Sunnuntain rallyt

Sunnuntaiaamu ei kamalasti valjennut, vaan vettä satoi enemmän vähemmän kaatamalla. Hyi olkoon. Olin nääs ilmottanu Ifan rally-tokokisoihin Nummi-Pusulaan vieläpä kahelle radalle. Ulkotapahtuma ofc. Voiiii kettu kettu kettu… No kattelin netistä kelikameroita, ne näytti että kuivaa ja poutaa, mutta kun vihdoin päästiin perille niin aika harmaata sielläkin oli ja vähän tihutti vettä. Riku jo kyseli että no, meinaakko vielä muka vai yrittää vai lähretäänkö samantien pois. Mut kyl mä päätin et yritetään. Käytii ilmottautumassa ja stalkkaamassa ratapiirrustukset, jes, simppelit radat, ei esim. liikkeestä maahanmenoa josta Ifa on nykinyt melkeen järjestään -10p kisoissa kun menee istumisen kautta. No, takasi autolle ja testaamaan Ifan kanssa että mikä on vire. Mulla oli salaisena aseena salamimakkaraa mukana ja koiran kanssa ei ollut hetkeen tehty mitään. Vire oli hyvä, koitettiin kosteella asfaltilla ja ihan ongelmitta istu ja meni maahan, ei yhtään haitannut. Hieman luottavaisemmin mielin siis ratoja kohti.

No sääpä olikin sitten aivan perus suomalainen syyssää eli vaihteli kaikkea mahdollista välillä. Aurinko ku paisto tuli kuuma ja piti ottaa pitkähihaset pois, samantien ku meni varjoon nii kylmä ja pitkähihanen ja takki päälle. Meijän radoilla oli onneks ihan hyvät säät. Myös Aki ja Jaska ystävällisesti saapuivat paikalle taltioimaan meidän ratasuorituksia ja pitämään seuraa.

Ekalle radalle tokana koirakkona mars. Ihan hirveän tuntuinen suoritus. Tuntu siltä että koira on ihan muissa maailmoissa, sei halua tehdä mitään, joten uusittiinkin heti toka kyltti vieläpä kaks kertaa. Jes mikä vahva alotus. Hyppy sentään suju ihan ongelmitta. Kentän kulmassa oli kyltti että koira istuu perusasentoon ja siitä täykkäri oikeelle. Se kyltti meni hieman pusikon puolelle, tai siis että alko olee isompia ruohotupsuja maassa ja pelkäsin, ettei Ifa sen takia istuisi siihen. No tää pelko oli turha, joskin Ifa meinas kiriä siinä yli ja uhhuh mitähän vielä hirveetä sähellystä. No, tulin sitte lopulta kehästä pois ja Riku sano että olin ihan paskanjäykkänä menny että jännitys loisti vaikka minne asti. Itte en taas ollu huomannu mitään, mutta se selittää sit koiranki käytöstä.

Ainoo vaan että tokalle radalle petrasin itteäni ja otin lunkimmin, mutta se meni vielä hirveämmin. 😀 Koira oli oikeesti jonku tokan tehtäväkyltin jälkeen sen näkönen että se lakkaa kohta kävelemästä ylipäänsä ja seuraavalla kyltillä sen näkönen että kohta se oksentaa. No ei oksentanut mutta ei se kyllä paljon muutakaan tehnyt. Aiiiivan järkyttävän näkönen räpellys. Ei näytä videolta edes ihan niin pahalta kuin miltä se tuntui, mutta edelleen tuo koiran haluttomuus tehdä mitään loistaa kilometrien päähän. Houkutuksella myös korotin sille ääntäni aika hyvin kun oli sinne muovipussille menossa, no ei sitten mennyt sinne asti, mutta likellä oli kyllä. Liikaa huomiota kiinnitti siihen anyway. Ärrrrrrrrr. Ja tässäkin perusmeno, et heti kun päästiin kehästä ulos niin jeejee kyllä nyt on sitten kivaa!!! Perkele!!

Ensimmäinen rata näytti tältä.
Toinen rata näytti tältä.

Yllättävää kyllä, ekalta radalta saatiin silti 90p ja tokalta radalta 80p. Näin ollen tuli 3 tulosta täyteen AVO:ssa ja saatiin RTK2 ja siirto VOI:ttajaan. Jaiks aiks. Molemmilta radoilta laput on kyllä ihan täynnä merkintöjä.

Radalla yks heti kyltti 3 saatiin -3 TVÄ -3 TVÄ. Kyltiltä 8 -1 KYL (koskettaa tai nuuskii kylttiä, merkkiä, estettä tai henkilöä), kyltti 14 -1 TVÄ, kyltti 15 -1 KYL, -1 PY. No, niin paljon vaan -1 mokia että pysyttiin silti muka noin hyvässä tuloksessa. Joopa joo. Huomaa siis vähän sijaistoimintoja sun muuta ku parii otteesee jääny vaa kylttejä nuuhkimaan. 😡

Radalla 2 saatiin jo aikaisemmin, heti ekalta kyltiltä, -1 OV eli ohjaajavirhe. Ei hajuakaan miksi. 😀 Kyltiltä kolme sama -1 OV. Ok? Kyltiltä 5 -3 TVÄ, kyltti 6 -3 OV, kyltti 7 -3 OV. :DDD Kyltti 8 -1 OV. Kyltti 9 -1 AS, -1 PY. Kyltti 11 -1 AS. Kyltti 15 -3 OV.

Kakkosradalta kommentteina “Ajoittain koira jännittynyt ja lopahti.” Ja -2p vähennys kokonaisvaikutelmasta. Mut siis mitä helvettiä mä olen tuolla mokaillut?! Eiiii niin mitään hajua… Ei kauheen hyvin menny, vähän hävettää että tollasilla suorituksilla tulokset tuli. 😐

Vaan ohi on ja eikun VOI:n liikkeitä treenaamaan. Niinku itseasias ollaan treenattuki jo. Ollaan alettu opettelee oikeelle sivulle tuloo ja eilen käytiin treenaamassa spiraalia ja pujottelua koira oikealla puolella. Nämä sujui pääosin yllättävän kivuttomasti.

Treenattiin muuten myös noutoa, treeninä se että nostaa kapulan mulle käteen. Nyt se tekee sitä että se nostaa kapulan, alkaa mälvätä sitä ja peruuttaa metrin tai pari se suussaan. 😀 *facepalm* Ei näin. Treeniä treeniä…

2 thoughts on “Sunnuntain rallyt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s