Hallireenilöt

Napattiin Jaskan kanssa perjantaiksi treenivuoro AgiMestaan ja käytiin duo-trion kanssa treenimässä. Mun motiivi oli lähinnä se, että viikon päästä siellä on Tiltun koirakoulun järkkäämä möllitoko jonne ilmotin Ifan. Piti käydä kattomassa että haistattaako se mulle pitkät siitä pohjasta vai suostuuko jopa tekemään jotain. Ja aika pirun hyvin se kyllä teki! Voi toki olla että innot ei oo samoissa tasoissa sitku halli on täynnä muitakin koiria, mutta saas nähdä. Eilinen oli ainakin lupaava. En tosin muistanut ottaa hyppyä ollenkaan, mutta seuraaminen ja liikkeestä maahanmeno sujui oikein hyvin, luoksetulo oli ihan täys kymppi ja näin. Paikallamakuutakin otettiin silleen pienesti takapalkalla, 20 askeleen päähän mutta hyvin lyhyellä ajalla. Ollaanki ilmottauduttu mölli-aloon, jossa paikkis on vaan 1min ja saa palkkaa liikkeiden välissä. Pakko saada tolle niitä palkallisia kisakokemuksia alle kans. Uskoisin että Ifa pärjää ihan hyvin.

Ifan kanssa otettiin myös vähän rallyjuttuja, jotka sujui edelleen mainiosti kun se oli huippuvireessä. Jopa eteentulo pienellä ohjauksella oli tosi hyvä ja hienosti tuli mukana ja ai että. Kiemurteluseurattiin koira väärällä puolella ja pyöräyteltiin edestä takakautta oikeelle sivulle ja sen sellasia. Otettiin myös pari agiestettä välissä. Suostui jopa menemään sitä A-estettä nyt aika hyvin ja palkkailin taas sitä kontaktia ihan lattiaan kiinni, ilmeisesti se on auttanut.

Liksun kanssa otettiin sit pelkästään agia. Ja sehän ei mitään alustamuutoksia huomaa. Kepit on kyllä edelleen disaster, mutta oikeestaan kun niitä oli tarpeeks tahkottu myös Jaskan kanssa niin sujui aika hyvin. Pitäs viel päästä kokeileen et pärjääkö niistä sillee että lähettää koiran kepeille itte katse menosuuntaan mut sit kääntyy takaperin ja juoksee kepit, koska silleen se kyllä eilen suoritti niitä ihan puhtaasti Jaskan kanssa. Ja miellyttävästi katse eteenpäin eikä namikäteen. Mutta aluks neki oli sellasta kaahotusta että god knows mistä välistä sisään ja kaartaa seuraavaan väliin kolmen kepin päässä ja jättää kesken muutama keppi ennen loppua ja huhhuh… Se niin ei kykene keppeihin viel yhtään korkeemmilla kierroksilla.

Ite reenasin sit Liksun kanssa myös keinua, kattelin että joo ei tää kai pahasti kolahda, otetaan suoriltaan vaan! No kolahtipa se sitten yllättävän kovaa, mutta ei haitannut Liksua ja siis ihan tyylipuhtaasti se edelleen osaa keinun, myös täysin vieraan keinun. Jesjes! On tuossa Liksussa siis jotain hyvää. 😀 Muutoin ei sit mitään vaikeeta rataa otettu, ensin yksittäisii esteitä ja sit ihan puhdasta ovaalia. Kokeilin myös tuon hallin pussin jossa oli niin raskas ja paksu oikeen muovinen kangas että olin jo 95% varma ettei toi ikinä tuu siitä läpi mutta niin se vaan puski tiensä sieltä ulos monta kertaa. 😀 Hyvä Mauuuuuu.

Ovaaliratana tehtiin sellasta, että oli A, putki, hyppy, puomi, hyppy ja rengas. Ratahan nyt oli sikäli helppo, mutta halusin silti kokeilla tätä mitä tehty pari kertaa treeneissä, että ohjaa ilman käsiä. Kun Jaskan kokeillessa Liksun kanssa niin huomasin itsekin sivustakatsojana vielä paremmin sen oman liikkeen merkityksen siihen koiraan, että jos sojottaa vartalo esteeltä sivuun liian aikasin niin ohihan se Liksukin tulee. Juoksenneltiin sit molemmat sitä rataa Liksun kanssa ilman käsiä ja meni kyllä ihan ongelmitta. Nyt jäis hinku päästä ottaan jotain huomattavasti vaativampaa rataa Liksun kanssa… Ja tekis mieli kisoihin… Uaaaa… 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s