Kosketusalusta + ulkokaukoja

Siis mun on jo ikuisuus pitänyt opettaa toi prinkkupurkin kansi Ifalle toiseks kosketusalustaks. En vaan oo ikinä muistanu treenata sitä. Mutta tänä aamuna vihdoin, ennen kouluun lähtöäni, otettiin se treenin alle. Ensin kerrattiin sitä normia kosketusalustaa sillee *wink wink* tää on se homman nimi. Eii mitään ongelmaa sen kans, Ifa oli ihan yli-intona sen kanssa! Niin oli kyllä treenii seuraamas ollu Liksuki, joka aina Ifaa ennen kävi jyräämässä sen hiirimaton nii että se kääntyili ylösalas jne. 😀 Sitte vaa seuraavaks prinkkupurkin kansi lattialle.

Kannen kanssa olikin sitten vähän ongelmia. Ifa ei ihan suoraan tajunnut, että sitäkin pitää läimästä tassulla. Se yritti purra sitä, ottaa sitä suuhun ja – mikä parasta – mennä maahan sen päälle. 8——D Muistan myös ku sillonku treenattiin takaosan käyttöö vadin päällä kiertämällä nii jos jäin odottaa että Ifa tarjoo eikä se oikee tajunnu nii ku se seiso takajalat maas ja etujalat vadilla nii meni sitte silleen maahan. 8D Pitäen jalat niillä paikoilla. Vissiin ollaan tota maahanmenoo hiottu nii paljo että se sitä tarjoo aina kaikkeen vaikkei se paikallamakuuta edelleenkään osaa.

No koitin vähän ohjaa Ifaa ja ihan tuuriastumisista naksauttelin sille kans ja lllluulen että kyllä me pieni haju siihen saatiin, kyllä se varmaan toiston parin jälkeen rupee tajuumaan sen paremmin. Sit mul on näit hienoi omii hoksauksii että itse tajuan miksi joku juttu kannattaa tehdä niinku se tehdään. 😀 Että miks se läpinäkyvä pieni prinkkupurkin kansi on hyvä ruudun opetuksessa ja mikä on se periaate miten nakkijäljestä tuleekin ihmisjälki jne. On se hienoo kun käy aivot hitaalla ja tajuaa asioita tällasella viiveellä… Enivei. Kyllä toi saadaan viel toimiin.

Sitten kun pääsin tänään vähän ajoissa koulusta niin otin samantien koirat remmiin ja lähdettiin lenkille. Vauhtia piisas ja koirilla näytti olevan hauskaa.

Loput kuvat täällä.

Noh välissä tosta kentän ohitte meni sitten muita koiria tai muuta sellasta, että piti vähän keskittää koirien huomio tarkemmin muhun ettei ne lähte huiteleen. Otettiin siinä sitten vähän treeniä Ifalle samalla. Jälleen taas kaukoja! Nyt sekä m-i että i-m muttei vieläkään kovin pitkän matkan päästä, 3-4 askelta. Ja aiii että kun teki hienosti joka kerta, jeejee. 🙂 Nyt vaa pitäs hioo lisää sitä seuraamista ja sitä perkeleen paikallamakuuta. Pitäs saada aikaseks ottaa treeniä juna-asemalla ja koirapuiston vieressä. Tekis meinaan hyvää. Ja/tai hankkia se kortti ja mennä Tiltulle treenimään!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s