Möllitoko Espoo 12.1.2013

Käväistiin tänään Tiltun koirakoulun AgiMestassa järkkäämässä möllitokossa. Voutilaisen Eija oli ilmeisesti tuomarinamme. Ollaan Ifan kanssa oltu tolla hallilla vissiin kaks kertaa aikasemmin vähän kattomassa että mitä se sanoo matosta. Noooo nytkin oli vähän kiikun kaakun, mutta olisihan tämä voinut huonomminkin mennä.

Ennen kehää tuomarintarkastus ei alkanut kovin hyvin, kun piti kaksin käsin nostaa koira tuomarin kohdalle ja pitää kiinni että sen juoksuttomuuden sai tarkastettua. Vähän pelkäsin miten luoksepäästävyyden sitten käy, mutta Ifa ilmeisesti vajosi aika hyvin treenimoodiin kun päästiin sinne kehään noihin ryhmäliikkeisiin. Se tuli sivulle ja vaan tuijotti mua. Ja tuijotti. Luoksepäästävyys ei ongelmaa. Paikallamakuussa toisella puolella valkkari, toisella puolella Rebecca ja Wiltsu (pk collie). Hihnat irti, koirat maahan, odottamaan ja riviin. Matka oli normaalia lyhyempi ja aika reilut välit koirilla, josta olin kyllä tyytyväinen. No, ohjaajien takana oli sitten käynnissä toinen kehä, josta kesken paikkiksen kajahti iloinen “TÄNNE!”, jolloin Ifan vierestä valkkari ampaisi omistajansa luokse. Vaan mitä teki Ifa? Sen mitä on opetettu, eli makas paikallaan! Koko lyhennetyn 1min paikkiksen!! JESSS!! Ja hienosti ekalla käskyllä perusasentoon, vaikkei sitä koskaan treenata. En mä kyllä koskaan treenaa edes sitä paikallamakuun “palataan koirien luokse” -osiota, vapautan aina vaan suoraan kaukaa. 😀 Nii joo ja nyt en edes muistanut mitään ajatusta takapalkasta, joten en myöskään koittanut huijata koiraa luulemaan siellä sellaista olevan. Mutta hyvinhän tuo meni ilmankin.

Omaa vuoroa yksilöliikkeisiin sai sitten odottaa hetken, kun oli vielä 2 muuta paikkisryhmää ja sitten kaksi koirakkoa ennen meidän vuoroa. Kakkosena just ennen meitä kilpaili sellanen musta labradori, joka oli kyllä ihan superpätevä siellä kehässä. Sillä on varmaan hyvä ura edessään. 🙂 Ifalle odottaminen ei ehkä tehnyt kauhean hyvää, se oli paremmassa vireessä aiemmin ja heti kun se väsyy, se alkaa kiukuttelemaan alustasta. (Paljon onnea vaan tuleviin rally-tokokisoihin siis.) Hihnaseuruu sujui vielä kohtalaisen hyvin, paitsi kun itse säädin jotain ihan ihmeellistä ja tein täyskäännökset eri suuntiin. Siis ensimmäisen täykkärin tein niinku normaalisti teenki, että käännyn oikeelle ja koira tulee siel mukana, mutta vikan “täyskäännös ja liike seis” -täykkärin käännyin MOLEMMISSA SEURUISSA koiraa kohti. En jotenki osannu kävellä sitä kuvioo muuten. 😀 Käsittämätöntä. Mutta se sujui ihan ookoo. Vapaaseuruu oli vähän huonompi kuin hihnaseuruu, jätätti enemmän, selkeästi huonompi vire.

Jäävistä ensimmäisenä tuli liikkeestä maahan, joka meniki sit aivan ketuiks. Just vähän ennen paikkaa jossa käsky normaalisti annettiin, niin Ifa vaihto puolta mun selän takana ja käveli lopulta joku 2m mun oikeella puolella. Tosi loistavaa. Olin vähän että ?! mitäs nyt, tuomari käski ottaa koiran mukaan ja sitten vähän myöhemmin maahan -käsky ja näin. Eikä se tainnu ees mennä ekalla käskyllä maahan. Seuraavana luoksetulo, ei varastanut, muttei myöskään tullut laukalla. Olin hieman pettynyt siihen. Lisäksi perusasennon ottaminen oli jotenkin kamalan vaikeeta, piti käskeä se varmaan kaks kertaa. Liikkeestä seis oli ihan ookoo, mutta se jätätti taas eikä mulla ollu hajuakaan tuleeko se mukana, mut annoin käskyn ja jatkoin vaan matkaa ja oli se onneks seisahtunu, oli vaan kuulemma kävellyt pari askelta ylimääräistä.

