Toiminnantäyteinen päivä

Ulkotreenit Otalammella

Ajelin koulun jälkeen molempien koirien kanssa Otikselle Jaskaa moikkaamaan ja vähän treenimään. No vähän ja vähän, treenattiin ihan pirusti ja kaikkea, välillä heiteltiin keppiä koirille jne. Pitkä treeni mutta kivaa oli, kiitos avusta ja kiitos jo etukäteen tulossa olevasta runsaasta kuvasadosta! 8)

Alottelin prinkkupurkinkansikosketusalustan kertaamisella ja kolmen onnistuneen jälkeen pistin tötsät ruuduks pystyyn ja kansi sinne ja alettiin harjoitella tätä niinkun oon jo pitkään kaavaillut. Noh oli alkuun vähän ongelmia. Koitin mennä liian kauas jollon Ifa unohti sen kosketusalustan ja tarjos varmaa 10 kertaa tötsän kiertämistä. 😀 Menin sit lähemmäs, tyylii naputtaa jalalla sitä alustaa siellä ruudussa ja johan alko lyyti kirjottaa. Siitä sitten hissuksiin pitentelin matkaa. Ihan loputtomiin en kummiskaan voinut ennenku se unohti taas mitä pitää tehdä, mut tosi hyvälle alulle saatiin!

Tällä välin Jaska ystävällisesti rakensi meille rallytokorataa kylteistä jotka äiti oli ystävällisesti töissä tulostanut. Olis pitäny vetää ne kontaktimuoveihin, nyt ne on ihan märkiä ja kuprusia… Noooo mut saatiimpa treenattua! Ja no, tarvittiinkin sitä kyllä. Mun pitää oppia niitä kylttejä että kun kyltissä lukee liikkeestä maahan nii käsken koiran maahan mutta pysähdyn vissiin itekki! Kauhee ku oli vaikeeta. Mitennii sitä ei jätetä siihen ja kävellä pois?! Niin mä oon aina ennen tehny! Joo, tokossa Anna, tokossa, mut tää on rallytoko eikä toko joten deal with it. Kauheeta. Sitte pujottelus saa olla tarkkana ettei koira osu tötsiin (vaikeeta, vaikka tiesin jo ennestään) ja lisäks pitää kattoo ettei koira kaada niitä kylttejä jos ne on pystyssä. Nyt Ifa luuli et neki on kosketusalustoi ja koitti hakata niitä tassulla ja siitähän ne kärsi vielä lisää. 😀 Muuuut no sunnuntaina mulla saa olla namit kans, eiköhän siitä selvitä. Aattelin myös huomenna mennä Tiltulle treenaamaan, hakee sen vapaakortin.

Treenattiin myös kapuloita, hitto että kun keksin heittää niitä oikeesti kauemmas nii se kanto niitä varmaan metrejä!! Oh my!!! Tunnarilla ja oikeella kapulalla siis harjoteltiin. Ihan tosi hyvii. Nyt pitäs vaa tehä sellasia lähietäisyysharjotuksia joissa pitäs takoo Ifan päähän että se kapula pitää saada mun käteen.

Sitteeeeennn… Harjoteltiin myös sivuaskeleita. Hmm. Aika paljon epäonnistuneita, muutama aika hiton hyvä yritys. Niitä ehdottomasti lisää, kyllä se sen vielä hoksaa! Ja siis vaa oikeelle niit otettiin, ei vasemmalle. Ja ööööö. Kerrattiin vähän luoksarin stoppii. Stopit ei onnistunu tötsää kiertäes niiku millää kunnol joten luoksarie stoppi käyttöö takapalkalla. Johan alko sujuu paremmin. Sen jälkeen toimi paremmin myös tötsällä, ainakin kerran. Pitäs kyl ehkä ottaa minidistance-treeniä että mihinkäs sinne tötsän taa pyssätään jos käsky tulee.

Harjoteltiin myös nami-imuttaen pujottelua ja vähän käännöksiä, ja täykkäri vasemmalle koira takaa puikahtaen hommaa myös. Hyi miten väljää, koitin sitä vähän korjata. Ja ja. Yks normi luoksetulo, täydellisen vauhdikas. Ifa oli aiiivan kunnolla hommissa vaikka tehtiin pitkään ja meinas tulla viileeki välis.

