Haku- ja jälkikurssi, päivä 2/2

“Sulla on hieno wannabe-pk-harjis, toivottavasti näemme uudelleen.” Näihin sanoihin päättyi tämän viikonlopun kurssi. :3

Huhhuh kun on rankka viikonloppu takana. Nyt ollaan vähän poikki sekä koira että omistaja. 😀 Iipa rojahti tohon mun jalkaan kiinni maate sohvalle ja nyt se on ihan raatona tossa. Hyvin se nukkui eilenkin loppupäivän. Tänäaamuna se näytti siltä että o-ou mahtaakohan se jaksaa mitään tehdä, mutta niin se vaan piristyi. Lisäksi aamu näytti uhkaavan sateiselta, mutta lopulta kääntyikin suorastaan paahtavaan helteeseen. Rusketuin siis varmaan entisestään…

Mutta tosiaan, aamulla auton nokka taas kohti Tuusulaa ja uusia hakumaastoja. Tällä kertaa oli tarkoitus samantien tuoda lisää haastetta peliin. Tarkoitus oli ottaa viis ukkoa piilossa ja yks näkölähtö motivaatioks. No, Ifa ei ollut ihan tarpeeks kartalla ekan ukon kanssa, ei osannut lähteä ite hakemaan, ei lähtenyt hakemaan pelkän äänen perusteella ja sit oli jo niin epävarma ettei meinannut mennä näönkää perässä. Lopulta sitte näkö- ja ääniavuin saatiin koira maalimiehelle. Eka oli siis selkeästi liian vaikea vielä, olisi pitänyt aloittaa ihan helpolla. Seuraava maalimies oli sitten kompostiaidasta ja maastokuosisesta pressusta kyhätyssä piilossa. Maalimies näyttäytyi, päästi ääntä ja sitten koiran lähetys perään. No, nyt sujui! Hyvin se sinne ampas ja selvitti matkalla kaatuneen kuusen. Pieni koira kun on niin näppärästi pääsi sieltä välistä menemään. 😀 Kolmas ja neljäs maalimies samalla tavalla, näyttö, huuto ja eiku perään. Hyvin se meni. Kuulemma tunki noihin piiloihin melkeen sisään syömään. Ei ne viel ihan umpipiiloiks ollu laitettu, mutta silti!

Viides ukko olikin sitten jo syvemmällä metsässä, joku 50-60m jopa!? Meinas olla vaikee saada koira näkeen näyttäytyvä maalimies mut leikittiin sit vähän Simbaa ja pidin koiraa nii ylhääl käsilläni ku vaa sain. ;D Sitten koira matkaan. Harjoituksen ollessa noinkin vaativa lähes ensikertalaiselle, niin maalimies piti ääntä kokoajan mut jesus sentään toi koira irtos sinne asti!! Sinne se vaan paineli perälle asti sen kummempia kyselemättä! Wuuuuu!! Ihan siis uskomatonta. Mun pieni arkajalka ja ryskis vaan kun se paineli meneen sinne mettään maalimiehelle jonka näki eilen ekaa kertaa. Vähänkö olin niin ylpeä! Kuudes ukko oli sitten motivaation kasvatukseen helppo näkölähtö, jonka Piipa suoritti hyvin. Ai että! Toista kierrosta ei otettu, koska nyt harjoitukset olivat vaativampia ja kaksi viimeistä sujuivat niin hyvin. Olin kyllä asiasta ihan samaa mieltä, ettei paree enempää ottaa.

Siitä sitten aikanaan taas siirtyminen jälkipelloille. Pysähdyttiin tänäänkin matkalla Shellille vähän taukoa pitämään. Siellä Ifa aika tehokkaasti kärkkyi itselleen herkkuja ja saikin niitä – parhaimpana palana se sai nuolla pienen jugurttipurkin tyhjäksi! Samalla tuli taas paasattua sana jos toinenkin harjakoirien karvaisuustilanteesta ja… 😀 Ifa ei kyllä ollut mitenkään väsynyt vieläkään, kitiseen vaan rupes vietävä jos ei jotain tehty.

