Joojoo jotain agia mut ai että TOKO ON IHANAA!

Niin. 😀 Siis pitkään, pitkään pitkään pitkään aikaan, ei olla tehty oikeen muuta ku käyty viikottaisis ageis. Millon Ifan kanssa, millon Liksun kanssa. Liksun kanssa on aika mukava käydä, siinä oppii uutta ja Liksu kehittyy hienosti. Ifan kanssa ainoo plussa agissa on se, että se osaa kontaktit käskystä. Liksu ei, enkä kyllä kuollaksenikaan jaksaisi opettaa, vaikka kyllä pitäis. Välähti tässä tosin samalla, että voiskohan niihin ottaa saman käskyn ku keinulle? Oon kyllä opettanu kontaktei “koske”-käskyllä, jolla Ifa ne osaakin, mut sit halusin keinuu opettaessa Liksulle sellasen hidastuskäskyn. Kun ei keinulla voi sanoa käskyä 2on2offiin. 😀 Ainakaan mun logiikassa. Joten pitkän pohdinnan jälkeen poninhäntä heilahti ja heppatyttö nosti päänsä esiin – käsky olkoon “soooo”. Sillä Liksu nyt hienosti hidastaa keinulle. Ja voin kertoa, se osaa keinun!! Se osaa mennä sen ihan itsenäisesti. Nyt enää ne ;38425043KJ(#/”# kepit.

Keppejähän ollaan opeteltu nyt uudelleen 2×2 -tekniikalla, mutta säätekniset syyt on vähän viivästyttänyt sitä. Ei siis olla kovin pitkällä. Nyt on sitten treeneissä ollut muutaman kerran kepit, joissa molemmat on osannu hienosti hakee ekan välin oikein ja pääsääntösesti ovat osanneet kepit muutenkin aika hyvin. Mutta aion silti jatkaa 2×2 -treenejä. Liksulla keppien osaamiseen näyttää vaikuttavan ihan TOSI paljon se että kuinka kierroksilla se käy. Jos se on yhtään villimpänä nii kepit menee ihan plörinäks, mut sit ku se malttaa keskittyä nii se osaa ne aikas hyvin. Jos sais ne joskus kuntoo nii vois miettii ykkösten kisoja ehkä… Ensin tosin pitäs hankkia se seurajäsenyys.

Vaan empä ole agien aikaan jaksanut tänne mitään kirjoittaa. Sinänsä vähän typerää, että on pariki kuukautta ollu tällasta hiljaiseloa. Ehkä tämä on post-hakutreenit-masennusta? Hakutreenit loppu niin mitään jaksa. Hyäh. Pakko muuten kertoa hakutreeneihin liittyvä hauska asia. Oltiin tuossa yks vkl Porissa ja käytiin Porin mettässä lenkillä Jaskan ja Rikun ja mun koirien kanssa. Riku sitte hölkkäili ain vähä meijä edellä, ja yhessä välissä meni ihan sen hiekkatien sivussa olleen puun taa piiloon. Kelasin hetken mielijohteesta, että lähetämpä Ifan ettiin hakutreenityylillä. Näytin sille suuntaa ja hoin vihjesanaa ja lähetin. Nojoo, hirveen valpastumisen se teki ja kauheeta vauhtia se pinkas menemään, mutta suoraan polulta sinne mettään. :DD Ja hirvee tuhina kuulu mennessää ja piti huudella sitä vähän enemmänkin että se tuli pois sieltä. 😀 Koitin näyttää että “EIKUN TONNE!!” ja polun myötäsesti ohjata sitä, mutta ei se tajunnut. Se on niin oppinut että mettään ne ihmiset vaan eksyy. 😀 Toisaalta kaduttaa, ei olis ehkä pitänyt sekoilla tollasia kun on monta NIIN väärää asiaa tossa, mutta toisaalta oli ehkä ihan hyödyllistäkin – nyt tietää että vois aikanaan ottaa sitten tollasia treenejä enemmän!

Mutta tosiaan, ageista en oo jaksanut kirjottaa. Mutta nyt, nyt… Kattelin eilen taas beussien pk-mestiksien kuvia ja tänään sain vähän tietoa ensvuonna tulevista tokokokeista ja booom… Tokoinnostuuuuuus… 😀 Eli eiku treeniliivi esiin ja treenaamaan!! Ensimmäisenä oli korkeavireisen seuruun vuoro. Nakilla imutusta nakki melko korkealla ja sitten oikeasta paikasta ja vireestä naksuttelua. Ei se kyllä ehkä vieläkään ollut NIIN korkeassa vireessä kuin voisi, mutta kohtuu hyvä jo. Jatkamme tätä.