Otettiin myös kaukoja, sekä m-i että i-m ja hemmetti, nehän jopa suju! Ei tosin taaskaan hullulta matkalta (kun en koittanut), mutta ulkona ja sujui kummiskin! Kyllä ne siitä. Vieläköhän jotain muuta… Nojaa, koitin seuruussakin vähän virehommeleita kattoa ja paikkaa kans etten palkkaa väärästä paikkaa. Se paikka alkaa hajoilemaan, pitää kiinnittää siihen enemmän huomioo. Pitää kiinnittää huomioo myös siihen, että kun sanon Ifalle “odota”, se ei tarkoita “maahan” vaan “pidä se asento mitä ikinä nyt teetkin”. 😀 Jjjjaaa takakautta sivulle kiertäessä pitää huomioida se kun tulee helposti tosi vinoon ja korjaa sitten ite sitä uusintapompulla. Ja jos haluun sen seisomaan sivulle oikeeseen kohtaan nii käskyn pitää tulla tosi aikasi. Muuten se istuu jo eka taaaai menee seisoon liian eteen. Muista tämä sunnuntaina.

———————————————————————

Ifan uudet agit 1/5

Pelkäsin vähän että mahtaako pieni Iib jaksaa tuollaisen rupeaman jälkeen enää agissa. Liksu ei ainakaan olisi jaksanut. Aiheena oli putken kiertäminen pitkää kautta ja toisesta päästä sisään. Piirrän teille taas kauniin havainnollistavan kuvan…! Voi tätä taiteellisuuden multihuipentumaa…

Noin! Eli saksalaisittain ensin kaks hyppyy ja sit kierto putken takaa (ku ohjaaja menee edestä) sinne putken kauimmaiseen päätyyn. Kun sain saksalaiset sujumaan niin Ifa teki tosi hienosti ton kierron takaa! Olin ihan ylpeä pikkuotuksesta. Yllätyin että se ylipäätään teki mitään, se oli koko tunnin jotenkin sellasella epävakaalla tuulella, aattelin kokoaika et koht se lakkaa tekemästä.

Hyvin se silti veti loppuun asti! Teki pitkät kepit myöhemmin ohjureilla tosi hyvin ja muutenkin teki kaiken mitä piti, paitsi puomilla. En tiedä mistä se keksi kammota puomia, muttei kummallakaan myöhemmällä ratakierroksella suostunut meneen sitä. Kun piti vetää noi hypyt saksalaisittain, putkeen ja siitä puomille ja sen jälkeen pitkät kepit. Ei onnannu. Ekalla kiekalla pistin sen remmiin ja vedin vaan läpi. Tokalla kertaa soli taas että yhyy en kiipee, nostin sen vaa siihen puomille ja tuuppasin eteenpäin että eipäs kun kyllä kiipeet. 😀 Ja kiipeshän se. Jännää että se toimi, aattelin et se vaa menis lukkoo eikä tekis mitää. Mut hyvä että toimi. Viikon päästä näkee sitten että saiko se traumat vai ei.

Nyt vähän niinku jumitti tää kirjottaminen koska sain käsiini nuo upeat Jaskan ottamat kuvat!

Advertisements

One thought on “Toiminnantäyteinen päivä

  1. Ihan mahtavia noi kuvat! 🙂 Koskakohan sitä itte jaksais kaivaa kameran esille…? *huoh*

    Noi piirustuksen noista aksoista muuten auttaa ihan sikana, ymmärtää ja hahmottaa paljon paremmin mitä ootte tehneet. Munkin pitäis vissiin alkaa tekeen piirustuksia kun en tosiaan itekään ota omista selvityksistäni selvää, että mitä ollaan tehty esim. kuukausi sitten jos oon kirjottanu vaan jotain järkevää kuten hyppy-putki-hyppy. Mistä sitä jälkeenpäin tietää että miten päin niitä hyppyjä on hypitty?! * huoh *

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s