Liksun agit ja Ifan useita tokoja

Alotetaan niistä muista. Treenittiin eilen lenkillä ja toissapäivänä pihassa, pihassa kahdestikin. Toissapäivän eka treeni oli ku tulin lenkiltä kaikkien kolmen koiran kanssa. Päätin siihen loppuun treenata sitten tossa meijän asfalttipihassa. Ifa ‘käy siihen’ ja Liksua ja Remua temputtamaan. Aika hyvin Ifa silleen pysy niiku paikallaan siinä, ettei lähteny käveleen, mutta kyllä se perusjuttu toistu kokoajan, kyynärpäät ilmaan… No tein sitte sillee “ovelasti”, että temputin Remua istu, maahan, seiso ja näin, ja huomasin et aina ku sanoin Remulle “maahan” nii Ifa paino kyynärpäät takasi maahan. Sit tietty palkkasin Remuu tottelemisesta ja ku Ifa oli hetken ollu kyynärpäät maassa ni kävin palkkaamassa sitä. Välis vapautin sieltä ja otin pari liikettä, parannellen seuruun paikkaa, liikkeestä seis ja maahan ja luoksetulo. Noi on ne vakkarit. Pitää muuten taas muistaa välis ottaa remmiseuruuta.

Toissapäivänä treenin sit Ifan kans myös ihan kahestaan. Päätin et josko tehtäs välis muita harjotuksii ku aina samoja ja kävin laittaa tötsät ruuduks pihalle. En vaa keksi että millee oikee opettasin sen. Joooo, namikippo keskel, mut örr. Kyl se on Ifan kans nähty et se tietää millon siel ei oo mitään eikä sit mee sinne. Ja et ihan varmasti se ei katto niitä tötsiä vaa tasan tarkkaan sitä namikippoo. Kosketusalusta vois muuten olla, mut sama homma, tuskin se niitä tötteröitä kattoo. Mut on se kosketusalusta varmaa parempi ku namikippo. Enivei. Namikipporuudussa ei mitään ongelmaa, sinnehän se sinkoo ja vauhilla. Otettiin myös tötsän kiertämistä ja siin kokeilin ekoi kertoi pysäyttää sitä. Samoin koitin sitä mitä Eija oli Tuksun kans ottanu, et viskaa namin ja ku koira o syöny sen nii käskee maahan. Joo-o, hiottavaa löytyy, aika paljon toi valuu sieltä eteenpäin käskyn jälkeen. Mut no, menee kummiski. Hiomista hiomista. Otettiin myös luoksetuloja ja tällasia, no, seuruutakin, en osaa pidättäytyy pelkis erilaisis jutuis. 😀

Eilen sitte lähdin lenkille omien koirien kanssa lihapullat mukana. Mentiin tonne yhdelle hiekkakentälle jossa ei yleensä oo mitään koululaisia tms. Treenittiin siinä tosi hyvän aikaa, varmaa 40min tosi sekalaisesti joko Ifaa, Liksua tai molempia. Ja välis heitin niille keppii ja koitin parantaa tässä-käskyä. Sit aina jos tuli ihmisii ohi nii otin taas koirat sillee että näkyvästi harjotellaan jotain, esim. tuplaluoksetuloa. 😀 Eipähän tullu sit valituksia… Ja ykski äiti kuulu lapselleen sanovan, että kato ku ne tottelee nätisti tai jotai. Ifa siis taas ensin maihin “käy siihen” ja Liksuu temputtaan. Taas sama ongelma, ne kyynärpäät ei pysy maassa. Ja minähän en kettu vie palkkaa siitä että ei olla kyynärpäät maassa. Tosin nyt vasta jäin miettiin, et pitäskö ton olla vaa sellanen “odota ku teen toisen kanssa” eikä heru mitään palkkaa siit odotuksesta, paitti tietty et pääsee sit vuorostaan tekeen. Nii… Seki voi olla. En vaa tiiä kui tarkka olla sen asennon kanssa. No mut hyvä et tuli pohdittua nyt.

Tein kyl ihan myös käskettyjä “maahan” ja niistä kauemmas poistumisia tai pieniä odottamisia. Ne oli kyl jo vähä loppupuolella, mut tuntu et niissä ton kyynärpäät pysy maassa paljo paremmin. Ei otettu täs mitää ihmeellistä, edellee niitä ALO:n juttuja, paljon seuruuta ja erityisesti tietty tota paikkista, liikkestä seis ja maahan ja luoksetulo. Oli ihan hauska siinä treeniä. Treenittiin muuten paikkista myös sillee, että kävelin Ifan ympäri parikin kertaa ja sit palkkailin maahan. Yllätyin että se pysy ku kiersin sen, en ois uskonu. Ja hitsi ku aina unohdan et avoimessa on ne “palaa koiran taakse”-kohdat niis liikkeest maahan ja seis. 😀 Pitää muistaa treenii niitki!

——————————————————–

Sitten siihen agilityyn.

