Tavoitteet 2012

Siis olin niin varma et olin kirjottanu viime jouluna tavotteet tälle vuodelle “koska kaikki muutki oli”, mut emmää täältä mitään sellasia löytänyt! No, kettu sentään, ei sitten, kirjotetaan sitten uudet ja muistellaan huvin vuoks miten tää vuosi meni. 😀 Koskee vaan Ifaa ja lajikohtasesti. Aloitetaan siitä suurimmasta, eli the holy almighty

TOKO

2011: No, ei tullu TK1 tai edes ALO1, mutta ALO2 tuli ja historiaa tehtiin. 🙂 Siis saamalla ensimmäinen virallinen tulos tokosta harjakoiralle Suomessa. En tiiä onko ulkomailla tuloksia. Toukokuussa siis repästiin tolleen. Syyskuussa yritettiin uudestaan, mutta sade pilasi yrityksen ja keskeytettiin. Paikallamakuu on se pääongelma, muut on aika hyvässä jamassa. Tarvitaan lämpimiä koepäiviä.

2012: En uskalla laittaa tavoitteeksi TK1, mutta ALO1 kyllä. Kyllä se ykköstulos vielä saadaan… Treenataan paikallamakuu kuntoon(!!!!!), käydään ehkä SM-tokoissa sekoilemassa ja sitten muutenkin metsästetään sitä TK1:stä. Levittämässä vähän harjakoiramainetta tokokentille. 😉 Jatketaan noutotreenejä ja toivottavasti saadaan se liike tän vuoden aikana kuntoon.  Jaa nii ja tietysti niitä AVO:n liikkeitä pitää treenata muutenkin, kuten siis kaukoja ja luoksarin stoppia.

RALLY-TOKO

2011: Niin no. 😀 Loppuvuodesta pari kertaa treenattiin, möllikisattiin ja vedettiin kolmet kisat saaden RTK1. Eipä tästä paljon sanottavaa. 😀 No aloitettiin me AVO:n liikkeiden treenaus niiltä osin mitä ei vielä osaa.

2012: Treenataan AVO:n liikkeet kuntoon ja mielellään kisataan RTK2. Ehkä aloitellaan VOI:n liikkeiden treenaus. Jatketaan näiden rally-tokojen kautta kisatilanteisiin totuttelua ja tutustutaan eri paikkoihin ja alustoihin niin että koira alkais toimia niistä piittaamatta. VOI:ssa ei kyl kisata viel tän vuoden puolella, siel on niin hulluja juttuja. 😀

AGILITY

2011: Ylipäätään alotettiin harrastamaan tänä vuonna. 😀 Aika kivasti ollaan mielestäni edistytty. Voisin luntata milloin Ifa oli ekan kerran treeneissä mukana… Elokuun puolessa välissä. 😀 Eli ollaan nyt 4kk harrastettu. Ifa on vähitellen alkanut löytää vauhtia mukaan hommaan. Ja osaa oikeesti enemmän ku Liksu ja PALJON enemmän osaakin. Möllikisoissa ei olla käyty vaikka vähän hotsittais.

2012: Tavotteena kesällä viimestään lähtee kokeileen möllikisoja. Sitten jos ne sujuu niin voisi varmaan miettiä virallisiakin, hyppyratoja tosin koska keinua toi ei osaa. Vahvistetaan keppien osaamista, puomin varmuutta ja opetellaan sitä keinua. Lisäks pitää treenata sellasia kompastuskivijuttuja niinku putkimatoja esteitten alla, ettei niistä välitä. Samoin pitää päästä tekeen treeniä erilaisissa paikoissa, ettei onnistu vaan jossain tietyssä tilassa. Jos päästään kisoihin niin tavoite on että koira suorittaa koko radan. 😀 Ettei se mee niin lukkoon ettei pysty tekeen mitään.

Nyt täytyy mennä lunttaan mitä muut on kirjottanu… Niin aivan!

NÄYTTELYT

2011: Käytiin neljissä näyttelyissä tuloksena 2 x EH ja 2 x ERI, joista toisella myös AVK3. Edelleen menee lukkoon pöydällä eikä seiso omin jaloin.

