Forssassa viihtyy aina

Runsailla viiden tunnin unilla varustetuilla silmillä kääntyi auton rapainen nokka taas kohti Forssaa tänäaamuna. Forssassa on aina niin kivaa, sinne menee mielellään. 🙂 Nyt oli vuorossa jälleen tokokoe. Beussiyhdistyksen nimissä järkätty, beusseja tosin oli kisaamassa hurjat 2. EVL:n, VOI:n ja AVO:n olin sihteeri2:na teltassa laskeskelemassa pisteitä, ottamassa ilmoja ja kuvaamassa. Vähän oli kylmä tulla kun sää ei ollut mitä parhain, mutta seura ja koirat oli, joten ei valittamista! Varsinkin EVL oli ihan sikahienoa katottavaa kun luokassa oli viisi koirakkoa, joista neljä sai I-tuloksen ja yksi II-tuloksen! Todella hyvin! Kuvia jos haluaa nähdä, ne ovat näytillä täällä:

Kuvia valitettavasti on vain kolmesta ylimmästä luokasta. Juuri ennen alokasluokan alkua alkoi paistaa aurinko ja samalla kävi ilmi, että yksi alokasluokan koirakko on jättänyt tulematta paikalle. Jahkasin vähän liian pitkään mutta päätin kumminkin lähteä kehään Ifan kanssa, kun oli muiden suorituksia katsellessa tullut hinku päästä itsekin kehään. Jahkasin kuitenkin niin pitkään, että samantien kun sain koiran autosta niin meitä huudettiin jo kehään, enkä palaakaan herkkuja ehtinyt sille antaa saati liikuttaa sitä mitenkään. Tuomarintarkastus ei sinänsä paha, ei tuomari kunnolla tosin koskenutkaan. Riviin paikoilleen odottamaan luoksepäästävyyksiä. Ifa ei malttanut edes tässä vaiheessa tulla sivulle ja pysyä siinä, josta olisi ehkä pitänyt jo tajuta jättää leikki kesken. Ei sitä tehty kuitenkaan.

Luoksepäästävyydessä Ifa nousi ja peruutti vähän, muttei mitenkään remminmittaa pakoon. Mistähän se on tän taas keksinyt, rasittavaa pelleilyä. Huoh. Pitää ottaa tehotreeniin tämä. No, ei ollut Kurtti huonolla tuulella vaan antoi tästä silti 10. Paikallamakuu alkoi sinänsä ihan ok, mutta taisin unohtaa valmistelusanan. 😦 No aina voi jossitella. Hyvin se meni maahan ja oli siinä nätisti vissiin puol minuuttia. Sitten se alkoi piippaamaan, nousi istumaan, lopulta seisomaan ja kipitti mun luo. Tuomari onneks näytti heti siltä että joo ota kiinni. Tykkäsin muutenkin tuomarin linjasta puuttua noihin paikkiksen nousukoiriin. Ai jumantsui että teki mieli hirttää vaikka ittensä siitä että tulikin kisaamaan, koska hukkaan meni. Pitkään aikaan ei oo paikkis menny pilalle, mutta nyt meni. Jippii, hyvä Anna. No eipä siitä koiralle parennut suuttua että sujuis ees yksilöliikkeet, joten eikun autolle palkkaamaan.

Yksilöliikkeet mentiin tekeen neljänsinä, joten ei kovin pitkä odotus ollut välissä. Ensimmäinen seuruu oli ihan katastrofi, haahuili ihan omiaan, perässä, ei katsekontaktia, ei istunut perusasentoja. Vapaaseuruu vähän parempi, löytyi edes kontakti välissä. Perusasennot edelleen hukassa. Liikkeestä maahanmeno hyvä, mutta nousi istumaan kun liikkuri-Eija sanoi “käsky”. Ei oo koskaan ennen käynyt näin, pyörittelin silmiäni nii että loisti varmaa kauas. Luoksetulo ihanan vauhdikas, mutta perusasento vino… Liikkeestä seis, pysähtyi ihan hyvin, mutta kävellessäni takaisin sen luokse Ifa laittoi nenän maahan ja lähti käveleen jonnekkin. Oli ilme varmaan niin priceless, että jos Eijalla ois ollu joku kamerakypärä päässä nauhottamassa niin ois saanu maailma vuosisadan naurut. Naama niin sellasella ;X ;O ;E 😐 mutkalla että… Ei ollut kauniita ajatuksia päässä sillä hetkellä.

