Liksun agit 1/5

Agit jatkuivat taas kesätauon päätteeksi. Opettajakin oli vaihtunut, koska meitä ennen ohjastanut Camilla on Hollannissa. Vaan ei ollut huono vaihto, vaikka vähän pelättiin! Tykkäsin itse kovasti. Liksu on meillä sitten se agikoira, Ifa ei siitä aina niin paljoa syty, niin Liksu käykööt täällä. Ensimmäinen oppi oli kyllä ihan omaa mokaa: älä leikkaa koiran kynsiä (ainakaan liian pitkälle) samana päivänä kuin on agi. Olin tosiaan päivällä yhen Liksun kynnen leikannu vahingossa liian pitkälle niin että siitä tuli verta ja nyt se joka radan aikana aukes agissa… Ei se sitä aristanut, mutta pikkasen pelästyin kun huomasin että lattia on täynnä veriläikkiä… No mutta, itse harjoituksiin.

Opettaja halus ensin vähän tutustua meijän koiriin ja aloteltiin helpolla radalla. Laitan taas kuvan.

Eli punaiset numerot. Hyppy, jyrkkäkulma putkeen, jyrkästä kulmasta ulos putkesta A:lle, tiukka käännös ja 3 hypyn loppusuora. Muuten lähti Liksun kanssa ihan hyvin, mutta kolmen hypyn suoralla se vissiin sekoili vähän omiaan ja tuli käsky pitää käsi vakaasti näyttämässä hyppyjä, eikä vain huitaista jokaista. Tämä auttoi. Toisella kiekalla oli sitten niillä sitä ongelmaa, että A:lta Liksu kaarto tosi isossa kaaressa kaikkien hyppyjen ohi. Siihen tuli vinkkinä, että käsi matalampana ja itte suorempana, ja heti autto.

Tehtiin tuo sama rata myös toisinpäin, eli ensin tuo kolmen hypyn suora, sitten A, putki ja hyppy. Tuossa ei sinänsä ollut mitään ongelmaa, mitä nyt kulma A:lle oli tosi vaikea ettei sitä kauhean vauhdilla päästy, mutta mentiin joka tapauksessa. Tää piti tehdä kahdella eri tavalla tää rata, eka silleen että jätetään koira odottaan hyppyjen taa ja kutsutaan sieltä ja toisella kiekkaa juosta kilpaa koiran kanssa. En kokenut huomattavia eroja siinä kummalla tavalla tein.

Kolmas rata oli sitten tuo sinisillä merkitty, eli hyppysuora, käännös hypylle, putki, A ja taas hyppysuora. Käsky kävi että ei saa juosta niin kovaa että ehtii niin paljon koiran edelle että hyppysuoran päässä oma liike pysähtyy, tai ainakin pitää suunnitella juoksureittinsä niin että sitä stoppia ei tule. Tämän vuoksi en ihan hirveän pitkää etumatkaa ottanut tuolle hyppysuoralle, enkä liian eteen päässytkään, mutta… Ensimmäisellä yrittämällä meni, kuten arvasinkin, tuo kolmen suoran jälkeen käännös hypylle niin hyyyyyyvin pitkäksi. Kysyin siihen ohjetta ja sain ohjeeksi, että ihan viimestään siinä ku koira laskeutuu tokalta hypyltä maahan niin mun pitää ottaa ohjaava käsi pois. Toimi aika yllättävän hyvin! Sit mun piti muistaa pysyä huolellisena että ohjasin kummiski koiran vielä putkeen enkä kiirehtinyt liikaa jo A:lle.

Sellanen mitä myös sit ite mietin, että olis vielä enemmän voinut jo putken aikana pitää meteliä että koira tietää heti mihin suuntaan lähteä tulemaan. Nyt mä vaan ajattelin, että teen niin, mutta en vissiin tehnyt. 😀 No better luck next time.

Tunnin loppuun ope sano että haluaa nähdä miten nää menee puomin. Liksu on hauska puomilla, kun se tahtois mennä niin kovaa ettei se meinaa pysyä housuissaan ja nykii kokoajan puomin suuntaan. 😀 Käytössä oli ihan uusi puomi, joka sitten harjakoirilla herätti namimetsästysajatuksia kun alastulojen kiinnityskohtien pultit kiilsi oikein näkyvästi. 😀 Liksukin ekalla suorituksella molemmissa päissä katto ne tapit että mitä, onko namia. Takasitullessa oli sit jo oppinut ja paino meneen niitä kattelematta.

Opettaja myös kysyi, onko jotain mikä on tuottanut hankaluuksia, sanoin että takaaleikkaus, sitä olis kiva opetella lisää. Sit se myös kysyi onko jotain hankalia esteitä, no eihän meillä sellasia, keinu ei ole hankala mut sitä toi ei vaan osaa vielä, joten sitä toivoin. Pussia ja rengasta on vissiin kans luvassa, mut pussin kanssa Liksulla ei oo kyl ollu mitään ongelmaa. *kopkop*

Tästä on hyvä jatkaa, odotamme innolla ensimaanantaita!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s