aloavomikä

Mietin tuossa äsken että vitsi, mehän treenataan nykyään hirveesti vaan juttuja jotka me osataan jo. Ei mitään uutta. Että pitäs ehkä opettaa Ibanalle jotain uutta. Vilasin sitte että mitäs tuolla AVO:ssa oikeen on ja noni, heti löyty treenattavaa. Kaukot! Sitten treenattiin niitä. Sitten katsoin noita koeohjeita ja totesin että jestas siellähän on miljoona muutakin asiaa mitä pitää treenata. Niinku nouto nyt vakiona. Mut luoksarin stoppi. Hyppy on erilainen. No jäävissä paluu taakse mut son iisipiisi. Nouto nyt on vakiona ihan rikki, luoksarin stoppiin ei riitä tilat oikee sisällä ja näin. Eli tosiaan kaukot treenin alle sitten.

Eipä ne ihan läpihuutojuttu onneks ollu. Oon niin pitkään aina maasta pyytäny koiraa vaan suoraan seisomaan enkä varmaan koskaan istumaan, kun loppuperusasentoja ei meillä harrasteta. Niimpä ensimmäiset kerrat Ifa nousikin hienosti seisomaan sillä “istu”-käskyllä. Piti hetken aikaa muistutella sitä että koitappas koira kuunnella mitä mä sanon, sanoin istu, en että seiso. No sitten kun saatiin koira jyvälle hommasta että pitää istua, niin se onnistui 1, 2, 3 ja jopa 4 askeleen päästä! Puhutaan siis noin 3m matkasta. 5m:hän on se koeohjeen suuntaa-antava matka. Ja tosiaan Ifa nousi hyvin ihan pelkästä suullisesta käskystä, en käyttäny käsimerkkiä ollenkaan kun sen kanssa se tuntui nousevan seisomaan. Pitää ehkä opettaa ne käsimerkitkin kuitenkin, jos joskus tulee tarve venkslata noita kaikkien asentojen vaihtoja niin voi olla avuks… 😉 No ehkä vähän kaukanen juttu että onhan tässä aikaa opettaa.

Anyway, hienosti se nyt nousee heti ekalla käskyllä ja ihan oikein silleen taaksepäin hilautumalla että takajalat pysyy paikallaan. Yes. Nyt pitää viel saada se matka täysille. Ja kattoo useempi vaihto. Nyt otettiin vaan yks sellanen, jossa maasta käskin sen istumaan ja siitä takas maahan. Käskinköhän vielä siitä istumaan? En muista, mutta hyvin se sujui. Kehuin sitä siinä istuessa niin että sain siihen vähän kestoa, sain sen pysymään istumassa niin ettei se valunut maahan ennen aikojaan. Olin tyytyväinen.

Lopputreeniksi otettiin se, että koira sivulle ja sanon “valmis”. Taas se vajos maahan. Kielsin, korjasin ja otettiin uudelleen eikä mennyt enää!! Toistin vielä aiiiinaki viis kertaa, eikä enää koittanut mennä maahan. Jes jes jes vihdoin tulosta tälläkin saralla. 🙂 Kyä se vaa nii on että toko on tää Ifan juttu. Paljon enemmän kuin agi. Vaikka toisaalta, kyllä se haustakin tykkää hirveesti. Harmi kun se ei oo pk-koira, kun sais maaston ja tottiksen kuntoon. 😀 Tosin se noutaminen on vähän hankaluus ja sitähän joutuu hakukokeessa tekemään paljon, kun ensin tottiksessa parit noudot, hakuradalla ilmasuna periaatteessa nouto ja sitten on vielä se esineruutu eli noutoa… 😀 Kröhöm siihen se ehkä kaatuis (ei toki kaatuisi pk-hyppyjen ja kapuloiden kokoon, eeeeei…)!

Ja nyt kun päästiin aiheeseen hakutreenit niin tekee ihan sikana mieli päästä treenaan. Sulakaa lumet sulakaa!!! Ehkä pitää ottaa taas ilmasutreeniä Ifan kanssa, laittaa se hakee kapulaa pikkuveljie jaloista…

One thought on “aloavomikä

  1. Sulle ja Ifalle ois muuten kans varmaan sopinut melko mainiosti Lentsun nettitokokurssi! 🙂 Ostin sen Reiskalle joululahjaksi ja kovin on mieluisa juttu 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s