ja ruveta myöhemmin vaatimaan parempaa seisomista kun on ensin tottunut tohon kiinnipitämiseen. Mähän oon aina seisottanu noita namin avulla, niin sinällään muutos on melko suuri. Oon koittanu päästä sieltä, missä aita on matalin…

Mätsärissä Liksu sai sinisen, vain koska sillä oli tuomarin mielestä liian likaiset hampaat! Ja Ifalle valitti samaa. Silti Ifa sai punaisen, vaikka rimpuili pöydällä ja väisti Lottaa kun se piti nostaa pöydälle. Että harmittaa taas kun ton pitää olla niin arka. Mä otin sit noista hammaskommenteista aika (turhankin) paljon itteeni, ja kun ilta rupes viilenee, tuli vessahätä ja pienet aikuset oli vasta puolessa välissä niin päätettiin että lähdetään kotiin. Lotta sai kuitenkin kaipaamansa tiedon ja päätti, että Liksu on hänen valintansa junnukehiin. Liksun kanssa oli aluksi ongelmia, kun se tuppaa venkoomaan ryhdin pois etuosasta nojaamalla taaksepäin. Sitten keksittiin, et jos Lotta menee sen eteen niin tätä ei tapahdu yhtään samalla tavalla! Ja siinä ratkes häntäongelmakin, ettei tarvii miettiä pitääkö häntää ylhäällä vai ei. Onhan se siis, jos tuomari ei rodusta tiedä niin voi olla näyttävämmän näköstä jos on häntä ylhäällä, ja kyl sitä jotku ylhäällä rotukehissäkin pitää, mutta rotumääritelmä sanoo että levossa alhaalla.

Eilen sitten oli näyttelytreenit, otin molemmat koirat mukaan. Tarkoitus oli taas harjotella molempien kanssa tota seisomista ilman namia, kiinni pidettynä mut ei siitä tullu taaskaan mitään niin en jaksanut yrittää. 😀 En voi ku kumartaa Lottaa siitä kärsivällisyydestä jaksaa korjata koiran temppuilua kokoajan uudestaan ja hakea niin kauan että se hyvä asento sieltä löytyy. Huhh!! Samanlaiset hermot itselleni kiitos. 😀 Liksu meni kyllä juoksuosuudet treeneissä aika hyvin, luulen löytäneeni sopivan vauhdin sille. Rotukehässä pitää sit vaan muistaa kattoo, että etujalat on aina seistessä kunnolla rungon alla.

Ifan kanssa vähän tokoilin siinä välissä, otettiin yks ihan pitkäkin seuraaminen ja tällasia. Muutama luoksetulo. Kokeilin luoksetulon stoppia, mut siit ei tullu mitää. Koitin sitä vähän hinkkaa, lyhyellä matkalla parempi, pitkällä kävelee melkee luokse ennenku pysähtyy. Ehkä siitä tuurilla vitosen sais, todennäkösesti nollan… Mut normiluoksetulot oli silti hyviä ja laukassa.

Nyt äsken otettiin yks paikallamakuu aiemmin mainitun vahvisteaikataulun mukaan, jossa kokonaisaika 4min 7sek. Sujui hyvin! Voinemme taas edetä seuraavalle tasolle. 🙂 Saapa nähdä, tossa menee kyllä ikuisuus että toi saadaan kuntoon, mutta ehkä se sitten saadaan pysyvästi kuntoon. Nyt ajeleen Liksua tän päivän junnukehää varten! Illalla tulee varmaan kuvia ja tietoa siitä, miten meni. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s