Uudet agit 1/5 ja kaverivuoroagi

Torstaina kävin molempien koirien kanssa kaverivuoroagissa, kun Suski ja Jari olivat ystävällisesti vuoron varanneet ja saimme sinne mennä! Tosiaan, molemmat koirat lähtivät mukaan. Olisi pitänyt suunnitella taas treenit etukäteen kun eihän tästä nyt oikeen mitään tullut. Onneks keksin sentään jotain fiksuja juttuja mitä treenata. Mut ihan ensteks voin sanoo et sissus sentää muistin taas miks käyn Ifan kans agissa enkä Liksun kanssa.

Liksu oli toki tooooooooooodella innoissaan agiin pääsystä, mutta voi kevätkääryle sen kanssa!! Kun Likitan mielestä on paljon kivempaa vaan mennä viilettää. Minkä tahansa ohjaustekniikan treenaaminen on pakkopullaa, kun Liksu menee ekan hypyn ja jatkaa vaa ku juna suoraan vaikka huitoisin mitä. Sitte pieni äänenkorotus ja uusiks, ei apua. Sitku käyt vähän tökkäämässä sitä että haloooooo kuuntele kiitos nii se menee ihan ryttyyn ja on silleen yhyy ihan hirveetä mua kidutetaan. Just joo. Sit koitat treenata keppejä ohjureilla nii ei niin mitään väliä että siinä on ne ohjurit, silti voi loikkia ylitte niistä namialustalle ihan ilosesti. Liksun kanssa ku viel oli tarkotus treenaa keppei namialustalla et sais päätä alas. Mut ei siit tullu mitää. Liksu ei myöskään osaa hakea esteille, voin kymmenen metrin matkan osottaa putkee ja huutaa putkee ja Liksu pyörii koko matkan ympyrää kunnes oon tyylii tunkenu käteni sinne putken sisään että PUTKI!!!! jollon se vasta menee sinne… Rengastakin voi ilosesti hyppiä mistä välistä vaan. Mut jos jotain positiivista sanotaan nii puomilla ja A:lla ei oo mitään ongelmia ja pussia se suorastaan rakastaa! Ei sitä haittaa pussi sit kans ollenkaan. Syöksyy sinne vaa ku ohjus konsanaan. Rengasta tosin sitten treenattiin hieman lisää ja se jopa peräti lähti paranemaan. Oho. Oho.

Ainiin ja keinuu harjoteltiin kans sen kanssa, kun Ulla ystävällisesti oli hidastamassa sen laskua. No niinku Liksu siit ois koskaan välittäny. 😀 Hullu kiri sinne keinulle, namin perässä odottaa hienosti siin keskellä eikä välitä vaikka kippais alas tosi vauhdillakin. Mut ihan loppuun asti ei olla annettu keikata suoriltaan, eli siihen loppukolaukseen ei olla totuteltu vielä.

Ifan kanssa taasen sitten on miellyttävästi harmonisempaa mennä. Sen kanssa meinas olla pitkillä kepeillä (ei ohjureita) ongelmaa jos ne oli osana rataa, mutta kun muistin etten saa kiirehtiä edeltä kepeille niin ihan hyvä niistäkin tuli. Lisäksi sain Ifan puomin taas menemään paremmin. Treenattiin myös sitä, että puomin alla meni putki, se kun oli sille hirveä paikka kerran. Nyt se ei enää tuottanut ongelmia. Tai no. Molemmille koirille oli vähän ongelma se jos puomia mennessä otin putken takia sivuttaisloikkaa, se hämäsi niitä jotenkin hirveästi. Mut ei Ifa sieltä alas tullu kertaakaan. Ifan rengas oli tosi hyvä, ehkä kerran koko tunnin aikana hyppäs väärästä kohtaa ja se menee siis tosi monenlaisista tyyleistä, siis, kutsuen, lähettäen, mukana mennen kummaltaki puolen nii aina hyppäs hienosti. Jeeee! Ifa myös hakee putkia tosi hyvin jo. Saksalaisen kanssa oli vähän ongelmaa paluuhypyissä, niitä se ei jotenki meinaa millään tehdä. Saatiin siis ongelmakohtia treenattua hyvin, mutta ongelmaa oli etten itse keksinyt sopivia harjoituksia meille.

————————————————————

Sitten tänään oli uusien agien ensimmäinen kerta. Viime viikolla ei ohjattuja treenejä ollutkaan. Ifa mukana jälleen ja tsiisus että otus oli muuten tykki tänään! Ventakkaas ku piirrän radan. Noniin. Noi numeroitten paikat ei sitten oo mitenkään sellasia “ohjaaja menee sitten tän vasemmalta puolen”-tyyppisiä, ne kertoo vaan että mikä este ja kummalta puolelta/kummasta suunnasta se suoritetaan. Tyylillä tämä pää putkea ja hyppy tähän suuntaan. Kuvassa esiintyy siis putki, hyppy, puomi, A, rengas.