Hyppy meni ihan passelisti, ei siinä mitään, korkeus oli ihan ookoo. Hetken pelkäsin ettei Ifa hyppää, mutta hyppäs kuitenkin toooosi laiskasti, käänty, käskin seistä, jäi nenä kii esteesee ja varmaan nuuski sitä, mutta joko sillä ei ollut väliä tai tuomari ei huomannut. Palasin koiran viereen ja perusasento, jota muuten luulen että se pirulainen koitti ennakoida. Aijaijai. Työskentelystämme tuomari tykkäsi kuitenkin kovasti ja kehui paljon, josta jäi taas hyvä fiilis. Haluatteko kuulla pisteet?

Luoksepäästävyys: 10
Paikallamakuu: 10
Seuraaminen remmissä: 10
Seuraaminen vapaana: 10
Liikkeestä maahanmeno: 5
Luoksetulo: 9
Liikkeestä seisominen: 9
Hyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 10

Lopputulos: 185p I-tulos sija 3/16!

Yllätyin ihan hirveesti, että päästiin vielä sijoille vaikka otettiin vitonen tosta liikkeestä maahanmenosta! Ohhoh! Kakkoseks tuli se meidän edellä ollut superlabbis. 🙂 Palkinnoksi Ifa sai pehmeän pienen pallon ja kaksi erilaista namipussia. Luulen että tulevat tykkäämään tuosta pallosta. Ihan Ifalle sopiva palkinto mielestäni.

Mutta kyllä me taas jotain harjakoiralisiä taidettiin tuolla saada. Kun tosiaan luoksetulon tuli ravilla ja sääti perusasennoissa ja silti 9. Tuomari selitti sitten että kun ohjeissa puhutaan rodunomaisesta suorituksesta, että ei tarvitse harjakoiran olla bortsu. Nojoo ei, mutta ois se saanu silti laukata… Matkaa oli kuitenkin tarpeeksi. Pitää reenata. Ja sitte vapaaseuruusta luulin että saatiin vähemmän, koska se jätätti eikä ollut ihan niin terässä kuin vielä hihnaseuruussa. Ja siitä hyppyesteen haistelusta olis voinut lähteä pisteitä. Mutta kyllä toi kymppi kokonaisvaikutelmasta lämmittää kans, tuomari oli niin jotenkin onnellisen tuntuinen siitä että oltiin kehässä. 😀 Hyvä mielihän siitä sit itellekin tulee.

Overall oon siis todella tyytyväinen ton suoritukseen, varsinkin tohon paikallamakuuseen ja luoksepäästävyyteen!! Nyt kun päästäis treenaan enemmän halleissa ja treenaan tota palkattomuutta ja vireen säilyttämistä vähän, niin voitasiin ehkä kokeilla joskus jotain hallikisoja. Ehkä, ehkä…

Ilmoitin muuten Ifan myös nyt belgien mm-joukkueen tokosemmaan Tampereelle 10.2. Pitää ehkä siellä kysyä tuosta vireestä. Muutoinhan en tiedä mitä mä oikein sieltä haluan, kunhan haluan mennä. 😀 Haluan että koko maailma tietää kuinka hieno tokoharja mulla on. 😉 Eikunnnn mitähhhhh. :DD No ehkei ihan noin. Mutta anyway. Kahen viikon päästä rallykisat, vähän epäilen ettei tuu hyvin meneen, mut ei se mitään, se ei meijän kuninkuuslaji ookaan ja mitä sitten jos yhet kisat menee pieleen? Kisoja tulee, kisoja menee, mut kunhan koira makaa paikallamakuun niin kaikki muu on toissijaista! Asenne kohillaan ja silleen? 😀 Maaliskuussa sitten ehkä seuraaviin mölleihin. Kattellaan, kattellaan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s