Möllitoko Tuusula

Joo, huomasin eilen että hitsit, keskiviikkona Tuusulassa mätsäri ja möllitoko, pitäisköhän lähteä. No olin tiistaina ollu 11h (0630-1730) töissä, et mietin että voipi olla ettei oikein ehditä meneen jos tulee yhtä pitkä päivä. Eikä säästäkään tiedä. No yllättäin tänään sain apuja reitin jakamiseen ja pääsinki lähtemään jo inaus ennen kolmea ja sääkin oli (ja on yhä) oikein kaunis nii eiku koirat kyytii ja Vekaran nokka kohti Tuusulaa! Olin päättäny, että ei osallistuta paikallamakuuseen. Ei olla sitä viel kertaakaa treenattu koiraseurassa, joten en uskaltanut riskeeraa että se paikkis menis TAAS rikki ja joutuisin TAAS opettaan sen uudelleen ku ollaa kummiski nii hyvää vaiheesee päästy sen kanssa.

No, tuomarin tarkastuksen meijän tuomari vähän niinku unohti, mut se teki sen yhelle toiselle koirakolle ja meille pyynnöstä. Ifa pelkäs sitäkin aiiivan hulluna vaikka oli kuinka pieni epäpelottava naistuomari kyseessä. Tein sit kummiski sillee et lihapullal sain houkuteltuu Ifan meijän väliin nojaamaan mun jalkoihin ja se tuomari sitä vähän kopeloi. Saatuaan siinä sitä namia nii Ifa palautu yllättävän hyvin siitä, koska sit luoksepäästävyydessä se topakasti istu tapittamassa mua. Tuomarin tullessa meijän kohille sanoin sille sen vihjesanan siitä luoksepäästävyydestä. Tuomarin ollessa kohdalla Ifa heitti peppua pienen matkan taakse, mutta pysy istumassa ja anto tuomarin koskea. Siis huima edistys sen kanssa!

Sitten kehästä pois ja muut paikallamakuuseen. Tein sit sillee että sillä välin ku muut koirat makas kehässä nii käskin kehän ulkopuolella Ifan maate ja seisoin ihan sen edessä. Siel oli 2 paikallamakuuryhmää, ekan aikana palkkasin Ifaa ehkä kahesti, tokan aikana en kertaakaan! Eli se kai makas minuutin siel maassa ulkona. :O Tosin ihan minietäisyydellä tosiaan, mutta silti! Eikä tärissy! Vitsit! Se olis siis MELKEIN ainaki teorias voinu onnistuu kehässäki. Mut sit siel ois ollu ne koirat vieres viel. Joten parempi se oli ottaa tällee varman päälle.

Hetki odottelua ja kuudensina kehään. Ifa vähän jännäs sitä tuomaria, piti käskee sitä vähä uusiks sivulle että kans pysy siinä. Ja sit eiku remmiseuruuseen. Alku oli tooooosi kankee, se haahuili varmaa metrin perässä. Sitte se siitä terävöity ja suoritti jo huomattavasti paremmin. Muuten jees, mutta kun käännyttiin takaisin tuomaria kohti, niin Ifa seuras varmaa metrin päässä musta että pääs kauemmas tuomarista. 😀 Ei näin. Saman se teki vapaana seuraamisessa. Vapaaseuruu ei kyllä mainittavasti parempi ollut, mutta saatiin siitä inauksen parempi pistemäärä kuin remmiseuruusta. Perusasennot oli seuruussa vähän hitaita.

Seuruiden jälkeen the almighty scary liikkeestä maahanmeno. Niin ja tosiaan, seuruussa, jäävissä ja luoksetulossa vihjesanat käytössä, toivon niistä olleen apua! Liikkeelle mars, käsky. Annoin aika painokkaan käskyn mennä maahan ja ohoh oijoi jeee sehän painui sinne alas! Alkupätkän seuruu vaan oli kamalaa haahuilua. Mut hienosti makas molemmat kyynärät maassa ja nousi ekalla käskyllä ylös. Voinen toistaa vielä kertaalleen, etten ikinä treenatessa käske niitä lopun perusasentoja en jäävissä enkä paikallamakuussa enkä hypyssä. Joten kisoissa sit aina jännittää että tekeekö se ne vai ei. 😀 Mutta nyt teki ja hyvä niin.

