Hakuvisiitti

Eilen oli tiistai, joten eilen ajeltiin taas Nummelaan hakutreeneihin. Tällä kertaa molemmat omat piskenssit mukana. Pääsivät ne isäntäväkeä morjenstamaan ennen treenien alkua, mutta muutenhan se jäi melko pitkälti autossa makoiluksi, Liksulle varsinkin. Ifa kävi lyhkäseen treenaamassa. Ehkä se on hitaasti hyvä alottaa, mä vaan oon niin kärsimätön. 😉 Enikeis. Ifa kävi tosiaan vuorollaan ottamassa vähän makkararinkiä. Siellä oli, mitäs siellä nyt oli… viisi Ifalle tuntematonta ihmistä kyykyssä metsässä pienessä kaaressa ja vuorotellen kutsuivat Ifaa syötellen sille nameja kun se tuli luokse.

Ensin Ifa ei oikeen meinannu lähteä, katteli vähän että “mitäs helvettiä joo en oo menossa”. Koitin sit vaa pysyy passiivisena ja vihdoin Ifa lähestyi sitä kutsunutta miestä. Kaaaaaauheen pitkänä se kyllä meni, just ja just sai nenän kädelle ottamaan namia. 😀 Siitä sitten muutkin vuorollaan kutsui ja vähitellen Ifa uskalsi mennä kaikkien luo. Vähän se oli kyllä silleen “yh tossa on risu, no tota, öö, kierrämpä tosta polun kautta”. Mut kyl siihen vähän alko vauhtiakin löytyä, ettei sillee varovaisesti hiippaillu seuraavan ihmisen luo vaan alko ottaa ihan laukka-askeliakin matkalla. Kovin ne on sitä mieltä, että maasto voi tuottaa tolle hankaluuksia, mut mä oon vähän sitä mieltä että melko pitkälle se ei ole kiinni maastosta vaan koiran motivaatiosta. Että jos toi TAHTOO niin kyllähän se kans menee. 😀 Eipä puunrungot tms. ole lenkeilläkään koskaan este ollut. Ja jos on korkee este nii mikäs siinä pienellä ali tunkiessa. 😉

Odotan kyllä jo innolla seuraavaa kertaa, josko olisi jotain edistystä tapahtunut! Enskerralla haluaisin kyllä ehkä koittaa Liksullakin, mut se nyt on vähän huonompi metsässä. Toisaalta, en tiedä mitä kaikkea se namien perässä tekis. Toisaalta, Liksun treeniä ei ikinä sais vietyä yhtä paljo eteenpäin ku Ifan ja kun huomioi ettei Ifaakaan voi hirveästi viedä eteenpäin niin Liksun kanssa vois jäädä tosi vähäseks. Etten sit tiiä viitsinkö tuhlaa ihmisten aikaa sillä että huvin vuoksi koiraa siellä juoksututan. Täytyy katsoa. Viikonloppuna ollaan sitten haku- ja jälkikurssilla, siellä 4h molempina päivinä ohjelmaa että ehkä päästään tekemäänkin enemmän. Ja jäljeltä on kiva kuulla että mitä tehdä ja mitä mieltä se on koirasta, siitä miten toi tekee. Seuraavana viikonloppuna ollaankin sitten luonnetestissä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s