Vetoja

Ifa innostu eilisestä vähä pidemmästä lenkistä (jotka valitettavasti ei oo meijän jokapäivästä arkea vaikka ehkä kyllä pitäis) ja nyt se on ihan piip piip wiip wiip uuudestaaaaan, teletapit, teletapit~! Treenasin ton kanssa päivällä sitä käsillää kävelemistä, oli ihan ok treeni, oli yks aika tosi hyvä nosto, näitä jatkettakoon edelleen. “Näin moni (eli 3+ tästä lähtien…!) vaadittu treenikerta suotakoon koska temppu ei ole helpoin mahdollinen…” Tuon lisäks treenattiin myös uutta temppua (taas), tällä kertaa sellasta ku peiton alle meneminen. En tiiä olisko ollu helpompaa treenaa ihan peitolla peitolla, oli vähän haastavaa treenata ihan ohuella fleecekankaalla. 😀 Hyvä pointti Anna, seuraavaksi kokeilenkin ihan peitolla. Eli siis tempun idea että koira tunkee ittensä peiton alle. Tietty fleecekankaas on enemmän haastetta ja se on Ifalle sopivampi peitto ku ihmisten iso peitto (varsinkin untuvapeitot joita mä rakastan). No saa nähä kummalla (ellei kummallakin) se oppii tempun tekeen.

Koira tosiaan noista huolimatta piippas edelleen että jotain tarvis tehä. Jasmine sano että paree totutella, tollasta se voi olla beussinki kanssa. Ainoo vaan että beussin kanssa voisi mennä metsään/pellolle heittelemään keppiä/lelua ja treenata ulkona kun ei sade haittaa, beussin kanssa voisi myös pyöräillä sateesta huolimatta, Ifan kanssa se koko pyöräily on vähän niin ja näin. Mä muuten haluaisin beussille sitte sen kickbiken… Tai siis itelleni, mutta beussin kanssa. Ärsyttää ku välis ihmiset juoksee/pyöräilee/kävelee nii vierestä ohi antamatta yhtää tietä vaik kui reunas menis. Ni jumankaut sikku tuun beussivetosen kickbiken kans vastaan ni jo on kumma jos ei rupee tietä tuleen!! Eilen lenkillä myös juoksi yks lenkkeilijä nii likeltä et hyvä jossei paidanhihat osunu toisiinsa ja jäin miettiin että mikä ois sellanen hieno jäynätemppu tollaseen, tyyliin olis sellanen lähetyskäsky jolla koira siirtyis sen likeltä ohittaneen ihmisen sivulle suorittaan hienoo tottiksen juoksuseuruuta. 😀 Got any better ideas?

No mut mietin sit et mitä piruu ton piskin kanssa voi tehdä. Siis Ifan. Ku ei jaksa hinkkaa noit vanhoi temppui, ei viitis lähtee pyöräilee, tokokaan ei nyt just oikee maistu, rallyn AVO:n liikkeet on kasas, hablaaahh… No hei, vetojuttuja! Niitä ei oo tehty pitkään aikaan! Tsädääm! Valjaat oli sentään tallessa (ihme), ja joustavan narunki olin just löytänyt joku päivä (wuhuu!). Sidoin jonku pienen kangaskassin ja vanhan muun kangasrievun sopivaks klöntiks ja eiku narun perään ja menoks. Eka menin ihan silleen että naksuttimen kanssa naksutin kun toi itte käveli eteenpäin niin että veti tota perässään. Aika nopeesti se naksulla tottu siihen ja hyvin miellyttävää, että häntä rupes löytymään. Nyt saatiin hommasta miellyttävää, yes!!

Aika pian löydettiin tosin eka ongelma. Eli Ifan tokovaihde. “Ai mitä, eiks vetohommis ookaa idea et koira kävelee sun sivulla ja kattoo sua kokoajan?!” Miten vaikeeta voi olla saada koira pois seuraamisesta… No eipä tässä sitten auttanut muu taas kuin hakea kaksi namirasiaa ja laittaa toinen toiseen päähän pihaa ja toinen toiseen. Laitoin aina kannen päälle namin, sitte käskin koiran vetää toiselle rasialle, siellä ollessa taas nami kannen päälle, uukkari ja veto toiselle rasialle jne. Toistettiin tätä tossa jonkin aikaa, koska nyt pääsen remminmitan koiran taakse, pääsen antamaan veto-käskyä, vaihtelemaan puolta koiran takana jne. Paljon hyödyllisemmän tuntuista. Tästä olis nyt vaan pitkä ja kivinen tie rasioiden siirtelyssä kauemmas ja kauemmas. Suunnathan toi osaa. Tai kaippa se riippuu siitä että mitä mä tolle olen oikein opettamassa. Ihan hyvä huomio tämäkin taas… Että oliko tää tarkotettu enemmän ns. taakanvetotreeniks, vai canicrossia varten tehtäväks treeniks… Hitto sitä canicrossia pitäs päästä kyllä harjotteleen joskus, mutkun siihen tarvis avustajan. 😐 Jaskaaaaaaa……..

Kuitenkin, tämä oli hyödyllistä, koska nyt on hiljainen koira. 😀 Ulkona ei siis enää satanut, mutta maa oli kuitenkin märkä. Vaan eipä haitannut menoa! Ihan mahtavaa. Nyt pitäs sitte lähteä lenkille ja suihkuun, vaikka pitäis nukkua jo ja huomisen ruokakin on tekemättä ja ääääää. D: Voisko joskus vaikka olla ajoissa liikkeellä?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s