Toisena aiheena oli sitten paikallamakuu. Se paha. Ei saa unohtaa treenata sitä. Otettiin sitä ihan varoiks takapalkalla. Ensin yks ihan 5sek makuu (olin selin koiraan), sitten ehkä 10sek makuu. Tähän väliin vähän temppuilua ja sitten yksi minuutin makuu (naama koiraan päin). Eikä ollut ongelmia. Hyvä. Onhan 1min tietty vielä lyhyt aika, ja matka oli lyhyt ja oltiin sisällä, mutta silti. Joskus sekään ei ole toiminut. Eikä voida paikkista ottaa nyt ulkona.

Paikkiksen jälkeen pk-innostuksissani otettiin alkeellisia eteenmenoharjoituksia. Alustan kanssa nämäkin, vietiin pienenpieni alusta yhdessä, nami sinne ja sitten räjähtävä lähtö. Sen mittasta mitä täällä nyt sai sisällä tehtyä. Kaks namillista lähetystä, sitten yks namiton ja taas yks namillinen. Joka kerran jälkeen heittelin vähän kauempaa vähän edemmäs vielä palkkoja. Näiden jälkeen otettiin yks sellanen, että huijasin että heitin namin jonnekkin ja Ifa juoksi vähän kauemmas musta, sitten käskin sen maahan. Ja hah sehän meni!! Vähänkö siitä sai kans bileet ja nakkia naaman täyteen. Kyllä tää tästä, kyllä tää tästä. 😀

Lisäksi jatkettiin seisomisen hiomista. Kun Ifa niin herkästi menee maahan, vaikka käsken seistä. Oon nyt naksutellut ja ottanut asennonvaihtoja kaikinpäin ja koira eessä ja sivulla ja kaikil tavoin. Ja nyt se seisominen alkaa olla paremmin tuolla ton kallossa. Tänäänkään ei kertaakaan mennyt maahan kun käskin seistä!! Ja meni maahan kun käskin mennä maahan. 🙂 Pätevä pikkelssi.

Rally-rintamalla meitä hidastaa oikealle puolelle sivulletulon opettelu. Se alkaa nyt olla kohtalaisen hyvässä vaiheessa, osaa jo kohtuu pienellä kädenliikkeellä tulla siihen semihyvin. Ei yhtä hyvin ku vasemmalle, mutta kuitenkin. Kysymys kuuluu vaan, että toimisko se kisoissa vieraassa paikassa – tuskin. Muutenkin pitäis päästä tekeen rallytreeniä jonnekkin halliin, kun Ifa on kai yhdistänyt sen johonkin tylsään ja on ihan superhaluton tekemään sitä. Muistaakseni viime kisoissa menetettiin pisteitä siitä, ettei se halunnut tehdä mitään… Että jos on hallitreenejä jollain tarjolla niin tulemme mielellämme.

Mut täytyy kyl sanoo että oli se Iipa vaa innoissaa ku pääs tekee. Ai että. Ihana kun se on niin tohkeissaan. 😀 Ja se vähä mitä ollaan muutoin treenattu, niin on ollut täykkäri vasemmalle nii että koira kääntyy mukana ja se nouto. Täykkäri sujuu aika hyvin, mitä nyt tuppaa edistään aika paljon. Noutokin on mennyt eteenpäin. Tällä hetkellä harjotellaan sellasta, että käsken sen ottaa kapulan ja istua ja rämpytän tätä niin kauan kunnes se pitää sitä kapulaa siihen asti että sanon irti. Oon tehny sitä että oon siitä siepannut kapulaa ja nyt se ei meinaa kestää että käsi tulee lähemmäs, mutta ihan takuulla oppii vielä pitämään sitä. Edistystä kaikki tyynni. Huvittava vaan kun välillä kun sen pitäis pitää kapulaa ja se haluais jo tiputtaa sen nii se alkaa tassulla hinkkaan sitä kapulaa suussaa yrittäen työntää sen pois ikäänku se ois jumissa sen suussa. 😀 Niin typerän näköstä aina. Mut eiköhän siitäkin vielä liike saada. Siinä on sit tietty seki et pitää kattoo että tuleeko noutoon eteenluovutus… Se kun ei vissiin saisi vaihdella? Ja mikähän meijän noutokäskyks tulee? Kun nyt se on “toi mukaan”. :DDD Mutta kaksosanenhan käsky ei saa olla kokeessa. Ehkä siitä tulee pelkkä “toi”. Saa siinä ihmiset kehän reunalla miettiä että “Minkä käskyn se anto?” “Toi” “Toi=Nouda??” “Toi=Toi mukaan, do not forget teh kapula”. : D

Tällasta tällä erää, voin vielä loppuun spämmätä tännekin tuon hienon piirrokseni aiheena tulevaisuuden talvihaave:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s