Janakkalassakin on ihan mukavaa ;)

Toiset potee krapulaa, mullakin oli aamulla maha sekaisin, mutta puhtaasti jännityksestä. Kamalia tällaiset koepäivät kun ei pidä nousta kukonlaulun aikaan ja ajaa silmät ristissä jonnekin skutsiin, vaan on aikaa stressata kotona. Manasin koko aamun että kun tulee meneen niin viduiks koko koe kun ei se makaa paikallamakuuta, ei se maannut treeneissäkään eikä viime kokeessakaan, ei makaa, ei varmana makaa. Takuulla todennäköisintä että menee niin huonosti, että itku silmässä keskeytän kokeen ja lakkaan treenaamasta ja kisaamasta tokossa. Ilokseni sain sitten äitin lähtemään mukaan kokeisiin kameramieheksi. Kelasin että näkeepähän videolta sitten mitä kaikkea mokaan siellä.

Päivä oli jo pitkällä, jotain 11 maissa, kun kurvattiin Janakkalan koirakerhon harjoitushallin pihaan. Sisälle ilmouttautumaan ja toteamaan, että kisataan numerolla 11. Alokasluokassa oli koiria 13. Ainakin ehtisi siis palkata paikallamakuun ja yksilöliikkeiden välissä. 😀 Sitten koirat kävelylle äitin kanssa, joka olikin aika mukavaa kun sai jutella kaikkea kokeeseen liittymätöntä, ei voinut sitten vaan buustata omaa jännitystään.  Ulkona paistoi aurinko kauniisti, mutta tuuli oli tosi kova. Onneksi koe oli sisällä hallissa, koska ei me ulkona olisi voitu tuolla tuulella kisata.

Noin vartti ennen ilmoitettua aloitusaikaa tuomari huuteli, että tehdään kehääntulotarkastus tässä kehän ulkopuolella nyt, saa tulla vapaassa järjestyksessä kukin käymään koiran kanssa tuomarin luona. Tää oli tosi kiva ja sopi meille hyvin, että pääsi sitten taas palkkaamaan koiraa eikä pitänyt mennä heti kehään. Tullessani Ifan kanssa tuomarin luokse tuomari lirkutti että voooi mikäs söpöläinen se tämä on. 😀 No, Ifahan ei hirveesti tollaselle lämpee, mutta ihan ok tuomari sai juoksut tsekattua. Ifa ihan mutkalla joo, mut pidin vaan paikallaan niin ei siinä ihmeitä ja palautu heti ku pääsi pois tilanteesta.

Kehään sitten kolmannessa paikallamakuuryhmässä keskimmäisinä. Luoksepäästävyydessä Ifa nousi taas ja peruutti vähän, muttei nyt mitenkään mahdottomasti ja tuomari sai hieman leukaa rapsutettua siltä. Koira takaisin sivulle ja vähän vapautin sitä ennen paikallamakuun alkua. Sitten taas koira perusasentoon, hihna irti, nyt muistin sanoa vihjesanan ja käsky maahan. Ei muuten menny ekalla. Meni tokalla. Ei tosin näy pisteissä. Eipä se minun vikani ole. 😀 Rehellisesti sanottuna hirvitti, kun kehään mennessä viereinen käppänä tempoi Ifaa kohti, että luojan tähden jos nouset sieltä makuusta mun koiran luokse niin…… Toisella puolella makasi heeleri, joka paikotellen piippasi/huusi hieman kovempaankin ääneen. Ja niin piippas Ifakin. Ja paljon. Kokoajan sydän kurkussa että kohta se nousee kohta se nousee kohta se nousee. Makas niin levottomasti. Välissä katteli muita, välissä katsoi mua, välissä laittoi pään maahan kuten oltiin just treenattu, jee. 😀 Mä myös hävyttömästi kääntelin päätäni, pääosin tuijotin melkeen omaa kengänkärkeä ja välissä nostin pään katsomaan Ifaa. Vähän silleen että tsottsot ja toisaalta että hyvä, jatka tuota, ja kirosin mielessäni että eikö 2min voisi olla yhtään lyhyempi aika oikeasti. Niin se vaan liikkurin sanoessa “aika, palataan koirien luo”, oli edelleen maassa! Jesjesjesjesjesjesjesjesjes. Ja nousi istumaan ekalla käskyllä. Huuuuuuuuh loistavaa! Olin niin tyytyväinen! Ai että mitkä bileet kun päästiin kehästä ulos!! Ihan paras koira ikinä!!

