Viikonloppu oli ja meni

Paljoa ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Yks kämynen kakkostulos ja yks 111½p keskeytys.

Lauantaina Ifa seuras kaikki liikkeet 2m mun perässä, siis ihan kaikki. Seuruut, jäävät, kaikki. Luoksetulo ravilla kesti niin pitkään, että katsojillakin oli jo tuskaa odottaa koska se koira pääsee perille. Oi hyvä luoja.

Sunnuntaina Ifa sai jonkun kohtauksen kehässä, alkoi huutaa kuin sitä olisi sattunut, pyöri ja tuijotteli takamustaan, esitti hienoja takaa sivulle kiertoja (joita sille ei ole koskaan opetettu) eikä kyennyt oikein tekemään enää mitään. Liikkeestä seisominen aloitettiin sitten koira sivulla seisten, mutta kun se siinä kiri monta metriä mun edelle kohti kehääntuloa (ja poistumista) eikä pysähtynyt “IFA!!!” karjaisuista huolimatta, niin sanoin tuomarille että eiköhän tää ollu tässä. Papereissa lukee silti “tuomari keskeytti, syy: kehästä karkailu”. No, miten vaan.

“Ilmeeni kun…” “Aaaa… ai se ravas ulos kehästä… aaa…”

No mutta, jos positiivista haetaan, niin makas se paikallamakuut molempina päivinä! Niin hyvin makas, ettei meinannut pysyä istumassa tuomarin puhuttelua ja luoksepäästävyyttä, ja niin hyvin ettei noussu sieltä maasta enää istumaan vaikka mitä käskytti, huitoi tai hihnasta kiskoi. Ainoa, että se ei maannut pää maassa niin kuin on harjoiteltu, että jonkun verran se oli paineistunut sitten kumminkin.

Ja jos nyt listataan nämä huisin hienot pisteemme tähän vielä:

Lauantai – tuomarina Ilkka Sten

Luoksepäästävyys: 10
Paikallamakuu: 9
Seuraaminen kytkettynä: 6
Seuraaminen taluttimetta: 6
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8
Luoksetulo: 8
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8
Estehyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 9

158p II-tulos

Tekninen osaaminen on siis hallussa, kykyjen näyttäminen vietikkäästi ei niinkään.

Sunnuntai – tuomarina Harri Laisi

Luoksepäästävyys: 9
Paikallamakuu: 9
Seuraaminen kytkettynä: 8½
Seuraaminen taluttimetta: 5½
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7
Luoksetulo: 7
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0
…ja niin se kipitti ulos kehästä kesken sen liikkeestä seisomisen.

111½p III-tulos teoriassa, mutta tulostahan ei tule koska keskeytys.

Kaksi päivää jaksoin olla masentunut ja sitä mieltä, että me ei treenata eikä kisata enää koskaan. Sitten kävin läpi lauantain koekuvat, ja totesin että mä haluan tolle tuloksen VOI:sta, villeimmissä haaveissa jopa EVL:stä, että perkele kyllä me treenataan. 😀

Eilen täällä oli joku hurrikaani, meinasin käyttää sitä tekosyynä siihen ettei voi treenata, kunnes mielessä jäivät kummittelemaan sanat “treenaa joka paikassa joka säässä…” ja niinhän se oli vaan tehtävä että eikun treenaamaan. Ja koska VOI, niin ruutua! Eiku ruutu pystyyn tonne pihaan ja treenaamaan. Mitähän siitä sanois. Välillä Ifa ei mee loppuun asti, aattelee että riittääkö jos kävelen metrin ja käännyn. Sit jos sillä on käsitys, että sen pitää mennä ruutunauhojen sisäpuolelle, niin se menee ruutuun seisoon silleen että sen etujalat on ihan ruudun etureunassa kiinni jalat ruudun sisäpuolella, tai jopa niin että etuosa ruudusta ulkona ja takaosa ruudussa.

Totesin että sehän ei vetele, löysin autosta jonkun kasan keltaisia pieniä post-it-lappuja, jotka tulivat toimittamaan kosketusalustan virkaa ja niillä treenattiin paikkaa taaemmas ja keskemmäs. Hyvin toimi! Aika epävarma juttuhan toi vielä on mut kyyyyllä se vielä jyvälle saadaan. 😉 Pitää vaan sit aikanaan muistaa tehä paljon erilaisia ruutuja eri paikoissa, että se oppii oikeesti hahmottaan sen ruudun. Kyä me viä voittajaa päästää.

