O_O Me treenattiin ulkona…

Voitteko uskoa?!?!?

Oon siis Porissa, koko pääsiäisen, ja tänään kyllästyin kökkimään sisällä kun Riku pelaa LoLia. Päätin sitten että kun sää on kaunis ja about kaikkialla on sulaa, ni me mennää ulos treenaa. Ainoo että halusin treenaa Ifan kanssa seuraamista (kunnon pitkiä kuvioita!) ja liikkeestä seisomista, joihin tarvisin naksuttimen. Mut ei oo naksua mukana. Joten kävelin kaupan kautta (toteamassa että se on kiinni) huoltoasemalle ostamaan Bona – Juureksia ja karjalanpaistia (2dl) lastenruokapurkin että saan kannesta naksuttimen. Aattelin ensin että syön eka ite sisällön ja sitte käytän kantta naksuna, mutta päädyinkin vaan pakkaan sen, nakit ja pikkulusikan mukaan ja talsimaan kentälle.

Meijän kenttänä toimi tollanen iso, no, asfalttipohjanen parkkis. Hauskinta oli, että ku pääsin siihen niin samalla siihen ilmesty kolme muutakin koirakkoa treenaamaan. 😀 Joku bortsu, irlanninvesispanieli ja lopulta myös beagle. Noh oltiin aika kaukana niistä kumminkin että ei niistä pahemmin häiriöö ollu. Mutta sitten hommiin. Avasin bonapurkin ja annoin Liksulle ensin maistiaisen. Tarkotuksena ensin ottaa Liksu pieneen treeniin että Ifa sais odottaa. Ifa hullaantu jo pelkän bonan hajusta eikä meinannu pysyä housuissaan ja alko kitiseen. 😀 Noo Liksun kanssa pienet temputukset ja sitten Ifa kehiin.

Ensimmäisenä heti kunnon pitkä seuraaminen. Ja ai että kun se oli pätevä!!! Tosi hyvä paikka ja kontakti pysy kokoajan ja ai että! Hitto toivottavasti se vetää tollee tulevaisuuden kokeissaki. Käännöksiin otettiin sitten myöhemmin hieman lisätehostusta kun meinas jäädä väljäks paikotellen. Lisäks kerran piti muistuttaa siitä että kun liikkeestä pysähdytään, pitää istua. Lopputreenistä sillä rupes sit seuraamisessa tuleen niitä ihme mutkia mitä se toisinaan tekee.

Treenattiin sitten myös sitä liikkeestä seisomista. Ensin naksun kans pari sellasta että pysähdyn ite samalla. Sitte sellasia et käsken ja jatkan matkaa, kuten normisti. Ja hyvin toimi! Ei ihan niin täpäkkä pysähdys kun voisi olla, muttei se pahastikaan valunut. Yeaaaah. Otettiin myös liikkeestä maahanmeno kertaalleen. Erityisesti maahanmenoista tein sitä, että vapautin Ifan sitten sinne bona-purkille. Aiiii että se rakasti sitä. 😀 Oon varma et se toimi tosi hyvänä palkkana sille. Välissä se sai nuolla sitä ite suoraan purkista, välissä annoin sitä sille lusikalla. Näytti varmaan tosi hienolta… Moi syötän koirallenni vauvanruokaa lusikalla. :DDD No mut toimi ku toimi. Ja samalla tuli salakavalasti treenattua kaukopalkalla toimimista. Välissä tuli nami taskusta kädestä (nakki) ja välissä vapautus purkille. Tätä en tosin treenatessa tajunnut, mutta ei se mitään. 8)

Otettiin myös pari luoksetuloa, oikein hyviä, ei koittanut varastaa ja tuli hyvin sivulle. Otettiin myös yksi pitkä pätkä yhteen. Alotettiin luoksetulosta, siitä lähettiin seurauttaan, siitä liikkeestä seis, kävin edessä kääntymässä ja palasin sivulle, käskin taas seuraamaan, liikkeestä maahan, edessä kääntymässä ja takas sivulle, kun koira edelleen makas niin vapautus purkille. Hyvin se teki liikkeitä putkeen. 🙂 Kattelin sitten että hmm, ei sillä näytä olevan kylmä… Ja se tekee liikkeestä maahanmenot aika hyvin… Mitä jos… Aivan. Paikallamakuita. Koira sivulle, maahan, odota. Otin viis askelta ja vapautin melkeen heti. Ifa oli vähän hämillään et ai mitä, joko saa nousta. 😀 Sitte uusiks, kuus askelta, 5sek ja vapautus. Hienosti makas tärisemättä. Sitte viis askelta ja 10sek ja vapautus.

Eli ylpeä ilmoitus: paikallamakuun siirto ulos on alkanut onnistuneesti!!!!!!!

Enempää ei otettu kun noi meni aivan loistavasti. Ihan mahtavaa!!! Siitä sai sitten paaaaaaljon bonaa Ifa. Otettiin siihen päälle vielä vähän jotain ettei siihen lopeteta kokonaan, pakkasin kimpsut kampsut ja käveltiin takasin kotiin (tai siis Rikulle). Wuuuuuuuuuuuu vähänkö hyvä fiilis!! 🙂

————-

Seuraavan päivän lisäys:

Aivan. Muistin tässä jälkikäteen, että treenattiinhan me vielä yhtä asiaa. Nimittäin luoksepäästävyyttä. Niin että tein sitä ite omalle koiralleni. 😀 Eli Ifa sivulle istumaan, käsky odottaa, käyn kääntymässä jonku matkan päässä ja palaan koiran eteen ja silitän sitä ja katon hampaat. Arvatkaa, kaks ekaa kertaa se ei edes pysyny istumassa. Eli ei varmasti ollu turha treeni. Toistin sitä sitten pari kertaa niin että alkoi onnistumaan.

2 thoughts on “O_O Me treenattiin ulkona…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s