Eilen siis taas Liksun vuoro päästä menoon mukaan ja ai että kun soli täynnä virtaaaaa. Vaan tällä kertaa virtaa ilman korvia. >:| Ei jäänyt niin hyvä fiilis treenikerrasta, koska se huiteli välissä ihan omiansa, haisteli lattiaa eikä kuunnellu mitä sanoin ja tuli ohi hypyistä ja putkista. Olin ihan että no mitäs kettua se tällanen on, enkä oikee sulata tollasta nii pari vähä äkäsempää “LIKITA.” kaiku sitte siellä. Jottai sylikäännöstä meirän piti tehrä, sillee et putket molemmis päis ja keskel kaks hyppyy rinnakkai. Putki, hyppy, sylikäännöksellä toinen samasta suunnasta, putkeen ja taas sama toiseen suuntaan ja putki loppuun. Mulla on tosta jotenki niin sellanen olo, että tää ei oo mun ohjauskuvio. 😀 Vaikka ope sano että nopeille koirille se on hyvä.

Tehtiin siis toi kahdesti, sitte ope siirsi toista hyppyä n. 1½m eri linjaan sen toisen hypyn kanssa ja sama juttu uusiks. Siinä se sano, et sylikäännös nopeille ja valssilla hitaille. Mää olisin tahtonu tehdä valssilla, ei siitä sylikäännöksestä tullu ku katastrofi. :C Okei sit sössin oikee kunnolla taas niitä omii ohjaamisii nii et piti ottaa se rata herraties kuinka monta kertaa uusiks. Ja ekalla kiekalla Liksu tuli ohi varmaa jokasesta putkesta?!? Ja välis koitti väistää hypytki, aih että teki hyvää verenpaineille. 😀 Suutunkohan jotenki liian helposti tai jotain köh köh… No mut ei se oo ennen tollasta tehny nii ei sietäisi kettuilla nytkää. >;o Saatiin nyt sit jotenki tehtyy ne, mut kyl siin on tosi paljo sitä ongelmaa et Liksu sudittaa vaikka kuinka ja kauas sieltä hypyiltä ennenku kääntyy. Ja et mä en hallitse jalkojani. Mitenniin astun taaksepäin, emmä osaa?! :’D Nojaa, pitää taas kelaa näit mieles, kattoo jos tehdää tänää samaa hommaa Ifan kanssa nii sitte osaan ite tehä paremmin.

Loppuun otettiin viel vauhtirata, ihan suoraan vaan esteeltä toiselle, tai siis suoraan ja suoraan, ympäri tilaa mut ei niinku mitää kommervenkkei matkalle, hyppy, putki, hyppy, putki ja hyppy ja ope laskee namialustan maahan. No ei meinannu onnistuu toikaa ku se tulee ohi niistä jutuista?!?!? Voi morjens. >:| No ei sii mitää, kaks kertaa seki, kai se ny jotenki sen tuli mut voi huoh. 😀 Toivotaan että ensi viikolla mulla on taas oma koirani siinä.

Vähän alko muuten pelottaa ku totesin et ensviikolla viel agi, siis ke Liksun kans ja seuraavana ke oonki sitte kokeessa?!??!? Hooly fuuuuuuck… Liksu pääsee kyl sitte sillo torstaina Ifan vuorolla agiin, en viitti viiä Ifan kokeella Liksulta ke:n agivuoroo ja sit tuoda koetta seuravaana päivänä Ifaa agiin. Joten Liksu pääsee sitte, ei sillä mitään väliä oo. Mut siis onko se koe noin pian?!?!? Äääääkkkk… Ensviikolla mulla on onneks taas auto omassa käytössä nii pääsen ehkä liikkumaanki, pääsen ehkä treenaamaanki häiriössä tota paikkista. Ja ainii voi kökkö ei oo käyty missää asemalla treenaamassa sitä?! Mun piti!!! Lahopääää… No mut tänään voin ottaa agin alkuun vähän siin odotustilassa sitä, jossei oo liian tiivistä.

2 thoughts on “Liksun agit ja Ifan useita tokoja

  1. Ifan makuissa jos se muuten hyvin makaa, palkkaisin kuitenkin vaan ne kyynerpäät maassa. Ettei yhtään vahvista yhtä ylös nousemisen vaihetta. Voit vaikka naksauttaa kun on hyvin, vapauttaa treenaamaan tai sitten palkata. Toki meillekin voi aina ajella treenaamaan tossa takana on yksi kenttä. Meillä alkaa tuutoroinnit ens viikolla niin vähän “helpottaa”. Mäkin ilmosin kokeisiin. :0

    Nää on molemmat opetettu ruutuun kosketusalustalla. Aluksi treeneissä näkyvä, sitten niin että ensin pidennät matkan, sitten laitat vähän hiekkaa/nurmea päälle, läpinäkyvämpää alustaa (pringles kansi). Ja sitten tein niin että eka toisto alusta, toisella ei. Pidemmällä matkalla ei niin kirkasta alustaa se ei huomaa aiemmin kuin on juossut otten suuntaa merkeistä.

  2. Kiitos taas vinkeistä! Pitääki harjotella prinkkupurkin kantta alustana kans. Ja noita matkan lisäämistä ja näin. Ja nii määki aattelin noist makuist et yhtää en viittisi palkata siitä nousemisesta, haluan vahvistaa vaa ja ainoostaa sitä kun se makaa kyynärpäät maassa. Tuun tiistaina takasi Porista nii sitte täytyy kattella että miten pääsee treenimään. Hyi olkoon ku hirvittää, melkeen vaan viikko jäljellä!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s