Me mentiin!!

…treenaamaan Tiltulle. 😀 Bussilla! Jee! Saatiin aikaseks! Ja Ifakin selvis busseilusta. Ollaan nyt viime aikoina enemmänki käytetty bussia (no fine, nää mukaan lukien kolme kertaa, viikon sisää) eikä kyl mitää muistikuvaa millon tätä ennen viimeks. Jännitti vähän että miten Ifa selviää busseilusta. No ihan hyvin jos jaksat ruokkia sitä kokoaika, muuten se kitisee tylsyyttään… Mut menee reippaasti ite bussiin sisään ja pois bussista.

Mut ne treenit. Thanks to lappu jolle kirjoitin treeniaiheet, emme tehneet muuta ja treeni pysyi ehkä kohtuullisemman mittasena. Uskon että ei olis ollu hyvä olla enää tosta pidempää. Lelulla leikkiminen ei onnistunut. Ei vaan leikkinyt. Alkuun näytti myös siltä että voivoi, ei se taaskaa viitti kävellä. Ja ei muka kinkku kelvannu! Onneks lihapullat maitto ja saivatkin sen kävelemään pääosin kunnolla. Tietyt osat sitä tilaa on sellasia, missä se kävelee huonommin, mut sentään käveli ees jotenkuten tänään. Joten hiottiin sitä seuraamista käännöksineen ja normit 90 asteen käännökset vasemmalle rupes lopulta oleen aikas hyviä!! Oho, jotain edistystä, mitä se sellanen on?!

Sit ostin niit tunnareit. Koitettiin harjotella mut vähä eri taval ku mitä olin ihan alunperin suunnitellu lähteväni tunnarii opettaan. Ei ehkä olis pitänyt poiketa alkuperäsestä suunnitelmasta. 😀 Lisäks pelkään et jos rupeen opettaa tunnarii nyt nii rikon noi ylipäänsä noutoharjotukset. Ku ehämmä voi sitä kieltää väärän tuomisesta mut ei se sitä silti sais tuua… Olisko mitää pultata maahan kiinni ne jotka ei oo omia ja sit se oma ainoo joka irtoo. 8D Eiks sois iha toimivaa… Ei auttas yrittää tuua muuta ku se oma… 😀

Kaukojen istumaannousu toimi ensin hyvin, mut kuudesta askeleesta kahdeksaan askeleeseen nii lakkas toimimasta. Sitte ei noussu enää ees tyylii viidestä. Sitä ennen nousi kyllä hyvin.

Ruutu oli virkistävänä vaihteluna mukana, tai sellainen sen piti olla. Takkus kyllä jostain syystä ihan hirveesti tänään, ei meinannut kauheen hyvin sujua. Hohhoi.

Jäävissä oli taas ongelmaa. Sanoin seis-meni maahan. Sit sanoin maahan, ei halunnu mennä ja jäi seisomaa………… Logiikka ohoi??? MUTTA! Saatiin näitä toimimaan paremmin. Lisäsin seisomiseen käsiavun ja sit sain sitä vähän pois, sen avulla toimi. Maahanmeno alko toimii ku otin juustopalat käyttöön. 😀 Ne olikin taikaa ne, meni suorastaan sekaisin juustoista. Hyvä tietää! Juustoa käyttöön siis jatkossakin. Vähä niiku coctailtikkuja, juustoo ja lihapullaa. 😛

Sit toinen tilaamani reppu saapu tänään. Ei oo kyl niin käytännöllinen ku mitä vois olla. Harjakoira on jotenki huono koira kantamaan reppua. 😀 Kun noi on tollasia rimppanoita. Kyl mä uskon et sä jollekki isolle jäntevälle sun kävelyvauhdis käyntii menevälle amerikanakitalle saat hyvin repun selkään, mut jotenki Ifan kans ei toimannu. Tai jotenkin toi on silleen hankala kun on vaan tollaset sivupussit jotka roikkuu loppuviimeks aika alas, menee helposti epätasapainoon ku vaan muutama remmi ja näin… Tulee taas ymmärrettyä että nii-in, halvalla voi saada mutta ei laatua. 😀 Huoh.

2 thoughts on “Me mentiin!!

  1. Me alotettiin tunnari niin että opetin B:n eka tavallaan ettimään sitä kapulaa just hajuaistilla, piilotin ihan sitä pelkkää omaa jonnekkin heinä-/lehtikasoihin. Sit kun se alkoi sujua niin lisäsin siihen toisen, vieraan kapulan ja asetin ne vähän matkan päähän toisistaan. Ja kun koira oli siis yhdistänyt käskyn siihen nenänkäyttöön, niin homma toimi! Vähitellen sitten lisäilin muita vieraita kapuloita ja siirsin niitä lähemmäksi omaa jne.
    Jokaisellahan saattaa toimia eri tekniikat, ja tunnet tietty oman koiras ja tiiät mikä sille sopii:)! Tsemppiä treenailuihin!

  2. Mä pelkään että meillä ei oo se noutaminen tarpeeks vahvaa että uskaltasin lähtee piilottaan sitä kapulaa koiralta. 😦 Tolla kun ei oo mitenkään kovin vahva se asioiden mulle tuominen. “Ei kovin vahva” = puuttuu kokonaan. 😀 Toi ei nouda mitään, ei leluja eikä keppejä. Kyllä se niien luo menee, ottaa suuhun ja juoksee karkuun mutta ei tuo mun luo. 😀 Kun nyt tolla tuntuu olevan kaalissa se että ahaa, kapula, se pitää tuoda! Joten ku lykkään kaks tunnarii, oman ja ei-oman maahan nii se on vaa et “Jee löysin kaks kapulaa!!” ja lähtee tuomaan sitä ekaa varmana onnistumisestaan. 😀

    Mut totta kyllä että pitäis saada tolle jotenki yhdistettyä et nyt nenänkäyttö on oleellinen asia täs hommas. Sit toi on vähän ympäristövaihdoksille herkkä, nurtsi ei oo mikään ton lempipohja (ainakaan näillä säillä) ja ymmärrettävästi säätilat rajottaa tähän vuodenaikaan aika rajusti meijän ulkonatreenaamista. 😦 Eikä mee ehkä ihan läpi jos nyhdän ulkoo kasan ruohoo ja länttään ne kapulan päälle sisällä matolle. :”D Muuutta jos joskus päästää siihen pisteesee asti että tunnaroidaan ulkona niin ehdottomasti kokeilen tota, kiitos vinkistä! 🙂 Siihen asti täytyy ehkä värvätä avustaja kokeillakseni miten homma sujuis niinku olin alunperin suunnitellu.

    Alkuperäissuunnitelma kun oli että oma ja vieras kapula molemmat pihteihin käteen nii ettei koira voi ottaa kapulaa suuhun ja oman haistelemisesta sais palkkaa. Mut jostain syystä mulla ei oo neljää kättä, kahta piteleen kapuloita pihdeillä, kolmatta naksulle ja neljättä palkkaamiseen. 😀

    Ja ihan loppuun pakko sanoo että mitä ihmettä, lukeeko tätä muka oikeasti joku, oho… 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s