Likita the CaniCross-lupaus

Joo mää taian tehä Liksusta mulle CaniCross-koiran. 😀 Otettiin siis äsken taas vetotreenejä pihalla. Tällä kertaa en laittanut perään raahautumaan mitään, vaan omille lanteille keikkumaan Tiialta (kiitos!) ostamani vetovyö. Liksu oli siinä sit ihan hinkuhinku joten olin että fine, puetaan se ja otetaan eka sen kanssa. Ja voi hahhah sehän oli ihan hurjana. 😀 Se niinku, kipolta poistuttaessa se hyppi neljä kertaa ympyrää peräjälkee ja loikki sinne tänne nii onnessaa et meni kerran turvalleen ja… 😀 IHAN intona. No treenittiin sit siin kävellen vähän aikaa, kunnes rupes näyttään silt et ei tää ei kävellen suju, ei se koira viitti vetää enkä tiiä millä saan sen vetämään. Mut ehkä juosten onnistuis… Ja onnistuhan se! Siinä Liksu sitten painelee meneen oikeen vauhdilla! Ei se kyl lantiolla kauheesti missään tunnu kun ton kokonen painelee meneen, mut tulipa ite juostuu siinä samalla hiki pintaan. Hyvä hyvä. Otettiin jopa silleen että mentiin käytännössä kahen kulman taakse kiposta ja juostiin sinne eikä mitään ongelmaa. Sitten koira vaihtoon. Ifan kanssa oli aika pitkälti sama homma. Sekin ihan hyvin vetää juostes mut ei ehkä ihan samalla innolla ku Liksu.

Treenissä on kumminkin ilmennyt nyt muutama ongelma… Tai ei silleen suoranaisesti ongelma, mutta pari asiaa mitkä pitää korjata ja tehdä toisin. Ainoo että mä en voi tehdä niitä toisin. Ei ole avustajia. 😀 Nimittäin se, että nyt juostaan kokoajan samaan suuntaan, kotiinpäin kipolle. Ok, mut mä haluan että ne juoksee myös poispäin kotoa. Pitäis olla kippo toisessaKIN suunnassa. Nii että palloteltasiin kahen kipon väliä. Koska nyt Ifa varsinki, kipolta poistuttaessa se kävelee mun takana. HUOH. 😀 Niin oikeeta toimintaa vetovaljaat päällä ettei tosikaan. Mut tosiaan siks olis hyvä jos olis avustajat pistämässä kippoihin aina namit. Ei tulisi tota “raahaa koira kipolta kauemmas että voit aloittaa”.

Toinen juttu on, että niin, pitäis vissiin opettaa ne suunnat. Oikee, vasen, jne. Tuo otetaan heti harjoitteluun tänään iltalenkillä. Huomasin sen tossa Ifan kanssa kun halusin lisää kulmia reittiin siirtämällä kippoa yhdellä käännöksellä. Ei siinä mitään, mutku sen jälkeen siirsin kipon takas suoralle linjalle niin toi ei ikinä muistanu missä se kippo oli. Eli pitäs opettaa ne suunnat. Suoraan, oikee, vasen. Ei tulisi näitä. Nyt mun mokana selkeesti Ifalla vähän epävarmuus kasvo ku korjasin sitä aina siitä vasemmalle kääntymisestä, että ei se kippo siellä ole. Voi tyhmyys. 😀

Mut operaatio canicross-Likita… Joo kyllä se riekkua tykkää mutta *paskasta naurua* sanompa vaan jos se pitäis saada juokseen yhtäjaksosesti pidempää matkaa. Ei tuu onnistuun. 😀 Tai kai onnistuis, jos harjottelis tarpeeks, mut äää. Se vaatis Liksullekki kunnonkohotusta. Sen kunto on varmaan ihan olematon. Onneks dobopallojen pitäis kai tulla viikon sisään. ❤ Ja sit pitäs sitä koirauimalaa harkita. Noiden lisäks Liksulle sopivinta liikuntaa on varmaan ihan vapaaliikutus. Koska se on jotenki sen olonen koira että sille ei sovi pakkoliikutus. Emmä voi ottaa sitä pyöräileen, ei se halua juosta silleen. Ku sen homman pitää olla kivaaaaaaaaaaa. Mutta no, en nyt lähde mitään uimala-aikoja samantien varailemaan, on nyt sen verta isompia rahanmenoja tiedossa ettei oikeen viitti. Mut kattotaan mitä tästä tulee!

