Liksun agi 1/5: sanaerottelu

Olipas jännä treenikerta. Innostuin kyllä aiheesta ihan suunnattomasti, todella todella hyvää treeniä! Hyödyllistä kun mikä. Tää on sellanen asia minkä haluaisin noille opettaa vahvaks. Eli tosiaan sanaerottelu ja eteenpäin kattominen oli päivän teemat. Meillä oli neljä teemapistettä joissa kierrettiin harjottelemassa. Selostan ne nyt tähän.

Me aloitettiin A-esteeltä. Ideana pysäytyskontaktin opettelu ja kontaktilla ollessa eteenpäin katsominen ja sinne vapautus. Eli namialusta muutaman metrin päähän A-esteestä, koira ensin vaan kiepsauttamalla 2on2off siihen kontaktille, palkkailtiin siinä ensin hetki, sitten odotettiin että koira katsoo sitä pidemmällä olevaa alustaa ja heti ku katto sitä nii vapautettiin. Liksulla oli joku tosi hämärä muistikuva siitä 2on2offista ja jotenkuten sujuikin se. Sit vaan meni melko pitkään että se alko tuijottaa sitä alustaa eikä namia mun kädessä. Mut hyvin se sen hiffas. Tokalla kierroksella piti mennä koko A-este, pysäyttää kontaktille ja sama juttu. No Liksua ei sitten paskanvertaa kiinnostanut joku kontaktille pysähtyminen, mullon vasemmas kädes kohta hyvä haba siitä sen remmillä jarruttelusta ja sittekki se oli tulla siitä ylitte aina. Joten sen kanssa vaatii treeniä lisää.

Seuraavaksi siirryttiin sitten putkelle, jossa oli tarkotus ihan vaan erilaisista kulmista lähettää koiraa putkeen nii että se osais hakee sinne putken suulle ja suorittaa sen. Ja putkee sai vääntää ties millaselle mutkalle toiveittensa mukaan. No eipä se Liksu sieltä tullut kertaakaan väärästä päästä takasi pihalle vaan suoritteli sitä oikein vauhdikkaasti rallaten vaikka koitin tehdä siitä kuinka vaikeeta. Ope tosin epäili kun meijän epiksistä kerroin, että voi olla että se putki oli niin kylmä että mun koirat ei halunnut mennä sinne. Voi hyvinki olla.

Kolmantena oli tää perinteinen nami kippoon hypyn taakse ja koiran lähetys sinne. Tässä taas silleen, että pelkkä hyppy-käsky ilman käsiä sitte ku koira kattoo kippoo. Ai luoja että oli vaikee. VAIKEE. Liksu irtos tooooooodella tahmasesti liikkeelle, saatto käskystä nytkähtää vähän eteenpäin muttei lähtenyt etenemään. Ei sitten niin millään. Tahkottiin sitä ihan hirveesti, saatiin minimaalinen edistyminen aikaan muttei mitään mainittavaa. Tokalla kierroksella se vähän parani ja sain kahden hypyn takaa muutaman oikee hyvän lähetyksen. Tätä tarvis treenata tosi paljon enemmän.

Viimeisenä oli mutkaputki, jonka kaaren sisällä oli pöytä. Harjoitus aloitettiin sillä, että pöydälle namialustalle nami, koiran kanssa kauemmaks ja kun koira katsoo esteen suuntaan niin vaan sanallinen käsky mennä sinne. Ei saanut heiluttaa käsiä. Tätä toistettiin ja tarkoitus oli vähitellen pidentää matkaa. Tokalla kierroksella sitten ensin käskettiin koira pari kertaa taas pöydälle, sitten se pitikin saada putkeen. Ilman käsiä. Oli muuten vaikeeta. Liksu meni varmaan 10 kertaa eka pöydälle. OK, ihan liian monta väärää, sinne tais mennä se hyöty harjottelusta. 😀 Sain sitten käsiapujen myötä sen meneen sinne putkeen ja sen jälkeen alko homma ihan luistaa. Sain ilman käsii sen meneen molempiin päihin putkee ja sen jälkeen sain sen suoraan pöydälle käskystä, ilman että siellä pöydällä oli namia!! Loistavaa. 🙂

Ja jestas kun oli Liksu ihan poikki tunnin jälkeen kun oli raukka joutunut käyttämään pikkuruisia aivojaan niin kovasti. A-esteellä yhessä kohtaa kun sain pidempään odottaa että Liksu tajuis kattoo sitä alustaa ja namia nii ope naureskeli vieressä kuinka se oikee kuulee sen raksutuksen mikä Liksun päässä käy kun se koittaa pohtia mitä sen pitäis tehdä. 😀 Liksu on sellanen pieni hömelö. Nyt olis kiva saada joskus irtotunti aikaseks että vois opettaa samoja juttuja Ifallekin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s