‘Käy siihen’ ja uusi temppu

Reippaasti heti tänä aamuna vielä kun Liksu oli hetken taas kotona, niin treenittiin tuota ‘käy siihen’-hommaa. Eli että laitan Ifan makuulle EI normeja paikallamakuukäskyjä käyttäen ja sit sen pitää maata siinä ja odottaa ku teen Liksun kanssa jotain. Alkuun suju yllättävän hyvin, Ifa ei haaveillukkaa nousemisesta. Tehtiin tätä siis sisällä. Mut sitku otinki Liksun kanssa luoksetuloja nii Ifa lähtiki useemman kerran sieltä. Rauhallisesti vaa osotin sille takasi sen paikan, sanoin uusiks tuon ‘käy siihen’ ja jatkoin Liksun kanssa. Muutaman kerran tollee palautin sen takasi ku soli lähteny Liksua kutsuessani (kutsuin siis ihan vaan ‘Liksu!’ eikä mitää meijän tokon luoksarikäskyi käyttäen), ja sitte se jäiki sinne kalloon eikä enää lähteny. 🙂 Kaks kertaa jopa poistuin näkyvistä, eikä silti noussut. Ekalla kertaa piti käydä keittiön kellosta kattoo et minkähä verran se on jo maannu ku unohdin sitä kattoo, ja toisen kerran ku piti ottaa patonki pois uunista. 😀

Nii ja toki kävin aina välis palkkailee Ifaa kun se makas siellä, ja sitte jatkoin Liksun kaa. Välissä myös yks vapautus, jonka jälkee tein pari liikettä Ifan kans (voi sitä intoo!!) ja sitte takasi ‘käy siihen’. Kerran myös syöttelin siin sen edessä hetken samalla kehuen. Koitin pitää just sen linjan, että kaikki kiva tapahtuu maassa. Tosin kyllähän ne muutki liikkeet mitä otin nii oli kivoja, teki hienosti, kehuin niistä tottakai, mutta että en esim. sano “vapaa” ja sit ala kehuu sitä. Vaa kehut ku son maassa ja vapautuksen jälkeen ei kehuja ennenku on taas tehny niien eteen jotain. Oli siis kaikin puolin ihan onnistunut harjoitus mielestäni! 🙂 Täytyy toistaa tätä vähän sisällä, sitten omassa pihassa ja näin. Suunnittelin myös, että lähtisin lenkille koirapuiston ohitte ja kävisin koirapuiston lähellä palkkailemassa kunnolla maassa makaamisesta.

Mut sit ruvettiin opetteleen myös uutta temppua. Petsiessä, edelleenkin :D, on tollanen temppurinki tosiaan, jossa kierroksen voittaja valkkaa tempun, halukkaat opettaa sitä koiralleen ja postaa videon, tempun päättänyt valkkaa niistä voittajan ja tää voittaja keksii uuden tempun jne. No Ifa sitte meni ja voitti kierroksen 48 tempun, ruumiintarkastuksen! Nyt pitäis sit muka keksiä uus temppu?! Menin sit sitä varte tuubiin katteleen noita kikopup-käyttäjän videoita plus kaks videoo tosta Jesse-russelista. Ja voi hemmetti kun ne on ihania. :DD Miten voi koira osaa niin paljon, oo-ow! Mutta sieltä edelleen mun niin suosikkitemppu on se, kun lattialla on matkalaukku ja koira menee ja sukeltaa sinne sisään piiloon. 😀 Siis työntää siitä kuonolla läpän ylös sen verran että mahtuu sisään ja sit menee matalaks sinne nii et se läppä tulee about alas asti. Halusin sitten opettaa sitä Ifallekin!

Ei sii mitää, matkalaukku kaapista ja harjottelemaan. Alotettiin se laukun läppä ihan sepposen selällään auki nii että vaa ohjaan Ifan sinne laukkuun, ensin otettii vaa etujalat ja sit lopulta koko koira. Aika vähän noita ohjaamisia ja sitte se alko jo tarjoomaan sitä ite, jess jess! Palkkailin sitä paljo siitä itte laukkuun menemisestä. Kriteeri oli et kaikki jalat pitää olla sisäpuolella. Välis koitti olla sillee yks jalka laukussa tai yks jalka laukun ulkopuolella, mut ei ne nyt ihan kelvannu. 😀 Sitte harjoteltiin myös sitä, että ollaan vähän matalampana siellä ku että vaa seistäsii koko korkeudessaa. Ihan mukavasti neki, ei siinä mitää. Rupesin sitte nostamaan sitä läppää, ensin iha vaa pystyyn (pidin siis ite pystyssä) ja siitä vähitellen pitämään sitä alempana ja alempana (eli kiinnempänä) ja palkkailin taas ku se meni kaikki jalat sinne laukkuun.

Ifa edisty siinä siis aivan superisti. Harjoteltiin sitäki, että annan sen läpän olla sen selkää vasten omalla painollaan ettei se välitä siitä, ja että en pidä läpästä kiinni kun Ifa sukeltaa pois sieltä. Ja hyvin suju nämäkin, ei haitannut että läppä koskee. 🙂 Sitte tehtiin jopa sellasia, että Ifa vähä pienemmästä raosta laukkuun, kädellä ohjaan sitä matalaks ja annan läpän tulla nii alas ku se nyt tuli siinä, melkee kokonaa kiinni! Eli Ifa siellä piilossa laukussa syömässä namia mun kädestä, wuhuu! Luulis että tulee pimeen ja ahtaanpaikan kammo mut ei sit vissii. :’D

Päätin kummiski että annetaan nyt tempun hautua vähäsen ja myöhemmin viedään loppuun asti, eli siihen että en nosta läppää ollenkaa ite vaa Iipa nostaa sitä kuonolla sen verran että pääsee sisään, ja että tajuaa ite mennä matalaks. Mut siis iha hemmeti pitkälle päästiin näin niinku yhdessä treenisessiossa. 🙂 Ainaki mun makuun. Ainahan sitä nyt nopeemminki oppivii koirii löytyy, mutta ihan miellyttävän nopeeta tää oli mulle, ei mitää sellasta niinku Liksun kanssa et 100 treenikerran jälkee tapahtuu eka edistysaskel. 😀 Voisin tähän loppuun linkittää noita ihastelemiani videoita.

Ensimmäinen kosketukseni Jesse-russeliin

Aivan ihana Jessen toinen video

Yksi monista kikopup:n upeista videoista

Täällä kans niin ihania temppuja, varsinkin tuo laukkujuttu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s