Ulkotreenit!

Kun mittari väittää nollaa, taloyhtiö on huhkinut pihan kolatuksi ja sisällä ei tila riitä, niin on aika pukea koira ja mennä pystyttämään ruutu ja tötsät pihaan! Ideana taas kattoa niitä ylempien liikkeitä. Vahvisteltiin tuota ruutua tuossa oikeen urakalla, mut se on vielä hyvin alkutekijöissään. Vaan eiköhän siitä vielä hyvä saada. Pääosin tein siis sitä, että vietiin koiran kanssa nami ruutuun, hoettiin vihjesanaa, mentiin kauemmas, hoettiin samaa vihjettä ja sitten lähetys ja sinne se ampasi. Kerran taisin tehdä silleen että lähetin sen sinne viemättä namia. Vauhtia oli vähemmän, mutta kyllä se sinne meni. Lisää vahvistelua jatkossa.

Sitten mua kiinnosti tää näkemäni liike, joka liekö idari tuttavallisemmalta nimeltään. Harjoiteltiin siis sitä, että mä käsken ton liikkeestä seis, käyn edessä kääntymässä, takana kääntymässä ja koira lähtee taas mukaan seuruuseen. Tää meni ekalla hyvin, mutta kun olin ahne ja halusin kokeilla miten toimii heti pidempänä ja koitin käännöksen jälkeen ottaa istumista, joka ei sitten lumessa kauheen hyvin sujunut, niin meni vähän niinkun hukkaan se eka tosi hieno seisominen. Tän jälkeen se meinaan varmaan kolme kertaa seistessä käänty paikallaan kun mä menin sen taakse. Teki mieli lyödä nuijalla päähän – ehkä koiraa ja omistajaa molempia. Koiraa siitä että seisokkos perkele paikallas ko käsketään ja omistajaa siitä että pakkoko olla tyhmä ja ahne. No, sitten helpotettiin, käskin seisomaan ja kävelin ihan pientä ympyrää sen ympäri ja palkkasin kun olin taas sivulla, käskin edelleen seistä ja kiertelin lisää ympyröitä samallai. Tämä ihan ookoo. Yhden kauemman taaksemenon sitten otin siinä ja pysyi paikallaan. Hyvä. Kyllä me nyt yks idari aina saadaan kuntoon.

Tötsien kiertoa koitin myös. Ei lähe laukalle. Ei sit millään. Oli vissiin kyllä jo vähän väsynyt, koska alkoi noiden seisomistreenien aikana vammata jo sitäkin alustaa, ei pitäny katsekontaktia ja käveli mun selän takana. Ois ehkä pitäny älytä jo siinä lopettaa. No, vahvisteltiin sit tötsille nopeampaa menoa viemällä namit taakse. Aina sekään ei auttanut.

Otettiin myös vähän peruuttelua, joka muuten ei suju. Eli jos viikon päästä rallykisoissa on seuraamisesta 3 askelta peruuttaen niin me vedetään siitä -10vp. Sisällä sujuu, mut sisällä saaki seinästä tukea. Tätä täytyy siis treenata paljon enemmän pihalla. Testattiin myös kahen toiston verran tunnarin palautusta ja hiiiiitto sehän toimi paremmin ku sisällä! Haki innolla, tuli lähelle, EI PURESKELLUT, piti vaikka kuinka hyvin tiputtamatta ensin mun eteen yms. säätöä, odotti että sanoin kiitos ja sit vasta irrotti. Waaaau. Ei otettu sit sen enempää. Naapuri oli vielä kahen lapsensa kanssa siinä yleisönä. Ei sitte otettu ruutua enää, kun ne seisoi siinä, ihan hyvä tosin, etten voinut tämän pahemmin vielä ylitreenata…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s