Yksilöliikkeitä ennen olikin sitten 10 muuta koirakkoa. Temputin Liksua välillä ja annoin Ifan odotella häkissä. Se oli meinaan aiiiivan into pinkeenä tunkemassa sieltä koko ajan pois treenimään. Aattelin että sen vireen kun se pitäis kehään asti niin ois tosi hyvä. Melko hyvin onnistuttiinkin sitten. Kertaakaan se ei alkanut vammaamaan mattoa! Ja ohjaaja muisti joka liikkeen alussa vihjeet, joissa meillä niitä nyt on käytössä. Jee hyvä minä. 😀 Lisäksi muistin Jonnan vinkit, että en sano “seuraa” samalla kun lähden liikkeelle, vaan sanon että “seuraa”, odotan ihan hetken ja sitten lähden liikkeelle, sekä että kun liikkuri sanoo “käsky”, odotan hetken ja sitten vasta käsken. Ja nämä toimivat kaikki tosi hyvin. Ensimmäisessä seuraamisessa Ifa jätti ensimmäisessä pysähdyksessä perusasennon ottamatta, jäi seisomaan. Ärrh. Loput perusasennot olikin sitten hyviä. Varmaan ensimmäistä kertaa kokeissa ikinä, niin Ifa EI jätättänyt seuraamisen juoksuosuudessa! Tuli tosi hyvin mukana! Jee!

Liikkeestä maahanmenoa vähän pelkäsin, kun se ei paikallamakuussa mennyt ekalla käskyllä, että menisikö nytkään. En viitsinyt kokeilla sitä ennen kehää, että suinpäin sinne vaan kokeilemaan tuurilla että miten käy. Enkä edes nähnyt että menikö se käskettyäni maahan, toivoin vaan että kun käännyn niin koira on makaamasa. Olihan se! Tosi levottomasti se makaa, videolta näkee että pää ja korvat heiluu vaikka kuinka, mutta makas kumminkin. Tässä oli ekaa kertaa ongelma, ettei noussut perusasentoon ekalla käskyllä. Toisella onneksi nousi.

Luoksetulossa tuli iloisesti laukalla, mutta lopun perusasento jäi vinoksi. Pärkule. Tätä lisää treeniin. Ennen liikkeestä seisomista Ifa sai jonkun hajun matosta ja nuuski sitä, komensin vähän että sain kohtaktin itseeni, mutta seuraamaankin se lähti sitten nenä maassa. Pysähtyi onneksi kuitenkin käskystä, eikä liikkunut ennen kuin sai luvan. Istui vähän hitaasti, mutta kuitenkin ekasta käskystä.

Hypystä oli kysytty ennen kehäänmenoa, että otetaanko kahdella vai kolmella laudalla. Edellinen käppänä oli hypännyt kahella. Katoin että se kaks lautaahan on ihan naurettavan matala tälle, että laita vaan kolme, kyllä se siitä hyppää. Ja hienosti hyppäsi. Mua jännittää aina ennen hyppyä, että hyppääköhän se, tietääkö mitä ollaan tekemässä, mutta onneksi se aina tietää ja hyppää. Nyt vieläpä pysähtyi parempaan kohtaan esteen takana, vaikkei olla edes treenattu sitä, olin vaan miettinyt että pitäis treenata. 😀 Eipä siinä mitään, sehän meni ihan hyvin. Haluatteko pisteet tietää?

  • Luoksepäästävyys: 9
  • Paikallamakuu: 10
  • Seuraaminen kytkettynä: 9
  • Seuraaminen taluttimetta: 9
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9
  • Luoksetulo: 9½
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9½
  • Estehyppy: 10
  • Kokonaisvaikutus: 10

Näistä kertyy 188½ pistettä, joilla irtoaa I-tulos, KP ja sija 2/13! 🙂 Niin pätevä koiruus!! Hyvä Ifa, oot paras!

Kuuntelin palkintojenjakoa hirveällä jännityksellä, kun tiesin ettei me hirveen pahasti mitään mokattu, mutta ei mulla ollut hajuakaan pisteistä mitä saatiin. Kakkostulokset jaettiin pois… Ykköstulokset jäljellä… Tuomari jakoi ja jakoi, kunnes enää 3 parasta jäljellä, eikä oltu vieläkään saatu omaa paperia! Sieltä se sitten tuli, kakkossija!! Saatiin kaksi ruusuketta, toinen sijoituksesta, toinen KP:sta, ruokasäkki, saatiin valita kahdesta vaihtoehdosta lelu ja vielä uusi lahjakortti JANKK:n kisoihin. Mehän saatiin JANKK:n järjestämissä rally-tokokisoissa 2. sijoituttuamme 6€:n lahjakortti, jonka käytin näiden kisojen ilmomaksuun. No nyt saatiin uus samanlainen lahjakortti, mutta arvoa 13€! Todellakin tullaan toistekin Janakkalaan kisaamaan! 🙂

Tuomari ja liikkuri sanoi molemmat, että minä ja koira oltiin niin samiksia, kun mulla oli nää maastohousut jalassa – oltiin kuulemma ihan saman värisiä. “Harkittu juttu”, epäili liikkuri. 😀 Ei sentään, mutta kieltämättä, samahko väriskaala housuissa ja koirassa.

Nyt kelpaa taas hetki hengähtää, treenailla ja palailla kisarintamalle sitten reilusti kesän puolella! Viimeistä ykköstä metsästämään…

Niin ja, se video!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s