Vkl jäljet ja tämän päivän kapulat

Viikonloppuna suunnattiin mökille, jotta mä pääsen katsomaan beussiyhdistyksen MH-luonnekuvausta ja tekemään Ifalle jälkiä. Perjantaina vedinkin heti metsään lyhyehkön verijäljen ja tein pellolle 130 askeleen makkarajäljen. Lähdin sitten lenkille antaen makkarajäljen vanheta sillä välin. Ainoa vaan että kun tulin takaisin lenkiltä, koirat rallasivat vähän pellolla, törmäsivät astetta kovempaa (Liksu veti kyljellään viis kertaa ympäri pellossa), niin Ifan vasemman etujalan kannuskynsi sitten repesi siinä rytäkässä. Taas. Samahan tapahtui viimekesänäkin. No, eipä sellaisella koiralla sitten oikein verijäljelle mennä. Mutta päätin että prkl sen makkarajäljen kyllä ajan, ja hyvin se sen ajoi. Jaksoi kohtalaisen hyvin tehdä hommia ja päästiin loppuun suht kivuttomasti! Pelto oli sellanen kokolailla just sopiva, tarpeeks kuiva. Siitä sentään jäi hyvä maku!

No, lauantai meni MH:ssa Vatulassa, tuli oltua paikalla puoli yhdeksästä puoli kuuteen. Pitkä päivä täydessä auringonpaisteessa ilman lupaa istua. Mutta tulipa nähtyä moni koira omin silmin! Todellakin voi sanoa, että testipisteet ei kerro paljon p:täkään, aina tarttis nähdä videolta tai livenä että tietäis täyden totuuden. Ja valaisevaa kyllä olikin. Vaikkakin kuumuus verotti monia. Lauantai-iltana sitten kymmenen maissa havahduin siihen että apua, verijälki ajamatta! Ifalla sitä ei voi ajaa kun se juoksee pihan reunoja pitkin mua pakoon kun luulee että kosken sen jalkaan jota se ontuu, joten ei muuta kun hurja jänispiiska liinaan kiinni ja metsään. Remu oli jäljellä sinänsä ihan pätevä, ei se ollenkaan huonosti mennyt noin enskertalaiseks. Yhessä kohtaa se oli enemmänkin sitä mieltä että pitää mennä päinvastaseen suuntaan ku jälki, mutku vaan odotti eikä päästänyt sitä menemään niin se korjas ja jatko hienosti jälkeä pitkin. Loppuun asti päästiin! Jatkossa täytyy tehdä verijälki sekä Ifalle että Remulle.

Sunnuntai meni MH:ssa kans, ja täällä muuten sieltä kuvia: kuvagalleria.

Tänään sitten totesin että nyt treenataan sitä kapulaa ja sitten treenattiin sitä. Otin ensin sitä että koitin käskeä ton istuun kapula suussa, ei onnannu, joten siirryin harjotteleen sitä että tiputtaa vasta kun sanon kiitos. Toistin sitä hetken, sain aika hyvin sen eteenpäin ja sit päätin että kyllä mä prkl haluan että se oppii istuun kapula suussa. Sitten sitä hinkattiin ja hinkattiin ja hinkattiin, kaivoin sitä esiin niin pitkään että se oikeasti suostui tekemään sen. Ja sittenhän se teki sen!!! Kyllä se siitä kun tarpeeks vaati! 😀 Jeeee! Vähän kyllä pelotti että loppuuko koiralta motivaatio ennenku se viittii istua se suussa, kun varmaan ainaki 20 kertaa näytin kapulaa että “toi mukaan” ja käskin “istu”. Mut kyllä kannatti, sain esiin sen halutun toiminnon! Otin sitä sitten uudestaan naksun kera nii et sain kahesti naksautettua siitä ja sitten lopetettiin se. Tehtiin loppuun vähän virettä nostattavaa, palkkasin todella lyhyistä hyvistä seuraamisista.

Loppuun aattelin että nyt rupeen treenaa myös sitä luoksarin stoppia. Harjoiteltiin sitä käsiavulla heittämällä palkka taakse, mutta tuli ainaki 5 huonoa ennenku tuli yks parempi, johon lopetettiin. 😀 Takapalkkaahan me on siinä aiemmin käytetty, täytyy kokeilla pitääkö siirtyä takas siihen. Niin ja sit sillekin pitäs keksiä vihje… Nooo se on sen ajan murhe! Treenien päälle käytiin juoksulenkillä kun Liksu on yökylässä kaverilla. Eipä toi paketoitu jalka tota silleen vaivaa, että eiköhän me ensviikolla hakutreeneihin tungeta. Antibiootit toi siihen jalkaan sai, kynsi oli tippunu ite mutta se varvas ite oli tosi punanen ja turvoksissa. Nyt sitä pidetään 2vko paketissa että ei siihen osu mikään ja hoidetaan joka ilta. On se hienoo että beusseilla ne on ne kaksoiskannukset mutta mun harjakoiralta ne kannuskynnet sitten repeilee kokoaika…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s