Seuraavana luoksetulo.  Jäi hyvin istumaan, odotti hyvin, ei varastanut ja lähti vasta mun käskystä, tuli hienosti laukalla, ainoa vaan että pisteitä lähti siitä että se tosiaan hyppää mua päin kääntyessään sivulle. Pitää pureutua siihen, ei haluta ylimääräsiä pistemenetyksiä virallisissa sitten… :——)

Liikkeestä seisominen seuraavaksi, eipä tässä oikein moitteen sijaa, tuomari sanoi että ehkä se yhden askeleen otti käskyn jälkeen, ei mitään huomautettavaa ja tosiaan otti perusasennon käskystä lopussa jne.

Viimeisenä hyppy, se vähän jännitti mua. Ollaan sitä tosi vähän otettu ja vieraalla hypyllä se on aina vähän kiikun kaakun että mitähän tuo koira tekee. No Ifahan koitti vähän taas varastaa sinne hypylle, pysyi onneksi käskyn alla eikä hypännyt sitä itekseen, koira sivulle ja käskystä uusi yritys. Olin jotenki ihan varma ettei se hyppää ja voi että kun oli tuskaa olla antamatta käsimerkki samalla, mut päätin yrittää. Ja hahaha sehän hyppäs. 😀 Hyvähyvä. Laudat oli viel sillee että ne oli ennemmin ihan vähän liian korkeet kuin että liian matalat, sanoin vaan että no eiköhän se tosta yli pääse. Hypättyään Ifa pysähty hyvin käskystä seisomaan, keskelle esteen taakse hieman vinossa tosin, muttei liian vinossa, pääsin vielä hyvin vierelle ja taas onnistunut perusasento. Jeeee kisa suoritettu! Nyt voitaisiin paljastaa ne pisteet. 😉

Luoksepäästävyys: 9½, kerroin 1, 9½p
Paikallamakuu: 0, kerroin 3, 0p
Seuraaminen kytkettynä: 9, kerroin 2, 18p
Seuraaminen taluttimetta: 9½, kerroin 4, 38p
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9½, kerroin 2, 19p
Luoksetulo: 10, kerroin 2, 20p
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10, kerroin 2, 20p
Estehyppy: 10, kerroin 2, 20p
Kokonaisvaikutelma: 9, kerroin 1, 9p

Yhteensä: 162p, I-tulos

Lappuun oli kyllä näköjään laitettu että kokonaisvaikutelma 9, kerroin 1, 18p. :DD Kertokaa mullekki millon matikka on menny nii uusiks että 9 x 1 = 18, tykkään tästä uudesta pistelaskutavasta. 😉 Tolla 18p tulos ois ollu 171p. Mut nytkin, 162, se on kuulkaa ykköstuloksen puolella! Paikallamakuusta huolimatta. Että tollasia jos sais virallisissakin niin hyppisin onnesta. 🙂 Katotaan miten kesällä käy…

Ylipäätään oon ihan tyytyväinen. Ifa teki kaiken (palkkasin kyl liikkeiden välissä), kuunteli hyvin, ei nollannut mitään ja oli kohtalaisen reipas luoksepäästävyydessä! Nyt pitää vaa tuomarintarkastusta treenata paljon lisää. Liksuhan meillä oli mukana tsempparina, en tiiä vaikuttiko se paljonkin, voi olla. Otampa jatkossakin Liksun aina mukaan… 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Möllitoko Tuusula

  1. Te niin tuutte Ifan kanssa heinäkuussa siihen meidän sunnuntain kokeeseen!!! 😀 Ihanaa TE! Onnea kovasti! Kuulostaa hirmu hyvälle! 🙂

  2. Hyvää työtä. Malta vielä paikallaolon kanssa, ettet pilaa sitä jos tulisi takapakkia. 🙂 Mielummin rutkasti onnistumisia! Ruutillakin oli nuorempana ongelmana että se nous aina istumaan, mut kun pidemmän aikaa oli virhe prosentti nolla niin ongelma unohtui.

    luoksepäästävyys on onneks vain alossa! rasmuksen kanssa ne oli myös aika kauheita, mitä ei enään uskoisi. Se haukkui lyttyyn yhden mies tuomarinkin. ;D

  3. En oo katellut mitään kisoja, joten ei olla menossa. 😀 Ois treenattavaa kun saisin treenattua. Katselen sit uudestaan.

    Kyllähän se sen noudon oppii kun tekee työtä. ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s