Hakuhakuhaku

Wannabe-palveluskoira pääsi taas eilen liivit päällä metsälle. Meinaan kuolla nauruun aina kun laitan Ifalle noi tuunatut pk-liivit päälle, mut hei, jos muutkin niin mekin! Ifa oli aika hyvillä fiiliksin, heiteltiin ennen metsään menoa pellolla keppiä ja toi oli ihan ralliautona perässä oikeen innolla ja roikku kepissä tosi hyvin. Hyvin se siinä pellolla meni vaikka nurmea ja vähän kostea vielä olikin. Ihan lupaavaa, ehkä me voidaan joskus tokossa kisata nurmella. 😉 Kenties. No mutta back to forest.

Otettiin ensin yksi mielikuva, toiseksi valmis ja kolmas taas mielikuva. Kaikki tais olla melkolailla takarajalle asti, ettei mitään turhan lyhyitä pistoja pitänyt tehdä. Ensimmäiselle mielikuvalle lähti oikein vauhdilla, oli kuulemma tullut ihan suoraan luokse. Hyvä Iba. Siinä vaan kävi silleen, että normaalisti kun menen maalimiehelle kun koira on sen löytänyt, niin nyt en kuullutkaan kehuja sieltä, enkä edes nähnyt milloin koira pääsi perille, joten maalimies toi koiran pois mukanaan. No ei se haittaa, tuohon ne harjoitteet kai joskus tulee. Ehkä voiski alkaa ottaan sellaisia, että maalimies hetken syöttelee ja sitten tuo koiran pois syötellen!

Valmis ukko meni radan alapuolelle täyteen matkaan, sellaisen vähän vakioksi tulleen ison puun taakse piiloon just ennen ojaa pellonreunassa. Lähetin Ifan, joka toooosi varovaisesti ravas sinne metsään, tuskasen hitaasti, mutta pääsi se joskus perille asti ja löysi maalimiehen. Jotenkin tarvis näihin valmiisiin pistoihin saada lisää itseluottamusta koiralle. En tiiä pitäiskö ruveta ottaan todella helppoja valmiita, vai pitäiskö kehua jo reippaammasta lähdöstä, vai pitääkö mun kiljua onnesta enemmän kun se löytää maalimiehen ja temputtaa ja ihan bilettää koiran kanssa? Ekassa vaihtoehdossa on se ongelma, että sitten ei saada tarpeeksi matkaa niille pistoille, jos maalimiehet on kauheen lähellä. Toisessa on se ongelma, että kehumisesta se todennäköisesti pysähtyisi ja tulisi takaisin mun luokse, jonka lisäksi sen pitäisi osata työskennellä itsenäisesti. Kolmas vaihtoehto vois olla paras, mutta on kauheen vaikeeta hihkua superiloisesti samalla kun juoksee 50 metriä metsässä, ei millään polulla. 😀

Viimeinen maalimies taas mielikuva, eikä siinäkään kummempia, hyvin lähti, sitten vähän kaarteli, kun se valikoi reittejään metsässä, mutta aika suoraan se maalimiehelle meni. Ekalta maalimieheltä tuli kommenttia, että vaikeeta kun Ifa ei syö kädestä nameja, mutta rasiasta ottaa kyllä. Olin vähän hämilläni, kun oon luullut että se kyllä syö kädestä, ja niin se kahdella seuraavalla maalimiehellä söikin. Hmm. Eikä tuntunut olevan sukupuolisidonnainen asia, koska ensimmäinen maalimies, jonka kädestä ei syönyt, oli nainen ja seuraavissa piiloissa oli mies ja nainen, joilta tuo kyllä söi kädestä. Hämmentävää. No pääasia että syö, ettei ole niin paineissa ettei suostu sitäkään tekemään. Vaan jotenkin ihan samanlaista draivia ei hommassa ole kuin mitä viime syksynä. En tiedä pitäisikö ottaa väliin jotain piristäviä näkölähtöjä, jotka ei pidemmän päälle oo kauheen hyvä juttu, ja ne on aika liianki helppoja. Ehkä mun täytyy tosiaan opetella kannustaan sitä siellä enemmän.

No mutta ihan hyvin meni kumminkin ja ihan innoissaan tuo siellä paineli menemään, että ei siinä mitään. Aina on hyvä analysoida kumminkin. Nyt mun tekee mieli mennä sinne niien pelloille treenaamaan “tottista”, vaikka sitten ihan PK-tottista niiltä osin mitä ton kanssa nyt voi tehdä, tai sitten ihan vaan tokoa. Tai eihän niissä paljon mitään eroa meillä ole, vähän eri kaaviot ja liikkeestä istumista. Henkilöryhmää ois kyllä tosi hyvä saada treenattua. Pitää kysyä voitaisiinko joskus treenien päätteeksi ottaa pieni henkilöryhmähetki.

Tänään ois sitten ohjelmassa Liksulle agiepikset jos vaan säät sallii. Arvon että pitäiskö laittaa Ifakin yhdelle mölliradalle… Liksu kahdelle mölliradalle joo, mutta Ifasta en tiiä pistänkö yhdelle vai enkö pistä ollenkaan. Täytyy kattoa mikä on fiilis kisapaikalla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s