Tänään sitten oli vuorossa tunnari! Olin eilen lukenut jostain tulitikkumenetelmästä ja testannut sitä, mutta se oli aivan yhtä tyhjän kanssa, ei mitään hyötyä. En saanut koiralle kerrottua mitä haluan ja mitä en. Joten tänään liikkeelle tunnarilaudan kanssa, kun olin vihdoin saanut eilen pikkuveljen avuksi tekemään mulle sellaisen. Muuten ihan kiva, mutta Ifa the TOKOKOIRAN… mielestä laudan tarkoitus oli, että siihen tarjotaan 2on2off-kontaktia. Siellä se seisoi takaosa kapuloitten seassa/päällä ja etuosa terassilla ja tarjos sitä ties kuinka monta kertaa. 😀 Huoooooh. Piti sitten käskeä se pois sieltä, oikein näkyvästi laittaa sinne se oma sekaan ja sitten kehottaa menemään kapuloille. Paljonhan se koitti tehdä sitä, että koitti nostaa vaikka joka kapulan vuorotellen, mutta kun naksuttelin oman haistamisesta, niin aika nopeesti se rupes myös nostamaan sitä omaa ja jopa käymään nenän kanssa kapuloita läpi! Meillä oli käytössä omana kapulana sellanen, mitä ollaan ennenkin käytetty, joka varmasti tuoksui tosi vahvasti omalta.

Vaihtelin vähän oman kapulan paikkaa naulattujen seassa ja toistettiin pari kertaa tätä. Riskinähän tässä on edelleen se, että se vaan kokeilee kaikkia ja tuo sen mikä irtoaa ja kokeessahan irtoaa kaikki. Lisäksi riskinä on, kuten Jonna hyvin huomautti, että se alkaa odottaa milloin tulee naks ja tuo sitten sen kapulan, ja sitähän ei kokeessa tapahdu. Mutta tämä menetelmä oli HUOMATTAVASTI parempi tulitikkuihin verrattuna, nyt päästiin eteenpäin ja jäi olo että kyllä tästä vielä liike tulee. 😀

Sitte menin ja sekosin ja ilmotin Ifan sunnuntaiks kokeeseen. Ulvilaan. “Noku Pori on nii tuttu paikka ni oha se ny sillee aika lähellä ja ku ei oo muutakaa hyvää ja siel on tilaa ni mennää sinne.” Nii, mennään sinne kokeeseen, joka alkaa 8 koirakon alokasluokalla kello 9. Tiätteks mitä se tarkottaa? Sitä että saan lähtee ajaan viideltä aamulla. 😀 😀 😀 😀 Aaaaa my god Anna mitä olet mennyt tekemään. Lähetään siis viideltä aamulla ajamaan kattomaan sataako Ulvilassa, että voidaanko kisata. Ja aika lämmin aamu saa olla että Ifa tarkenee maata paikallamakuun. Paikka on nurmikenttä jossa ei olla koskaan ennen oltu. Ja koska Pori, niin siel todennäkösesti tuulee aivan törkeesti. Tuomarina Tiina Heino, en tiedä hänestä mitään enkä haluakaan tietää koska en halua lisätä jännitystä sillä. Käydää kattoo kui käy. Voihan se olla ettei päästä kehään asti, jos olosuhteet eivät ole suotuisat. Mutta mikä tahansa parannus viikonloppuun nähden on voitto meille. Pitäkää peukkuja.

One thought on “Viikonloppu oli ja meni

  1. Hyvälle se sää vielä näyttää http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/ulvila .
    Ihana kun olet sisuuntunut ja päättänyt olla lopettamatta tokoilua! 🙂
    Heinon Tiina on leppoisan mukava tuomari (tosin ei liian löysä), jos liikkurina on sen mies, niin pidä korvat höröllä, Jyrkin käskyjä ei aina meinaa kuulla kun se mumisee niitä iteksiin. Siitä ei kuitenkaan rokoteta jos ei kuule. T. Nimim. kävelin 5 metriä ulos kehästä ennenko mulle huudettiin tarpeeksi lujaa, että “täyskäännös mars”. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s