2012: Kaippa sitä parit kehät vois piipahtaa muttei mitenkään erityisesti upoteta rahaa tähän lystiin. Tavoitteena olisi kumminkin saada Ifa rentoutumaan pöydällä niin että se seisois ihan omin jaloin siinä. Toivotaan ettei saada HYL tai T, mielellään ei H:takaan. 😀 Mutta ei odoteta menestystä.

Sitten yleisesti kaikki muu.

MUUT

Luonnetesti: Keväästä, alkukesästä olisi tarkoitus käydä luonnetestissä. Omissa mietelmissä ennustan melkeen 200 miinuspistettä, saa nähdä mitä mieltä tuomari on. Todella mielenkiintoista päästä näkemään Ifan reaktiot LT:n juttuihin.

BH: Vois alkaa treenata henkilöryhmässä seuraamista. JOS ollaan saatu toi paikallamakuu pomminvarmaksi jossain vaiheessa ja toi henkilöryhmä sujuu, niin mennään koittamaan BH:ta. Mut voi olla että sen suorittaminen venyy seuraavaan vuoteen, 2013 siis.

AD: Paljon lisää kunnon kohotusta… Pyöräillä voisi nyt kun ei sitä lunta olekaan tullut, jos vaan säät vähän kuivenis. Märässä tuo ei niin tykkää mennä että ihan turha tehdä siitä yhtään epämukavampaa.

Yleinen kunnon kohotus: AD:n pyöräilyn lisäksi jos lunta tulee niin umpihankiliikuntaa ehdottomasti. Samoin renkaan vetoa voisi tehdä voimaharjoitteluna jos lunta tulisi. Tämä tosin vaatisi valjashankinnan. Lisäksi olisi tarkoitus käydä tutustumassa Helsingin koirauimalaan. Jos Ifa lämpeää sille hommalle, niin sitten sitä lisää. Samoin dobopallon päällä kasvatellaan kuntoa heti kun sen saan käsiini.

Koiratanssi: Mulla alkaa päässä hioutumaan yks koreografiaidea yhelle biisille koiratanssiin, täytyy hioa tämä suunnitelma loppuun ja alkaa opettelemaan siihen liittyviä temppuja… Voi olla, ettei Ifa opi niitä kaikkia ikinä, joten en aseta tähän muita tavoitteita kuin koreografian visiointi loppuun asti ja temppujen opettelun yrittäminen. Jos ei onnaa Ifan kanssa niin sitten ei onnaa, tehdään sitten beussin kanssa. 😉 Iso koira siihen kyllä sopisikin paremmin…

Mitähän vielä? 😀 “Ai mitä riittäiskö jo muka?” Ei kai!

Jos joskus tulen rikkaaksi niin Ifan leikkautus ettei juoksut häiritte treenejä ja kisoja, mutta tuskin tapahtuu vuoden 2012 puolella…  Mut siis, vieläkö olis jotain?? Nojoooooo, kaverin löytäminen Ifalle siinä mielessä siis että se lakkais pelkäämästä jotain koiraa niin paljon että se uskaltais leikkiä sen kanssa niin olis hienoa. Mutta ehkä liikaa toivottu, enkä tiiä miten paljon voisin vaikuttaa sellaseen. Mut kai tossa nyt melkeen kaikki jutut oli sit jo… Vetämään vois Ifaa valjaissa opettaa muuten, mutta ei oo avustajaa sellasen harjotteluun. Eikä niitä valjaita. 😀 NO EHKÄ NE TÄSSÄ OLI. Jos ei niin täydennetään myöhemmin. 😀 Johan sitä tässä tavaraa oli yllin kyllin. Nyt täytynee alkaa harjotteleen että saadaan joskus toteutettuakin. 😉 Vois mennä juoksemaan ja sitten alkaa treenimään jotain.

—————————————————-

Ollaan muutenkin kyllä treenattu peruuttelua ja paikallamakuuta sisällä. Yks päivä pidin sitä jo minuutin maassa!! Yeaaahhhh. Kyllä se viel tästä! Ja peruuttelut alkaa jotenkuten sujua. Ei täysin viel, mut jotenkuten. Aika hukassa se takaosa vielä on. Paikallaan täykkärit ei viel suju, lähtee vaa peruuttaan suoraan, ei mun mukana. 😀 Mut treeniä treeniä, kyllä se viel oppii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s