Hakukauden korkkaus!

Tätä oltiin odotettu kuin kuuta nousevaa. Ajeltiin siis eilen illalla Nummelaan hakutreeneihin. Ei onneksi satanut, vaikka muuten maa olikin hyvin kostea paikka paikoin. Aukealla tuuli oli aika kovaa, mutta metsässä se ei niin tuntunut. Vähän epäilin Ifan tarkenemista, mutta ihan hyvin se siellä pärjäs. Ei siellä mettässä loppuviimeks niin kauaa mene.

Olin ajatellut, että tehään ensin yks valmis helppo ja sitten kaks mielikuvaa. Aikaisempien kokemusteni mukaan Ifalla on kyllä selkeä käsitys mitä “missä missä… ETSI!” jälkeen kuuluu tapahtua. No, ei se käsitys vissiin ihan niin selkeä ollut kuin olisi voinut, koska ei se kyllä millään vauhdilla lähtenyt ekalta lähetykseltä. Lähti toki kuitenkin, hiippaili hiljaa mettään, meni vähän matkaa polkua pitkin, kääntyi kattomaan mua, odotin vaan, niin jatkoi matkaa. Meni vähän eteenpäin niin bongasi selkeästi katseella maalimiehen ja sitten vauhti reipastui sinne. Vähän jäin epäileen että oliko hyvä juttu, mut toisaalta uskon että oli se ihan hyvä valinta ottaa ekaks valmis maalimies. Toivon että Ifa sai tästä vähän lisää itseluottamusta, että kyllä se osaa ja tietää homman nimen, kun pärjäsi heti itte.

Treenattiin muuten kaistaleilla, ja vastaavaa treeniä tullaan tarvitsemaan paljon lisää. Ensimmäistä mielikuvaa tehdessä kun sanoin että mennään vaan ihan peräkulmaan asti että pääsen lähettään niin suorassa linjassa ettei seuraa omia jälkiään niin mitäs se tekeekään? Loikki varmaan askelen tarkkuudella niitä omia jälkiä sinne maalimiehelle! Pöh! Olis menny suoraan nii ei ois tarvinnu hyppiä lumessakin paikotellen, mutkun eeeei piti päästä seuraan omia jälkiä. 😀 Voi koira. No innolla se sinne kumminkin meni, mut ois kiva että koira menis suoraan eikä 45 astetta vinoon. Lisää kaistaleita.

Viimeseks toinen mielikuva, joka onnistui paremmin. Lähti ihan hyvin ja meni suorempaan kuin aiemmin, muttei siltikään vielä mun makuun tarpeeks suoraan. Ehkä se enskerralla menee jo paremmin, kun on taas tutumpi homma. Hirmu into sillä kyllä on, että aina ku on maalimies löydetty niin toi jo juoksee innoissaan keskilinjaa eteenpäin, että mistäs lähdetään seuraavaksi. Ja innolla se tulee pois maalimiehiltä mielikuvaa tehdessä, melkeen täys veto päällä kiskoo mun edessä takas keskilinjalle. 😀 Ei se nyt vieläkään halua että siihen hirveesti kosketaan, mutta kohtalaisen luontevasti se jo ihmisjoukossa siellä kulkee ja käy välillä nameja kerjäämässä.

Oli tosi kiva päästä metsään taas, nähdä mukavia ihmisiä ja mukavia koiria. Kiitos! Oli hyvät treenit. Ja kiitos vetoavuista, enskerralla en aja pellolle jolta on vasta samalla viikolla lumet sulanut……

Ennen hakutreeneihin lähtöä otettiin myös vähän seuraamista meijän pihassa keskittyen siihen edistämiseen ja perusasentoihin. Otettiin myös vähän peruuttamista. Perusasennot alkaa tulla aika hyvin, mutta toi edistäminen on vähän ongelma. Alla kuvia siitä. Tänään olis ollut ohjelmassa agiepikset, mutta ulkona sataa vettä, joten ei sinne voi Liksua raahata. Ei se halua eikä tarkene sateessa tehdä. Harmi, just ku ajattelin et nyt se pääsee vuorollaan tekemään. Huomenna ajetaan Forssaan töihin tokokokeeseen, jos säät sallii niin päästään sitten sen jälkeen treenaamaan. Keskiviikkona odottaa sitten koe. Hyi hittolainen.

Melkonen peruutusaskel

Lyhyempi askel – parempi paikka

Edestäpäin näyttää paremmalta, hyvän tiivis seuruu mun makuun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s