Kattelin tässä VULin sivuja ja vissiin 3km on lyhin harrastelijatason kisaluokka? 3km… Mitäs mun juoksuohjelma sanoo… Jaahas. Kuuden viikon jälkeen pitäis pystyy juokseen 5km matka! Herranjumala toi kuulostaa kyllä hullulta. Vissii 4½vko päästä juoksen 5km! Noooooot. Tota ennenki ihan hulluja matkoja pitäs juosta, hui olkoon. Tai matkoja, AIKOJA. Nojoooo. No ehkä toi ohjelma toimii. Tai sitten ei. Jos ei niin otetaan vähän lisäviikkoja kevyemmällä treenillä. Mut siis tää meinaa sitä että MUN pitäis jaksaa juosta tollanen helpoin kisamatka kevyesti jo tossa 4½vko päästä? Nonni! Enää pitää saada piskit siihen kuntoon kans. 😀 Oolsprait, mistäs löydän 3km suoran jossa esteetön näkyvyys koko matkan? 😀 Nii että saan jonku sinne päätyy heiluttaa jotai joulukinkkuu. :’D Että koirat juoksee. Nii tosta tuli kyl mieleen että saako olla “duetto”? Saako vetää kaks koiraa samaa aikaa? Ei sillä, ei mul oo valjaita molemmille, mut jos se et molemmat on mukana nii vähän kiris toinen toistaan? Tai sitten ei…

Pitänee alkaa googlettaan millasilla harjotuksilla voi kasvattaa koiran kestävyyttä. Hmm. Löysin tällasen. Siinä sanotaan että on peruskestävyyden harjoittelua ja vauhtikestävyyden harjoittelua. Peruskestävyys 45-90min pitkäkestosta rauhallista liikuntaa, jota voi tehdä päivittäin. Vauhtikestävyyden harjoittelu lyhytkestoista, 30min tai lyhyempää, intervallityyppistä liikuntaa syke korkealla, voidaan tehdä 2-3 kertaa viikossa. Ja puhe alku- ja loppuverryttelyistä. Huh tuli kyl sellanen olo tosta et apua mitä haitekkiä tääki homma. Joo kuulkaa ku vedän tollasen 30min alkulämmittelyn 5min kävelyä, 10min ravia, 5min laukkaa, 10min ravia nii minä oon sen jälkee loppu ku pitäs hommiin ruveta. 😀 Plus et kui hiljaa saan oikeesti kävellä että noi vaan kävelis. Ja kui kovaa saan juosta että Ifa laukkais? Ei se laukkaa viittä minuuttia… Ei se halua! Kiva lukee tuolt sivun lopusta noita kipuoireita koiralla. Liksulla on joku… 3-4 noista? Ifalla ehkä yks. Et gg. Vissii revin rahat Liksunki kuvaamiseen… Kattoo sitten kun tulee se lottopotti. 😐 Varsinki nyt ku työt loppu taas. Käytännös. Ku kouluu nii vammasesti ettei oo sopivii päivii töille. No ehkä kesällä sitten.

Niin joo ja sit kämmäsin kans yhen asian. Miksen voi opetella lukeen ensin ja tekeen sitten… Eli. Hihnoja on kolmenlaisia. Kokonaan joustamattomia, kokonaan joustavia ja niitä osin joustavia. Omistan vain kokonaan joustamattomia ja yhden kokonaan joustavan. Ainoa vaan, että näillä ei saisi vedättää!! Fuck yeah, hyvä minä. Eli täytyy tästä siis hankkia sellanen osittain joustava kans.

One thought on “Likita the CaniCross-lupaus

  1. Mä oon tehny kaiken eri lailla kun sä ja varmaan siis ihan väärin, mut toisaalta meidän pojilla ja Tunkerollakin on tapana vetää muutenkin lenkillä, niin oli aika helppoa saada ne vetämään mua siellä perässä kun muutenkin sitä aina yrittävät! Sitten jos laitan kaksi koiraa, niin niille tulee keskinäinen kilpailu ja sit se veto on niin mahotonta etten mä pysy tolpillani siinä enää, eli vois toimia teilläkin!

    Ja tokon EVL:ää varten(ohjattu nouto) teidän pitää muutenkin harjoitella suunnat, joten voitte tehdä sen jo nyt 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s