Back in ze Hakunila ensin syötiin ja juotiin ja höpöteltiin ja nautittiin, tai no minä ja Ifa nautittiin ja muut kai kärsi, helteestä. 😀 Taisi tosiaan taas saada nahka lisää väriä kun tuli auringossa istuttua vähän pidempäänkin. Aikanaan sitten kävin tekemässä jäljen pellolle, jonka annettiin taas lojua hetki. Jäljestä tuli sitten lopulta hieman liian pitkä, joku 4m liian pitkä ja mun “loivat kaarrokset” ei taas oikeen onnistunut. :DD Aika, krhm, jyrkkiä kulmia tuli taas tehtyä. Mutta Ibana selvitti ne kaikki, kouluttaja totesi että mun pitäis kyllä vähän petrata tota mutta että tästä näkee kuinka hyvä koira mulla on. Mullon kyllä sellanen olo et seuraavaks tarviin jotain hitto kirkkaan liilaks sprayattuja nameja että edes ite näen ne tuolta maasta ja tietäisin missä se oma tekemä jälki menee.

Kokonaisuudessaan pituutta jäljellä oli kyllä kunnolla enemmän kuin eilen, mutten yhtään osaa sanoa paljonko metreissä. 😀 Lopussa Ifalta alko vähän puhti loppua ja sit vähän seisoskeltiin paikoillaan odottamassa että menis nenä takas maahan. Päästiin kuin päästiinkin loppuun, jossa tällä kertaa oli piilotettu rasia palkkana. Viimeksi namikeko tuoksui liikaa nenään niin tää oli paljon parempi ratkaisu. Pellolla ongelmaa tuotti isommat heinäkohdat, kun ton kokoselle koiralle se nyt on vähän eri ku jollekki sakemannille tms. Siel oli sellasia ruohomätäskohtia että Ifa kyllä haistoi että siinä on nami, muttei meinannut löytää sitä suuhunsa. Lisäksi siitä vähän korkeammasta heinästä se ei muutenkaan tykännyt vaan vältteli sitä jonkin verran. Mutta eiliseen nähden se oli taas parantanut paljon! Yhessä välissä mentiin pitkä pätkä ihan tosi hienosti. Ifa keskittyi loistavasti oikeaan tekemiseen, se todellakin käyttää nenäänsä ja kouluttajan sanojen mukaan jälki itse alkaa olla sille palkitsevampi kuin ne namit siinä matkalla, ja että siltä kuitenkin löytyy taistelutahtoa haluta selvittää asiat ihan itse ja se kykenee toimimaan ilman mua.

Toi kaikki on ollut tosi suuri positiivinen yllätys mulle. Kun miettii millanen arkajalka Ifa on ja varsinkin millainen se on ollut, niin tää viikonloppu on ollut aivan uskomattoman hyvä. Ifa on ollut superrohkea ja antanut parastaan, näyttänyt parhaan puolensa eli just sen minkä mäkin näen. Ei oo tarvinnu paljoo hävetä sitä että lähti harjakoiran kanssa tuollekin kurssille. 🙂 Toivottavasti pystymme jatkamaan harrastusta, ja toivotaan että saamme vielä kuvia jokin päivä…

Jäljen päätteeksi taas chillailtiin porukalla ja Ifakin oli mulla siinä ulkosalla. Oliko pikkasen lämmin kun yhessä välissä Ifa makas kyljellään asfaltilla. 😀 Ei se sitäkään ihan herkästi ala tekeen. Otettiin sitten Ifan kanssa loppuun pienet tokot, kokeilin jäävät ja vitsi se oli osaava, ei tehnyt niitä väärin! Jeee! Otin myös kaks paikallamakuuta, yks ihan lyhytkestonen mut 20 askeleen päästä, toinen vähän pidempikestoinen vähän yli 10 askeleen päästä. Takapalkalla. Ihan ok toimi. Ifa oli vähän hermostunut, vilkuili, mutta pysyi kumminkin. Jeeee!

Viikon päästä on sitten edessä luonnetesti. Hieman jännittää että mitä tuleman pitää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s