Hakuilut tiistaiseen tapaan

Säät sallii ja juoksut ei vielä vaivaa – ihanaa kun pääsee yhä hakumetsälle!

Käytin koirat päivällä kun oli vapaapäivä koulusta !! päälle tunnin mettälenkillä, jossa ne riehu alkumatkasta aika urakalla. Vähän säälittävää tosin, että kun koirat riehuu alkumatkasta vajaan puol tuntia niin loppumatkasta ne kävelee mun takana. 😐 No eiköhän tähänkin saada muutos kun saadaan pieni böös taloon. Kauheeta kun oon alkanu jo miettiä nimiä sille, ja yks nimi on oikeestaan jo keksittynä. Nyt tarvitaan enää se pentu, että näkee, näyttääkö se sen nimiseltä… Nojaa, lenkkiin sisältyi muutakin actionia, kun yhdessä kohtaa koirat tepputteli ihan rauhassa vapaana hiekkatien vieressä ja rupesin kattomaan että hetkinen, mitä siinä oikein on… Käärme… Ihan hel-ve-tin iso sellainen… Kyy… Luojan kiitos kuollut sellainen. Hetken aikaa oli taas sellanen pakokauhu päällä että. Eipä ne koiratkaan kauheen vikkelää luoksetuloa suorittanu ku sillä hätääntyneen vihasella äänellä niitä kutsu. Varmaan pannasta raahasin ne siihen tielle seisoon ja kovistelin että nyt prkl oikeasti PAIKKA SIINÄ, että käyn kattoo et se käärme oli oikeesti kuollu. Siis sillä oli mittaa ihan hitosti, enemmän ku mun koirilla selässä mittaa, et soli varmaa jotai 40cm tai ylikin pitkä!! Oksettava kyyrme (=kyykäärme, kyyrme…)!!! Se oli vaan vähän normaalia littanamman näköinen, että en sitten tiedä mikä sen oli tappanut. Samalla polun toiselta puolelta kiven takaa mönki polulle joku sienestäjämies, joka just rupes varottelee mua kyistä ja sano että siinä kiven toisella puolella oli kuulemma yks. Hyvä kun en pyörtynyt siihen polulle ku kuuma päivä, vähän kipee vielä, kiivenny hirveitä mäkiä ja sit tällanen kyypläjäys siihen. Voi moro. Loppulenkistä ei koirat sitte paljo pusikon puolelle päässykkää… Samalla tuskastelin sitä että kuinkahan kakssataamiljoonaa kyytä mun beussia sit puree kun se ihan takuulla on sellanen et se painaa siel pitkin pusikoita eikä todellakaa tollee harjamaiseen tapaan max. puol metriä polulta sivussa ja sekin vain harvakseltaan, että montakohan kertaa se beussi yrittää kuolla ennenku se täyttää tyyliin vuoden ja aaaaaa… Tuskasta!!

Noniin sitten se itse haku. Pelkäsin vähän että mahtaako Ifalla taas riittää virta ton jälkeen hakutreeneihin, mutta onhan toi ihan energinen otus ja jaksoi se painaa vielä mettässä. Tällä kertaa muistin ja kehtasin kaivaa videokameran esiin ja pyytää Timoa ottamaan todistusaineistoa treeneistä. Olin myös tehnyt villin suunnitelman, että nyt pistetään eka ukko muistikuvana ja oikee kaks seuraavaa valmiiks!! Eiku kokeilemaan. Joka kerta kun lähdetään viemään ensimmäistä mielikuvaukkoa paikoilleen, mä manaan että voi vitsi täst ei tuu mitään kun koira näyttää siltä että yää ihan hirveetä ei kiinnosta, aina siihen asti kunnes ollaan saatu ukko paikoilleen ja lähetään pois. Sitten se painaa aivan tajutonta vauhtia keskilinjalle, kiskoo eteenpäin ja luvan saatuaan pinkasee melko vauhtia metsään suoraan ukon luo. 😀 Kokolailla näin se teki tänäänkin.

Ensimmäinen ukko ylös kalliolle melko helpon ylösnousun kohdalle. Lähetyksessä oli vähän ongelmaa, kun Ifa taas katseli kokoajan ihan sivulle ja oli menossa enemmän jäljen suuntaan. Piti sitten taistella vähän, että saan sen katsomaan eteenpäin ja lähtemään sinne minne haluan. Nytkin se otti pienen lenkin vasemmalle ennenkuin kaarsi takaisin lähetyslinjan kohdille ja kalliolle ylös ja maalimiehelle. Ei mennyt montaa sekuntia. Yes.

Toinen maalimies, ensimmäinen valmis, olikin sitten ihan täys katastrofi. Alapuolella melkein umpipiilon vieressä, täydessä matkassa. Kaksi edellistä kertaa Ifa on aina juossut ihan sivurajalle asti, tsekannut umpipiilon ja sitten etsinyt maalimiehen ja toivoin sen tekevän niin tänäänkin. Vaan eipä tehnyt. Nyt se ei meinannut lähteä millään. Lähti ehkä metrin tai kaks ja vaihtelevasti sitte lähti juoksee oikeelle tai vasemmalle. Yritin valehtelematta ainaki viis kertaa lähettää sen sinne alas, mutta ei vaan mennyt. Huudettiin sitten maalimieheltä ääniapuja risuilla, jonka jälkeen Ifalla selkeesti selkeni että mihin lähteä, mutta jotenkin uupui rohkeutta mennä, koska tiesi kyllä selvästi missä maalimies on mutta jäi parin metrin päähän seisomaan epävarmana ja tarvitsi maalimieheltä hieman apuja tullakseen loppuun asti. No ne avut oli kummiski tarpeen kun eihän se sinne meinannut muuten millään mennä. Tässä kohtaa sanoinki Timolle että jep, mähän sanoin treenien aluks että “ja jotta varmistetaan ettei vahingossakaan mene liian hyvin, niin tässä tämä videokamera…” 😀 Tämän piston video ei tule julkiseen jakoon, oli sellaista kuraa se.

Kolmas maalimies vähän vajaassa 100m keskilinjaa eikä ihan täydessä matkassa sivullekaan, luulisin kuitenkin että yli puolenvälin silti. Tämä pisto oli vähän, no, öh, erikoinen. Ifa lähti taas kaartamaan vasemmalle ja hiiiirmu hiljaa lähti liikkeelle. Kaarsi tosiaan pari metriä vasemmalle, kääntyi sivurajaa kohti ja yhtäkkiä jostain ilmeisesti haju ja lähti pinkomaan ylöspäin ja sitten sivusuunnassa oikealle maalimiehen luokse. 😀 En tiedä seurasiko maalimiehen jälkiä kun noin liikkui. Mahtaakohan tästä nyt tulla meille ongelma, että seuraa maalimiesten jälkiä, hmm… No mutta tuolle se sentään irtosi ensimmäisellä!

Jos ja kun haluatte nähdä, niin tältä se näyttää:

Videota katsoessanne pitäkää mielessä, että kyseessä on tosiaan arka karvaton koira, joka, no, ei pidä ihmiskontakteista. 😀

One thought on “Hakuilut tiistaiseen tapaan

  1. Ifa on söpö hakueläin!

    Mun höröpää-koiraa joka todellakin juoksee pitkin lepikoita ei ole koskaan purrut kyy. Tai ainakaan se ei oo tullut kertomaan siitä.. Raskaassa koirassa on se etu, että kun se juoksee, tanner tömisee niin että kaikki kärmekset menevät äkkiä piiloon 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s