Hypyllä tuomari vitsaili että onko sopiva korkeus edellisen beussin jäljiltä. 😀 No ei ihan, josko vähän lautoja pois. Jäikö siihen nyt kolme vai neljä lautaa, tuomari kysyi otetaanko lisää pois. “Ää, toi on ok.” “Ootko varma ettei oo liian korkee?” “Ää, kyllä se tosta hyppää.” Tuomari ois siis ottanu lisääki lautoi pois. No mää sanoi että tällä mennää, kyllä se hyppää – eikä tarvinnu hävetä sanomisiaan. Hienosti hyppäs, tosin taas se meni sivuun niin, että kun palasin sen viereen niin toinen kenkä jäi esteen jalan päälle. Saatiin siitä silti hyvät pisteet.

Pisteet näytti tältä:

 • Luoksepäästävyys: 10
 • Paikallamakuu: 0
 • Seuraaminen kytkettynä: 7
 • Seuraaminen vapaana: 8½
 • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9
 • Luoksetulo: 9
 • Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7
 • Estehyppy: 10
 • Kokonaisvaikutus: 10

Näistä kertyy pisteitä yhteensä 147 eli II-tuloksen verran. Eli paska reissu mut tulipahan tehtyä. Positiivista on se, että se edelleen tekee loppuun asti palkatta. Negatiivista on se, että mä lähdin liian hätäseen kehään enkä osannut pitää jännitystä kurissa. Nyt tosin on olo, että Janakkalan kisat ei jännitä enää ollenkaan. Se on jo ihan sama miten ne menee, kun on nää tässä pilattu. Ei ne paljon huonommin mennä voi. Kop kop. Noo, hyvillä mielin sinne vappukokeeseen.

Tuosta ärsyyntyneenä puolet Ifan iltaruokaa vaativat treenin. Jankkasin sen kanssa ihan sikana sitä, että käsken sen seisomaan, sanon “käsky” ja sen pitää edelleen seistä. Tein varmaan 60 toistoa jossa joka 15 kerta se pysyi seisomassa ja pääsin palkkaamaan. Muutoin sanoin aina “ei”, tuuppasin sen jalalla ylös, käskin taas seistä ja sanoin käsky. Maassaolon kanssa tätä ongelmaa ei ilmennyt, mutta toi seisominen oli jotenki tosi paha. Alkoi se sitten lopulta sinne kaaliin jäädä. Lisäksi otettiin paikallamakuu ilman takapalkkaa. Aikaa 3min. Makasi. Saisi vaan enemmän herkeämättä kattoa mua eikä käännellä päätään yhtään. Pitänee alkaa puuttumaan siihenkin.

5 thoughts on “Forssassa viihtyy aina

 1. Tervetuloa uudelleen 🙂

  Mä voin seuraavalla visiitillänne huudella vaan koko ajan Ifan lähellä “käsky!” 🙂

  Et ole ajatellut paikkamakuussa opettaa sitä pitämään päätään maassa, jolloin kääntely ei onnistu? Vai ollaanko puhuttu tästä asiasta aiemmin?

 2. Me varmaan puhuttiin tosta viime kesän kokeen jälkeen, koska muistan ku rupesin sitä teijän eteisessä treenaamaan silloin. 😀 En oo kyllä jatkanu sitä, mutta vois olla ihan kokeilemisen arvoinen juttu! Täytyy treenailla sitä, mut ei sitä keskiviikkoon mennessä kummiskaan 2min jutuks saa…

 3. Saa kopioida! Kiva jos on kuvista iloa. 🙂 Mielelläni, jos nettiin menevät, tietäisin blogin/kotisivun osoitteen jonne menevät esille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s