Ensin sininen “suora” rata. Mukava helppo rata jossa kummiski pienenä kommervenkkinä saada koirat putkelta kuvan alareunan putkelta aina oikeeseen suuntaan. Eipä tän radan kanssa tainnut olla mitään ihmeellistä. Ifa oli ihan törkeen hyvällä fiiliksellä ja paineli rataa oikee vauhdilla! Rengaskin meni aina oikein ja vitsit että oli kivaa! 🙂 Sitten punainen rata, eli hyppyjen kanssa tuli tollasta venkslausta. Kaks hyppyä, käännös takasi ja yks hyppy, käännös takasi ja kaks hyppyä, käännös takasi yks hyppy, käännös takasi ja vika hyppy. No ne meni yllättävän hyvin. Koitin ottaa aina molemmat kädet näyttämään sitä hyppyä jonka jälkeen käännytään, että Ifa tietäis että kurvi tulossa. Aika moni tuntu ottavan toisen käden vasta kun koira jo hyppää estettä, mutta ihan yhtä hyvin muut silti tuli sielt.

Seuraavaks olikin sitten hauska harjotus!! Ope sano sitä että noniin, kun meillä on nyt pienet koirat jotka kattoo paljon myös meidän jalkoja, niin tehkääpäs tuo (punaisella merkattu) venkslausrata uudestaan mutta ilman käsiä!! Eli kädet selän taakse ja eikun menoksi. :DD Että sai kyllä nauraa, oli niin hauskan näköistä menoa! Jenni je Meena alotti ja hitsit että ne veti ihan törkeen hyvin!! Meena oli niin täysillä mukana, kaikki käännökset ja kaikki toooodella hienosti! Wau! Ifanki kanssa meni silleen kohtuu hyvin. Se jopa nousi joka kerta suoraan puomille vaikka pelkäsin että se ei sitä tee. Putkeen menemisen kanssa vaan oli ongelmaa. Mä kuulemma en uskaltanut käyttää ääntäni samalla tavalla nyt kun kädetki puuttu vaa olin kuulemma hiljasempi. 😀 Ja tämä vissiin hämmensi Ifaa. Putkella siis venkslattiin hieman, mutta selvittiin.

Hyppyväkerryksetki saatiin sujumaan pienellä säädöllä. Ifa tossa lopussa ku käännyttiin tokan – vikan kerran taakse hyppäämään se keskimmäinen hyppy vikan jälkeen nii kaartoki mun vasemmalle puolelle siitä. No hoputin sen siitä hyppäämään sen ja kiertämään vähän toiselta puolelta este ku mitä oli tarkotus ja siitä vika hyppy ja jatko. 😀 Onnistuttiin siis vaikka vähän meni hassusti. Mut siis ihan super se oli tänään, soli niiiiin intoo piukas aina ku lähettii radalle ja ku tultii pois sielt ja väliajoil ootellessaki. 😀 Wau! Kumpa solis aina tollanen. 😉

————————————————————

Viikonloppuna oli messari, jossa tuli oltua lauantaina 11h ja sunnuntaina 13h. Yhteensä siis 24h. Huhhuh! Kahdessa vuorokaudessa 24h=1vrk koiria. Ei huonosti. Aattelin sitte kotii päästyäni että jaahas riittäisköhän sitä sitten koirahommat tältä vuoden. Vaan eipä riitä! Mailiin on kolahtanut lähtölistat ensviikonloppuna oleviin Janakkalan rally-tokoihin. Siel on muuten beussi, pitää bongata se. 😉 Saanen kaiken lisäks tietääkseni matkaseuraa tuonne, joten ei tarviikkaan lähteä yksin – jee! Pitää muistaa tonttuhattu! Kilpailemme numerolla 44 alokasluokan abouttiarallaa puolessa välissä. Radalle päästään ehkä vasta kolmen maissa iltapäivällä. Paikanpäälle mennään kummiski varmaan jo hyvissä ajoin ennen puolta päivää että siinä on sitten useempi tunti aikaa totuttaa Ifaa siihen keinonurmeen!!! Sitte se onki jo nii väsyny ettei jaksa tehdä mitään. 😀 Nojaa, sen näkee sitten! Ja tosiaan, ei ne koiramenot siihenkään lopu tältä vuodelta, siitä seuraavana viikonloppuna vielä yhdet rally-toko-kisat Tampereella. Sitten onkin joulu ja uusi vuosi, vuoden vaihteen jälkeen saattaa taas heti olla menoa. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s