Liksun agi 1/5

Tiistain näyttelytreeneistä ei oo muuta sanottavaa ku että paljoo ei treenattu, istuttii vesisateelta suojassa Raijan asuntoauton katoksen alla juttelemassa. 😀 Joten takaisin tähän päivään.

Ensalkuun voisin sanoa, että voi moro kun mun jalat on kipeet nyt! 😀 Sisällä juokseminen ilman kenkiä tekee varmaan tosi hyvää. Heh noh kunto kasvaa samalla. ;P Ensten saatiin säheltää vähän omiamme ennenkuin ryhdyttiin hommiin. Liksu oli AIVAN kierroksilla, se vaa juoksi rundia joka paikkaa ja oli menos joka esteelle ja jokasen luo ja ja ja. 😀 Ihan innoissaan! Juoksuttelin sitä sitte putkista ja hypyistä ja A:sta ja puomista ja keppeiki harjoteltiin vähän.

Sit alotettiin hommat ja alotettiin ne keinusta. Liksulle se oli tuttu jo AST:in kurssilta ja parilta sen jälkeiseltä omatreenikerralta, joten ei siinä mitään ongelmaa ollut. Tehtiin sitä niin, että mä ohjasin koiran sinne loppukontaktin puoleen väliin, siihen stop, syöttelin nameja samalla ku ope Camilla laski sitä keinuu alas pikkuhiljaa aina ihan maahan asti. Meni hyvin ja Liksu oli aina onnessaan kirimässä sinne keinulle. 😀

Keinun jälkeen se ilmotti, että otetaan valssia. Oli mutkaputket molemmissa tilan päätyissä ja välissä yks hyppy. Koira putkeen, valssi, hyppy, putki, valssi, hyppy. Oli vähän ongelmaa kun en kai juossu tarpeeks kovaa ni ekan hypyn jälkee Liksu tuli mua kohti ku piti päästä vasemmalle putkeen ja sit meinasin kompastuu siihen ja sähellettiin siin kaikkee, mut sain sen sit sinne putkee ja saatii homma loppuun. Ei vissii tehty tota enempää, mut idea oli tosi simppeli silleen, ei siinä mitään ihmeellistä.

Seuraavaksi oli vuorossa lentokäännös. Ensin harjoteltii koiran kans sitä käännöstä ihan ilman estettä, sitte esteen kanssa ja lopuksi putki, lentokäännös-hyppy, putki, lentokäännös-hyppy. Liksu toimi ihan ekaks open esimerkkikoirana kun se näytti et miten se ilman estettä harjottelu menee. Tai ku se kysy et onks kenenkää koira sellane ettei se pelkäis sitä ja mä olin et no Liksu ei varmaan pelkää, annoin sille sit lihapullaa ja joo sinnehän se Liksu lähti. 😀 Meinas jäädä sinne open luo viel ku harjotus loppu, “tollahan oli äsken namia jeee!” Se harjotus oli Liksulle helppo.

Esteen kanssa se harjotus, no… ei se ku vettä vaa menny mut ei se sillee vaikeekaan ollut. Ihan ok meni. Joten sitten rata. Se otettiin kaks kertaa. Suureksi yllätyksekseni se meni molemmilla kerroilla täysin virheettä! Wuhuu! Ja ainaki tokalla kierroksella varsinki siinä tokassa lentokäännös-hypyssä Liksu suditti varmaa pari metrii sinne esteen taakse ennenku sai ittensä kääntyyn sitä estettä kohti että vois hypätä takasi. :DD Ope toteski että son ihan tykki, nyt pitää vaa opettaa se kääntyyn tiukemmin. Et son tosi nopee, mut koska son nopee ni se ehtii nopeesti myös miljoonaan paikkaan jossa sit häviää helposti sen nopeuden hyödyn kun menee ainaa ylimääräsiin kurveihin.

Kotitehtäväks kaikki sai harjotella sitä “tässä/täs”-“käskyä”, eli käsi alhaalla nami kädessä “tässä”-sanalla kutsua koira siihen käteen ja palkita, ehkä vähän kuljettaa eteen tai kääntyä siinä, ja tehdä vastakädellä kans sitä. Tän pitäs auttaa myös niihin Liksun käännöksiin. Nyt tekeeki heti mieli alkaa harjotella. 😀 Liksu oli nii superi! Nyt se tosin nukkuu tuolla että noh, ehkä huomenna sitten. Täytyy Ifalle opettaa kans samaa. Ifa tosin ei kai oo yhtä nopee radalla ku Liksu, joten ehkä huomenna ei joudu juoksemaan näin paljon… Toivottavasti. 😀 Ku jalat nyt jo puhki. Ifan kanssa ei oo muuten nyt kahteen päivään tokoiltu. Huomenna on ehkä pakko koittaa vieläkö se epäosaa liikkeestä seisomisen.

Niin ja piti vielä sanoo et olin ihan hurjan ilonen siitä että otettiin noita ohjauskuviojuttuja! Oon kyllästyny yksittäisten esteitten suorittamiseen ja sellasten ns. suorien lyhyiden ratojen ottoon jossa ei vaadita paljon mitään. Tätä oon nimenomaan odottanut! Ja nyt sitä tuli, heti ekalla kerralla! Jess! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s